GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Spiegel: Πακέτο 20 δισ. ευρώ για την Ελλάδα

Η γερμανική κυβέρνηση φέρεται να είναι υπέρ της χορήγησης ενός νέου πακέτου βοήθειας προς την ελληνική κυβέρνηση υπό τον Αλέξη Τσίπρα α...

Spiegel: Πακέτο 20 δισ. ευρώ για την Ελλάδα

Η γερμανική κυβέρνηση φέρεται να είναι υπέρ της χορήγησης ενός νέου πακέτου βοήθειας προς την ελληνική κυβέρνηση υπό τον Αλέξη Τσίπρα από το ταμείο του ευρωπαϊκού μηχανισμού διάσωσης, σύμφωνα με προδημοσίευση από το περιοδικό Spiegel, την οποία μεταδίδει το γερμανικό πρακτορείο dpa.

Όπως αναφέρει το γερμανικό περιοδικό, το νέο πακέτο διάσωσης θα ανέρχεται στα 20 δις ευρώ. Μόλις πριν από μερικές εβδομάδες γερμανοί ειδικοί κοστολογούσαν ένα ενδεχόμενο νέο πακέτο διάσωσης «μόλις» στα 10 δις ευρώ. Εν τω μεταξύ όμως τα φορολογικά έσοδα παρουσιάζουν μείωση ενώ οι ιδιωτικοποιήσεις έχουν μείνει στάσιμες.

Στο μεταξύ, ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπ. Οικονομικών Μάρτιν Γέγκερ διέψευσε από το Βερολίνο το δημοσίευμα του Spiegel αναφέροντας ότι «δεν υπάρχει σχεδιασμός για ένα τέτοιο πρόγραμμα».

Τόνισε δε ότι πρώτα πρέπει να ολοκληρωθεί το τρέχον πρόγραμμα.

Ωστόσο το Spiegel επανήλθε στο θέμα υποστηρίζοντας ότι ο λόγος της διάψευσης είναι το γεγονός ότι το Βερολίνο έχει ενοχληθεί έντονα από τη στάση του κ. Βαρουφάκη.

Κυβερνητικοί κύκλοι είπαν προς το Spiegel ότι η Γερμανία εξακολουθεί να είναι έτοιμη να συναινέσει σε νέο πακέτο, εφόσον η Ελλάδα εκπληρώσει τους σχετικούς όρους.

Πηγή: Deutsche Welle

1 σχόλιο

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση