GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ο Steve Jobs ήταν ο “τρόμος” των υπαλλήλων της Apple! Διαβάστε γιατί!

Ο πρώην συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Apple, Steve Jobs, αποτέλεσε μια από τις σημαντικότερες και γνωστότερες προσωπικ...



Ο πρώην συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Apple, Steve Jobs, αποτέλεσε μια από τις σημαντικότερες και γνωστότερες προσωπικότητες στο χώρο της τεχνολογίας. Δεν είναι μυστικό πως ο οραματιστής και καινοτόμος, πάντα με νέες και πρωτοποριακές ιδέες τόσο για την ανάπτυξη, όσο και για το σχεδιασμό συσκευών, Steve Jobs, άφησε το όνομα του στην ιστορία.

Οι ομιλίες του Steve Jobs και τα όσα είπε, κινητοποιώντας τους υπαλλήλους του να εργάζονται περισσότερο και σκληρότερα και να είναι έτοιμοι ανά πάσα στιγμή, είναι ακόμα καθαρές στο μυαλό τους.

O David Black εργαζόταν στην Apple για σχεδόν δώδεκα χρόνια στις αρχές της προηγούμενης δεκαετίας, και είχε δηλώσει πως ο Steve Jobs πίστευε πως αυτά τα στοιχεία ήταν πολύ σημαντικά.
Ο David Black είχε καλύψει πολλούς ρόλους, ως ανώτερος σύμβουλος μηχανικός σε Java και WebObjects, στο τμήμα Strategic Education Solutions της Κίνας, ως υπεύθυνος του τμήματος Education Marketing της Apple στην Ασία κ.α.

Στο Business Insider, Ο Black είχε αναφέρει πως δε συναναστρεφόταν πολύ με τον Steve Jobs, άλλα βρισκόταν πολλές φορές αρκετά κοντά του για να αντιληφθεί πως η παρουσία του επηρέαζε του πάντες γύρω του.

Για παράδειγμα, όταν εκείνος καθόταν στην αυλή για το μεσημεριανό του γεύμα, κανείς δεν καθόταν δίπλα του, και όπως δηλώνει ο Black, γιατί κανείς θα έπρεπε να είναι απόλυτα προετοιμασμένος για μια τέτοια στιγμή.

Όταν κάποιος εργάζεται για την Apple, ένα από τα πρώτα πράγματα που μαθαίνει είναι πως πάντα θα πρέπει να είναι έτοιμος να απαντήσει στην ερώτηση: Επάνω σε τι εργάζεσαι τώρα;
Ο Black αποκάλυψε στο Business Insider μερικές ιστορίες που είχε ακούσει από κάποιους υπαλλήλους και από το τμήμα ανθρώπινου δυναμικού, ενώ εργαζόταν στην εταιρεία.

Η μία αφορούσε έναν αντιπρόσωπο πωλήσεων, ο οποίος μπήκε στο ίδιο ασανσέρ με τον Jobs. Κάποια στιγμή ο Jobs τον ρώτησε τι έκανε εκείνη την ημέρα και ο πωλητής του απάντησε ότι πουλούσε software όλη τη μέρα.

Μια άλλη φορά – και πάλι μέσα σε ένα ασανσέρ- ο Jobs ρώτησε έναν ειδικευόμενο επάνω σε τι εργαζόταν. Ο ειδικευόμενος απάντησε ότι έκανε έναν έλεγχο ποιότητας για ένα προϊόν. Και τότε ο Jobs του είπε: «Και γιατί πηγαίνεις κάτω; Θα έπρεπε να πηγαίνεις επάνω για να δουλέψεις».
«Το παιδί άσπρισε εντελώς και ο Steve του απάντησε ότι αστειευόταν» πρόσθεσε ο Black.

«Ήταν ένα από τα μικρά πράγματα που συνήθιζε να κάνει, για να δει πώς θα αντιδράσουν οι άλλοι. Πιστεύω ότι είχε να κάνει λίγο με επίδειξη εξουσίας» είπε ακόμη.

Το τμήμα ανθρωπίνου δυναμικού της Apple του είχε εκμυστηρευτεί μία ακόμη ιστορία, που αφορούσε και πάλι μία ειδικευόμενη, η οποία βρέθηκε κι αυτή μέσα σε ένα ασανσέρ με τον Steve Jobs.

Όταν ο τότε διευθύνων σύμβουλος της Apple τη ρώτησε επάνω σε τι εργαζόταν, της ζήτησε να του κάνει μια παρουσίαση εκείνη τη στιγμή.

«Γι’ αυτό κανείς δεν ήθελε να βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από τον Steve. Γιατί υπήρχε πάντα ανοιχτό το ενδεχόμενο να σου ζητήσει να παρουσιάσεις κάτι εκείνη τη στιγμή» κατέληξε.
Όλοι μας έχουμε τη φωτεινή και τη σκοτεινή μας πλευρά, το ίδιο και ο Steve Jobs. Παρόλα αυτά, δε νομίζω να υπάρχει επιτυχημένος άνθρωπος που δεν μπορεί να αναγνωρίσει την εξουσία και την ευθύνη που έχει. Λίγος “τρόμος” ίσως τελικά να είναι αναγκαίος.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση