GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ελεύθερος πρώην αξιωματικός που κατηγορείται για δωροδοκία με τα Super Puma

Το κατώφλι του ανακριτή Γαβριήλ Μαλλή πέρασε σήμερα για να απολογηθεί ο πρώην αξιωματικός της Πολεμικής Αεροπορίας Παναγιώτης Στράντ...


Το κατώφλι του ανακριτή Γαβριήλ Μαλλή πέρασε σήμερα για να απολογηθεί ο πρώην αξιωματικός της Πολεμικής Αεροπορίας Παναγιώτης Στράντζαλης, ο οποίος κατηγορείται για ξέπλυμα βρόμικου χρήματος και δωροδοκία στην υπόθεση της προμήθειας των ελικοπτέρων Super Puma.
Αμέσως μετά την απολογία ο κατηγορούμενος αφέθηκε ελεύθερος με την καταβολή εγγύησης ύψους 150.000 ευρώ. Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να κληθεί από τον εφέτη ειδικό ανακριτή προκειμένου να απολογηθεί για αδίκημα σε βαθμό κακουργήματος ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης. Πιο συγκεκριμένα, στον πρόεδρο του ΛΑΟΣ έχει ασκηθεί ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για ανακριβή δήλωση Πόθεν Εσχες και σε βαθμό πλημμελήματος για συμμετοχή σε off shore.
Ο κ. Καρατζαφέρης, όπως προέκυψε από δικαστική έρευνα, έλαβε 1,6 εκατ. ευρώ σε δύο δόσεις, το 2007 και το 2008, μέσω της off shore που διατηρούσε με την επωνυμία Catalina LTD, από τον επιχειρηματία, Αλέξανδρο Τσάτσο που εμφανίζεται μαζί με τον Σταύρο Κομνόπουλο να μεσολαβούν στην προμήθεια των ελικοπτέρων Super Puma. Από την έρευνα προέκυψε επίσης η ύπαρξη ακόμα μίας υπεράκτιας εταιρίας συμφερόντων του κ. Καρατζαφέρη, της Homeric TCI.
Τώρα, σε ό,τι αφορά στον κατηγορούμενο Π. Στράντζαλη, ο οποίος απολογήθηκε σήμερα στον κ. Μαλλή φέρεται μαζί με τους συγκατηγορουμένους του, επίσης πρώην αξιωματικούς τους Θεοδ. Μόσχο και Ι. Ράμμο, να έλαβαν συνολικά 523.773 ευρώ προκειμένου να προωθήσουν την υπογραφή της σύμβασης με την εταιρία Εurocopter.
Στον Π. Στράτζαλη φαίνεται να καταλήγουν το 2008, 185.000 ευρώ από το λογαριασμό του Θ. Μόσχου, τα οποία, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, προέρχονται από λογαριασμό της εταιρίας Malwern. Πρόκειται για εταιρία ιδιοκτησίας των Αλ. Τσάτσου και Σ. Κομνόπουλος, των φερόμενων ως μεσαζόντων στην προμήθεια των Super Puma.
Πάντως, κατά τη διάρκεια της απολογίας του στον ανακριτή ο κατηγορούμενος αρνήθηκε τις κατηγορίες που του αποδίδονται.

Πηγή: www.protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση