GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Σαρώνει το Twitter το #JeSuisCharlie - Πάνω από 5 εκατομμύρια tweet σε όλο τον κόσμο

Ενα κύμα συμπαράστασης για το μακελειό στη γαλλική σατιρική εφημερίδα Charlie Hebdo σαρώνει τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τα τελ...



Ενα κύμα συμπαράστασης για το μακελειό στη γαλλική σατιρική εφημερίδα Charlie Hebdo σαρώνει τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τα τελευταία 24ωρα.

Το hashtag JeSuisCharlie, αναδείχθηκε σε σύνθημα και μέσω αυτού άνθρωποι από όλο τον κόσμο εκφράζουν θλίψη, αποτροπιασμό και συμπαράσταση για τη δολοφονική επίθεση στα γραφεία του περιοδικού, από την οποία ξεκίνησε το τριήμερο του τρόμου στη Γαλλία.

Σύμφωνα με το Twitter, το #JeSuisCharlie έχει χρησιμοποιηθεί σε περισσότερα από 5 εκατομμύρια tweets σε όλο τον κόσμο. Την Παρασκευή, στις 17:00 ώρα ΗΠΑ (00:00 ώρα Ελλάδας του Σαββάτου GMT) το συγκεκριμένο hashtag είχε ήδη φτάσει τα 5.044.740 tweets, έχοντας κορύφωση τα 6.300 tweets ανά λεπτό που περιέχουν τη συγκεκριμένη λέξη- κλειδί.

Αν και το hashtag #JeSuisCharlie δεν έχει ολοκληρωθεί από τους χρήστες του Διαδικτύου, ωστόσο, απέχει πολύ από την επίτευξη του στόχου των 18.136.006 εκατομμυρίων tweets που είχε προκαλέσει η λέξη- κλειδί #Ferguson η πλέον μακράν χρησιμοποιούμενη λέξη κλειδί το 2014.

Αφορούσε την πόλη του Μισσούρι των ΗΠΑ όπου ένας νεαρός Αφροαμερικανός σκοτώθηκε από ένα λευκό αστυνομικό στις αρχές Αυγούστου προκαλώντας οργή.

1 σχόλιο


  1. ΓΑΛΛΙΚΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ "L'EXPRESS" ΓΙΑ ΣΑΜΑΡΑ:

    "ΕΙΝΑΙ ΣΚΛΗΡΟ ΝΑ ΣΕ ΑΓΑΠANE ΜΑΛΑΚΕΣ"...

    "Η ΑΠΟΛΥΤΗ ΑΚΡΟΔΕΞΙΑ ΚΑΤΡΑΚΥΛΑ ΤΟΥ ΣΑΜΑΡΑ"

    "ΞΕΦΤΥΛΙΣΤΗΚΕ ΤΕΛΕΙΩΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ"!

    ΟΡΓΗ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΕ ΚΕΝΤΡΟΔΕΞΙΕΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΤΗΣ ΓΑΛΛΙΑΣ, ΟΠΩΣ Η "LE MONDE", Η "LE FIGARO", ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ "L’ EXPRESS" κ.ά., ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΑΘΛΙΑ ΚΑΙ ΑΝΗΘΙΚΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΝΑ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΤΕΙ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΕΝ ΟΨΕΙ ΕΚΛΟΓΩΝ, ΤΗΝ ΣΦΑΓΗ ΣΤΟ ΠΑΡΙΣΙ!

    “Σκληρή κριτική από το εξωτερικό για τον ακροδεξιό, Αντώνη Σαμαρά”

    Την προσπάθεια του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά να εκμεταλλευτεί πολιτικά τη σφαγή του «Charlie Hebdo», σχολιάζει το γνωστό γαλλικό περιοδικό «L” Express», χρησιμοποιώντας ένα σκίτσο του «Charlie Hebdo» με λεζάντα:

    «Είναι σκληρό να σε αγαπάνε μαλάκες»…

    Το περιοδικό αναφέρεται σε προσπάθειες που έγιναν εντός και εκτός Γαλλίας, από διάφορους πολιτικούς και κόμματα, για πολιτική εκμετάλλευση του θέματος.

    Ως κορυφαίο παράδειγμα αναφέρει τη δήλωση του κ. Σαμαρά και τονίζει ότι «εν μέσω προεκλογικής εκστρατείας ο Σαμαράς χρησιμοποίησε την τραγωδία, για να επιτεθεί στους πολιτικούς του αντιπάλους».

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση