GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η Uber υπόσχεται 50.000 νέες θέσεις εργασίας

Ο επικεφαλής της διαδικτυακής υπηρεσίας μίσθωσης ταξί Uber Τράβις Κάλανικ ανέφερε ότι η εταιρεία του σκοπεύει να επεκταθεί στην Ευρώ...


Ο επικεφαλής της διαδικτυακής υπηρεσίας μίσθωσης ταξί Uber Τράβις Κάλανικ ανέφερε ότι η εταιρεία του σκοπεύει να επεκταθεί στην Ευρώπη εντός του 2015 δημιουργώντας 50.000 νέες θέσεις εργασίας, μεταδίδει το BBC.
Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στο Μόναχο, ο Κάλανικ υπογράμμισε ότι η Uber θα προχωρήσει σε «συνεργασίες» σε διάφορες ευρωπαϊκές πόλεις.
Ωστόσο, όπως επισημαίνει το BBC, η γοργά αναπτυσσόμενη Uber έχει προκαλέσει αντιδράσεις από εταιρείες ταξί σε πολλές χώρες του κόσμου.
Οι δηλώσεις του Κάλανικ χαρακτηρίστηκαν από το BBC ως μια «προσπάθεια να χτίσει γέφυρες επικοινωνίας με τους επικριτές της εταιρείας του».
Η υπηρεσία Uber επιτρέπει στους χρήστες της να κλείσουν ταξί από το «έξυπνο» κινητό τους τηλέφωνο. Ξεκίνησε πριν από τέσσερα χρόνια και ήδη λειτουργεί σε 250 πόλεις παγκοσμίως.
Αυτή τη στιγμή, η εταιρεία, που εδρεύει στο Σαν Φρανσίσκο των ΗΠΑ, υπολογίζεται ότι αξίζει 40 δισεκ. δολάρια.
Οι επικριτές της Uber τονίζουν ότι η εταιρεία δεν ελέγχει διεξοδικά τους συνεργαζόμενους με αυτήν οδηγούς αλλά και τα οχήματά τους ενώ παράλληλα παραβιάζει αρκετούς από τους κανόνες του ανταγωνισμού σε διάφορες πόλεις του πλανήτη.
Ήδη, εταιρείες ταξί από το Βέλγιο, τη Γαλλία, την Γερμανία, την Ολλανδία αλλά και την Ισπανία κινούνται δικαστικά εναντίον της Uber.
Επιπλέον, μια Ινδή που βιάστηκε από οδηγό ταξί που συνεργαζόταν με την εταιρεία μηνύει την Uber σε αμερικανικό δικαστήριο.
Πηγή: www.nooz.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση