GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Σοκ! Ο καιρός «τσάκισε» και «βύθισε» τα Βελανίδια! [video]

Τα στοιχεία της φύσης συνωμότησαν και επιτέθηκαν στα Βελανίδια αφήνοντας έτσι τραγική σφραγίδα στο 2014... Δείτε τα video στο ...



Τα στοιχεία της φύσης συνωμότησαν και επιτέθηκαν στα Βελανίδια αφήνοντας έτσι τραγική σφραγίδα στο 2014...
Δείτε τα video στο τέλος του θέματος.

Θυελλώδης άνεμοι, τεράστια κύματα, ανεμοστρόβιλοι, καιρός και κακό που άφησαν τους κατοίκους των Βελανιδίων άναυδους και σοκαρισμένους.

Τα κύματα κτυπούσαν με σφοδρότητα το νέο αλιευτικό καταφύγιο στη θαλάσσια περιοχή των Βελανιδίων.

Τα ξημερώματα της πρωτοχρονιάς οι ψαράδες των Βελανιδίων ξύπνησαν με τον χειρότερο τρόπο αφού κάποιοι τους ενημέρωναν ότι κάποια από τα σκάφη στο … καταφύγιο έχουν βουλιάξει!

Οι άνεμοι ήταν θυελλώδεις και το ύψος των κυμάτων ξεπερνούσε τα 8-10 μέτρα. Καθώς χτυπούσε τον κυματοθραύστη, πλημμύριζε τα πάντα με αποτέλεσμα να βουλιάξουν τέσσερα ή πέντε καΐκια και ένα ιστιοφόρο σκάφος.

Σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες που δεν έχουν επιβεβαιωθεί το πρώτο σκάφος που βυθίστηκε κτυπώντας πάνω στα άλλα προξένησε προβλήματα με ζημιές στα ύφαλα.

Όπως γράφει και το τοπικό site «Βελανίδια Λακωνίας» οι αλιείς κάλεσαν αμέσως γερανοφόρο όχημα να συνδράμει στην ανέλκυση των σκαφών. Ωστόσο ο χειριστής χαρακτήρισε εξαιρετικά δύσκολη την επιχείρηση αν δε καθαρίσει ο βυθός ώστε να έχει ορατότητα ο δύτης.

Η δοκιμασία όμως των Βελανιδιωτών δεν ήταν μόνον αυτό. Τις ίδιες ημέρες, ξημερώματα ένας δυνατός θόρυβος σήκωσε τους κατοίκους στο πόδι. Συντρίμμια απο κεραμοσκεπές σπιτιών έπεφταν βροχή. Μόλις έφεξε οι Βελανιδιώτες είδαν σπασμένα παρμπρίζ αυτοκινήτων, ηλιακούς συλλέκτες και καμινάδες, σπασμένα δένδρα. Είχαν Άγιο που δεν θρήνησαν θύματα αφού για παράδειγμα ένα καδρόνι γεμάτο καρφιά εκσφενδονίστηκε, τρύπησε στέγη άλλου σπιτιού και βρέθηκε στο εσωτερικό του

Είναι φανερό ότι η Πολιτεία πρέπει να σκύψει πάνω από τα «κτυπημένα» Βελανίδια και άμεσα να προχωρήσει στη διαδικασία αποζημίωσης και στήριξης τους ώστε να ξαναμπούν σε ρυθμούς ζωής. Ψυχολογικά το χωριό έχει υποστεί σοκ από την σκληρή και αλύπητη επίθεση των στοιχείων της φύσης.

Το αν το αλιευτικό καταφύγιο πληρούσε τις προυποθέσεις ή το αν τα φαινόμενα ξεπερνούσαν κάθε λογική πρόβλεψη θα αποδειχθεί τις επόμενες ημέρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση