GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Σώα τα μέλη του πλοίου – Πάτησαν στεριά [video]

Σώα και καλά στην υγεία τους περισυνελέγησαν σήμερα το απόγευμα τα έξι μέλη του πληρώματος του φορτηγού «Mare», που έπλεε στη θ...



Σώα και καλά στην υγεία τους περισυνελέγησαν σήμερα το απόγευμα τα έξι μέλη του πληρώματος του φορτηγού «Mare», που έπλεε στη θαλάσσια περιοχή του Κολυμπαρίου Χανίων, μισό ναυτικό μίλι από τις ακτές της Κρήτης.

Ο καπετάνιος του είχε εκδηλώσει το πρωί την πρόθεση εγκατάλειψης του πλοίου λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών, των ανέμων εντάσεως 9 μποφόρ που έπνεαν στην περιοχή .

Ελικόπτερο «Σικόρσκι» του Πολεμικού Ναυτικού έσπευσε στην περιοχή προκειμένου να παραλάβει το εξαμελές πλήρωμα, ωστόσο ο πλοίαρχος αρχικά αναθεώρησε και κατάφερε να ρίξει άγκυρες μεσοπέλαγα, δηλώνοντας ότι δεν επιθυμεί πλέον την εγκατάλειψη του πλοίου, καθώς χαρακτήριζε την κατάσταση «ελεγχόμενη και σταθερή».

Τελικά ο τούρκος πλοίαρχος, άλλοι τρεις ομοεθνείς του, ένας Γεωργιανός κι ένας Αζέρος, παρελήφθησαν από ελικόπτερο «Σικόρσκι» του Πολεμικού Ναυτικού και μεταφέρθηκαν στη Σούδα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το υπό σημαία Αγίου Βικεντίου «Mare», που εκτελούσε το δρομολόγιο Τουρκία-Τυνησία, μεταφέροντας ορυκτά, συνολικά 800 τόνους χύδην φορτίου και άλλους 400 συσκευασμένους, παραμένει πλέον ακυβέρνητο στην περιοχή.

σΤρία ρυμουλκά μεταβαίνουν στο σημείο για να αναλάβουν τη διαδικασία ρυμούλκησής του στα Χανιά.
Η ανακοίνωση του Πολεμικού Ναυτικού

Απογευματινές ώρες Τρίτης 13 Ιανουαρίου 2015, μετά από σχετικό αίτημα του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (ΕΚΣΕΔ) και με εντολή του Υπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Δένδια, ελικόπτερο τύπου AEGEAN HAWK του Πολεμικού Ναυτικού, κάτω από αντίξοες καιρικές συνθήκες, διέσωσε το πλήρωμα του εμπορικού πλοίου ΜΑRE (Σημαίας Αγ. Βικεντίου), που βρισκόταν σε κίνδυνο, στην περιοχή βορείως Κολυμβαρίου Χανίων.

Το πλήρωμα του εν λόγω εμπορικού, που αποτελείται από τρεις Τούρκους, δύο Αζέρους και ένα Γεωργιανό, μεταφέρθηκε σώο στο αεροδρόμιο της 115 ΠΜ στα Χανιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση