GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Νίγηρας- Σκοτώθηκαν τουλάχιστον 109 μαχητές της Μπόκο Χαράμ

Τουλάχιστον 109 μαχητές της οργάνωσης Μπόκο Χαράμ, 4 στελέχη του στρατού του Νίγηρα και ένας πολίτης σκοτώθηκαν την Παρασκευή στη διάρκεια τ...

Νίγηρας- Σκοτώθηκαν τουλάχιστον 109 μαχητές της Μπόκο Χαράμ

Τουλάχιστον 109 μαχητές της οργάνωσης Μπόκο Χαράμ, 4 στελέχη του στρατού του Νίγηρα και ένας πολίτης σκοτώθηκαν την Παρασκευή στη διάρκεια της πρώτης ευρείας κλίμακας επίθεσης που εξαπέλυσε η νιγηριανή ισλαμιστική οργάνωση στο Νίγηρα, την Παρασκευή, ανακοίνωσε ο υπουργός Άμυνας της χώρας Μαχαμάντου Καρίντζο.

Οι επιθέσεις, που πραγματοποιήθηκαν στις πόλεις Μπόσο και Ντίφα, στο νότιο Νίγηρα, στα σύνορα με τη Νιγηρία είχαν επιπλέον ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό 17 ανθρώπων στις τάξεις των δυνάμεων ασφαλείας του Νίγηρα, ενώ αγνοείται η τύχη 2 στρατιωτικών, επισήμανε ο υπουργός σε δηλώσεις του στην κρατική τηλεόραση.

Προς το παρόν δεν έχει δοθεί κανένας απολογισμός σχετικά με τα στρατεύματα από το Τσαντ, που «παρείχαν υποστήριξη» στους στρατιώτες του Νίγηρα προκειμένου να «εξουδετερώσουν τους επιτιθέμενους που είχαν καταφέρει να διεισδύσουν» στο Μπόσο, σύμφωνα με τον Μοχαμάντου Καρίντζο.

Ο διοικητής των δυνάμεων του Τσαντ που έχουν αναπτυχθεί στο Νίγηρα εναντίον της Μπόκο Χαράμ, ο στρατηγός Γιάγια Νταούντ, τραυματίστηκε από τα πυρά στο Μπόσο, σύμφωνα με μία πηγή από τις υπηρεσίες ασφαλείας του Τσαντ.

Στη Ντίφα, οι δυνάμεις ασφαλείας του Νίγηρα «εμπόδισαν την προέλαση των επιτιθέμενων» στο επίπεδο μιας γέφυρας και τους «απώθησαν προκαλώντας τους βαριές απώλειες» συνέχισε ο υπουργός.

«Στην παρούσα φάση, επικρατεί ηρεμία στις δύο περιοχές. Η κατάσταση είναι ελεγχόμενη» διαβεβαίωσε ο Καρίντζο, που προσέθεσε ότι «εκκαθαριστικές επιχειρήσεις» βρίσκονται «σε εξέλιξη».

«Σποραδικά πυρά» αντηχούσαν απόψε στα περίχωρα του Μπόσο, είπε ένα μέλος ανθρωπιστικής οργάνωσης στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση