Press24.gr

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΔΗΜΑΓΩΓΙΚΗ ΚΑΙ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΜΕ ...ΣΥΝΕΧΕΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ - Η ...OFF SHORE ΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ - Ακατάλληλη για αναγνώστες με ευαίσθητο στομάχι. (Τιμή 0 ευρώ - Ετος 6ο). Αποθηκεύστε τη διεύθυνσή μας: press-gr.blogspot.com. Στείλτε τη γνώμη σας, σχόλια και πληροφορίες στο e-mail μας: press.gr@hotmail.com. Η ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ. Profil στο facebook: Press-gr blogspot

Ντάισελμπλουμ: Αποφασίστε μέχρι τις 16/2 αν θέλετε παράταση

Share it:
Ντάισελμπλουμ: Αποφασίστε μέχρι τις 16/2 αν θέλετε παράταση

Οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης αναμένουν να ακούσουν την 11η Φεβρουαρίου τις προτάσεις της νέας κυβέρνησης της Ελλάδας για το πώς η χώρα θα καταστεί οικονομικά ανεξάρτητη, καθώς ο χρόνος εξαντλείται για την κυβέρνηση της Αθήνας εάν επιθυμεί την παράταση του προγράμματος στήριξης με αντάλλαγμα μεταρρυθμίσεις, σημείωσε σε μια συνέντευξη που παραχώρησε σήμερα ο επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ.

Ο Ντάισελμπλουμ δήλωσε στο πρακτορείο Reuters ότι η Ελλάδα πρέπει να ζητήσει την παράταση του προγράμματος ως την 16η Φεβρουαρίου για να εξασφαλίσει τη συνέχιση της οικονομικής στήριξης από την Ευρωζώνη. Ωστόσο, η παράταση του προγράμματος στήριξης, ακόμη και προσωρινά, θα σήμαινε ότι η Αθήνα θα έπρεπε να αποδεχθεί τους όρους του μνημονίου, συνέχισε.

“Θα ακούσουμε την ερχόμενη Τετάρτη από τη νέα ελληνική κυβέρνηση ποιες είναι οι φιλοδοξίες της, πώς θέλει να προχωρήσει σε ό,τι αφορά το τρέχον πρόγραμμα”, σημείωσε ο Ντάισελμπλουμ.

Ο επικεφαλής του Eurogroup υπογράμμισε ότι η 16η Φεβρουαρίου είναι η καταληκτική προθεσμία προκειμένου η Ελλάδα να ζητήσει, εάν το επιθυμεί, παράταση του προγράμματος, διότι σε ορισμένες χώρες η μεταβατική συμφωνία πρέπει να εγκριθεί από τα εθνικά κοινοβούλια, ενώ και το Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΕΤΧΣ) θα χρειαστεί χρόνο για να ολοκληρώσει τις τυπικές διαδικασίες που απαιτούνται.

“Όταν ορίσαμε την ημερομηνία της 16ης Φεβρουαρίου για το Eurogroup, το λάβαμε υπόψη μας αυτό. Ο χρόνος θα είναι πολύ βραχύς εάν δεν έχει ζητήσει παράταση (μέχρι τότε)”, ανέφερε ο Ντάισελμπλουμ, ο οποίος είναι επίσης ο υπουργός Οικονομικών της Ολλανδίας. “Αλλά φυσικά αυτό θα απαιτούσε το να υπάρξει συμφωνία για τους όρους που συνοδεύουν το όποιο πρόγραμμα. Αυτό είναι ένα από τα πράγματα που απλά είναι κανόνας μας”, τόνισε.

Δεν θα ληφθούν μείζονος σημασίας αποφάσεις την Τετάρτη, πρόσθεσε ο Ντάισελμπλουμ, εξηγώντας πως θα χρειαστεί αρκετός χρόνος για να διευθετηθεί το ζήτημα.

Ο Γερούν Ντάισελμπλουμ απέφυγε να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες όσον αφορά στις χρηματοδοτικές ανάγκες της Ελλάδας για φέτος, περιοριζόμενος να πει μόνο ότι η νέα κυβέρνηση θα μπορέσει να αντεπεξέλθει χωρίς επιπρόσθετη βοήθεια από την Ευρωζώνη, εάν λάβει συνετές αποφάσεις όσον αφορά τις δημόσιες δαπάνες.

“Εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από... τη στάση που θα υιοθετήσει η ελληνική κυβέρνηση”, ανέφερε ο Ντάισελμπλουμ. “Εάν επιδείξουν σύνεση στον προϋπολογισμό τους, εάν προωθήσουν τα σωστά μέτρα, είμαι βέβαιος ότι οι αγορές, οι νομισματικές αρχές και οι πολιτικοί θα τους δείξουν μεγάλη εμπιστοσύνη”.

Ο πρόεδρος του Eurogroup υποστήριξε ακόμη ότι αν και οι μεταρρυθμίσεις που εφαρμόστηκαν στο πλαίσιο του μνημονίου είχαν επιζήμιες συνέπειες στην Ελλάδα από κοινωνική άποψη, από οικονομική άποψη έφεραν καρπούς, επικαλούμενος το ότι η χώρα επανήλθε σε οικονομική ανάπτυξη και σε πρωτογενές πλεόνασμα.

Share it:
Reactions:

Οικονoμικά νέα

Σχολιάστε το άρθρο:

2 comments:

 1. ............./.´¯/)............ (\¯`\
  ............/....//........... ...\\....\
  .........../....//............ ....\\....\
  ...../´¯/..../´¯\.........../¯ `\....\¯`\
  .././.../..../..../.|_......_| .\....\....\...\.\..
  (.(....(....(..../.)..)..(..(. \....)....)....).)
  .\................\/.../....\. ..\/................/
  ..\................. /........\................../
  ....\..............(.......... ..)............../
  ......\.............\......... ../...............

  " )
  / /
  / /
  / (
  (__)_) ΤΣΑΚΑ ΤΗΝ ΤΣΑΠΟΥ ΟΛΕΕ ΟΛΕΕΕΕΕΕΕΕΕ

  ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση