GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

162 «ναι» στην κυβέρνηση. Τα ευτράπελα και οι κόντρες – ΒΙΝΤΕΟ

Μετά την περάτωση της συζήτησης επί των προγραμματικών δηλώσεων η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – Ανεξαρτήτων Ελλήνων πήρε ψήφο εμπιστοσύνης με 162 ...

162 «ναι» στην κυβέρνηση – Τα ευτράπελα και οι κόντρες – ΒΙΝΤΕΟ
Μετά την περάτωση της συζήτησης επί των προγραμματικών δηλώσεων η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – Ανεξαρτήτων Ελλήνων πήρε ψήφο εμπιστοσύνης με 162 «ναι», ενώ δεν έλειψαν οι μπηχτές, τα ευτράπελα και οι κόντρες.
Στην ψηφοφορία συμμετείχαν 299 βουλευτές. "Ναι" ψήφισαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, ενώ στον αντίποδα, 137 βουλευτές από τη ΝΔ, το Ποτάμι, το ΚΚΕ, το ΠΑΣΟΚ, τη Χρυσή Αυγή ψήφισαν "όχι". Απών ήταν ο Νίκος Μιχαλολιάκος.
Τσίπρας: Διαπραγματευόμαστε τη δανειακή σύμβαση
«Δεν διαπραγματευόμαστε το μνημόνιο. Το μνημόνιο ακυρώθηκε από την αποτυχία του και από την ετυμηγορία του λαού, Διαπραγματευόμαστε τη δανειακή σύμβαση», ανέφερε ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στη βουλή για τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης.
«Τα μνημόνια ήταν τελικά όχι το φάρμακο για την έξοδο από την κρίση αλλά η ευκαιρία που ζητούσαν οι αγορές για να επιβάλουν στην Ευρώπη το μοντέλο που επιθυμούσαν χρόνια τώρα. Τα μνημόνια είναι η σκληρή λιτότητα. Δόθηκαν μεγάλα ποσά στην Ελλάδα, αλλά αυτά τα χρήματα δε δόθηκαν για να στηρίξουν την παραγωγική βάση της χώρας. Δόθηκαν για να στηριχτεί το ελληνικό τραπεζικό σύστημα και για να επιστρέφεται πίσω στους δανειστές», σημείωσε και πρόσθεσε:
«Με δύο λόγια η δανειακή σύμβαση έχει αμοιβαίο συμφέρον για την Ελλάδα και τους δανειστές. Δεν αποτελεί πράξη φιλανθρωπίας αλλά αλληλεγγύης».
«Διαπραγματευόμαστε η δανειακή σύμβαση να σταματήσει να συνοδεύεται από όρους τιμωρητικούς για τον ελληνικό λαό και καταστροφικούς για την οικονομία», υπογράμμισε ο Πρωθυπουργός.
«Κάποιοι μας λένε για απομόνωση. Εκεί που η Ελλάδα ήταν ότι οι Έλληνες είναι τεμπέληδες, τώρα το κλίμα είναι ότι ο ελληνικός λαός υπέφερε άδικα και η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να πετύχει. Μας γεμίζει αυτοπεποίθηση, δύναμη και αποφασιστικότητα αυτή η στήριξη στην σκληρή διαπραγμάτευση», τόνισε ο κ. Τσίπρας και συνέχισε:
«Αύριο στο Eurogroup δεν θα βρίσκεται ο Γιάνης Βαρουφάκης. Θα βρίσκεται η Ελλάδα. Θα είναι μαζί του 10 εκατομμύρια Έλληνες και Ελληνίδες που έχουν ελπίδα για μία καλύτερη προοπτική για αυτόν τον τόπο. Μαζί του θα είναι και οι άνεργοι, οι φτωχοί, οι μετανάστες. Θα είναι όλοι εκεί και αυτοί θα είναι που θα μας τραβάμε από το μανίκι και θα απαιτούν να μην γυρίσουμε πίσω για άλλη μια φορά με το κεφάλι σκυμμένο».
«Δεν υπάρχει δρόμος επιστροφής. Η Ελλάδα δεν μπορεί να γυρίσει πίσω στην εποχή των μνημονίων και στην υποτέλεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση