GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Σε ιστορικό χαμηλό 24 ετών η ανεργία στη Γερμανία

Η ανεργία στη Γερμανία μειώθηκε στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων δύο δεκαετιών και πλέον το Φεβρουάριο, ενώ η καταναλωτική εμπιστο...

Σε ιστορικό χαμηλό 24 ετών η ανεργία στη Γερμανία

Η ανεργία στη Γερμανία μειώθηκε στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων δύο δεκαετιών και πλέον το Φεβρουάριο, ενώ η καταναλωτική εμπιστοσύνη ανέβηκε στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 13 ετών, αυξάνοντας τις προσδοκίες ότι η ιδιωτική κατανάλωση θα συμβάλλει στην ανάπτυξη της μεγαλύτερης οικονομίας της Ευρώπης φέτος.

Τα εποχικά προσαρμοσμένα δεδομένα που δημοσιοποίησε η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Απασχόλησης έδειξαν ότι ο αριθμός των ανθρώπων οι οποίοι ζητούν εργασία μειώθηκε κατά 20.000, στα 2,812 εκατομμύρια, επίπεδο το οποίο είναι το χαμηλότερο από τον Δεκέμβριο του 1991, περίπου έναν χρόνο μετά την ενοποίηση της Γερμανίας.

Βάσει των εποχικά προσαρμοσμένων δεδομένων, το ποσοστό της ανεργίας παρέμεινε σε ιστορικό χαμηλό, στο 6,5%, για τρίτο συναπτό μήνα τον Φεβρουάριο, που συνεχίζει να είναι το χαμηλότερο από την ενοποίηση της Γερμανίας το 1990.

“Σταθερή σαν βράχος. Η αγορά εργασίας της Γερμανίας συνεχίζει την επιτυχία της, δίνοντας περαιτέρω ενδείξεις για την ενίσχυση της εγχώριας ζήτησης”, σχολίασε ο Κάρστεν Μπρέσκι, οικονομολόγος της ING. “Κοιτώντας μπροστά, η αγορά εργασίας αναμένεται (...) να συνεχίσει να είναι ένας από τους κύριους παράγοντες που συμβάλλουν στην ανάπτυξη”, πρόσθεσε ο ίδιος.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση