GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

"Ξέχασε" αποδείξεις 28.000 ευρώ

Συνελήφθη προχθές Δευτέρα το πρωί, 55χρονος διαχειριστής και ομόρρυθμο μέλος εταιρείας, που λειτουργεί ως εστιατόριο - καφετέρια στην Αθήνα,...

Ξέχασε αποδείξεις 28.000 ευρώ

Συνελήφθη προχθές Δευτέρα το πρωί, 55χρονος διαχειριστής και ομόρρυθμο μέλος εταιρείας, που λειτουργεί ως εστιατόριο - καφετέρια στην Αθήνα, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για ποινικές και διοικητικές παραβάσεις της φορολογικής νομοθεσίας και συγκεκριμένα για μη έκδοση μεγάλου αριθμού αποδείξεων λιανικών συναλλαγών μεγάλης αξίας.

Στη δικογραφία που σχηματίστηκε συμπεριλαμβάνεται και ο 51χρονος αδερφός του συλληφθέντα, επίσης διαχειριστής και ομόρρυθμο μέλος της επιχείρησης.

Ειδικότερα, κατά τον έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στην έδρα της επιχείρησης, από κλιμάκιο αστυνομικών του Τμήματος Φορολογικής Αστυνόμευσης, εντοπίστηκαν δύο νόμιμες σε χρήση ταμειακές μηχανές και ένας ηλεκτρονικός υπολογιστής, που εξέδιδε παράνομες - εικονικές αποδείξεις, οι οποίες προσομοίαζαν με τις προβλεπόμενες.

Ως προς τον τρόπο έκδοσής τους, διαπιστώθηκε ότι με τη χρήση κατάλληλα διαμορφωμένου λογισμικού, οι ληφθείσες παραγγελίες καταχωρούνταν στον ηλεκτρονικό υπολογιστή και στη συνέχεια οι παράνομες αποδείξεις εκτυπώνονταν σε θερμικό χαρτί, όμοιο με αυτό των προβλεπόμενων αποδείξεων. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα ο πελάτης που λάμβανε την συγκεκριμένη απόδειξη να πείθεται ότι έλαβε το νόμιμο παραστατικό.

Από την εμπεριστατωμένη ανάλυση μεγάλου όγκου δεδομένων που αφορούσαν ολοκληρωμένες παραγγελίες του καταστήματος και από την αντιπαραβολή στοιχείων μεταξύ ολοκληρωμένων παραγγελιών και νόμιμων αποδείξεων που είχαν εκδοθεί, για την χρονική περίοδο από 28-12-2009 έως και 22-02-2014, προέκυψε φοροδιαφυγή μέσω της μη έκδοσης αποδείξεων.

Συγκεκριμένα διαπιστώθηκε ότι από τον εν λόγω μηχανισμό είχαν εκδοθεί τουλάχιστον 15.573 αποδείξεις συνολικής αξίας τουλάχιστον 28.031,40 ευρώ (υπολογιζόμενες με την ελάχιστη αξία κάθε μίας απόδειξης, δηλαδή 1,80 ευρώ).

Μέσω της μη έκδοσης παραστατικών, η ελεγχόμενη επιχείρηση απέφυγε την απόδοση Φ.Π.Α., το ύψος του οποίου αναμένεται να προσδιοριστεί από την αρμόδια Δ.Ο.Υ., υπολογίζεται όμως σε χιλιάδες ευρώ.     

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση