GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Πορτογαλία: 32 προσωπικότητες στηρίζουν τις ελληνικές θέσεις

Τριάντα δύο προσωπικότητες από όλο το πολιτικό φάσμα, συνδικαλιστές, επιχειρηματίες και πανεπιστημιακοί, κάλεσαν σήμερα τον πρωθυπο...


Πορτογαλία: 32 προσωπικότητες στηρίζουν τις ελληνικές θέσεις

Τριάντα δύο προσωπικότητες από όλο το πολιτικό φάσμα, συνδικαλιστές, επιχειρηματίες και πανεπιστημιακοί, κάλεσαν σήμερα τον πρωθυπουργό της Πορτογαλίας Πέδρο Πάσος Κοέλιο να χαλαρώσει τη στάση του όσον αφορά στη συνέχιση της εφαρμογής μέτρων λιτότητας στην Ελλάδα, με ανοιχτή επιστολή τους που δημοσιεύεται στην εφημερίδα Público.

Η αντίληψη ότι "η πολιτική λιτότητας πρέπει να συνεχιστεί ως έχει" είναι "αντιπαραγωγική", εκτιμούν οι υπογράφοντες το κείμενο, καλώντας τον Πορτογάλο πρωθυπουργό να υιοθετήσει έναν δημόσιο λόγο που "δεν θα ταπεινώνει τις χώρες-μέλη".

Η Πορτογαλία "δεν πρέπει να απομονωθεί" από το κίνημα της "ευρωπαϊκής συνεργασίας", αλλά να συμμετάσχει "στη συζήτηση για την ανάκαμψη των οικονομιών και των κοινωνικών πολιτικών στις χώρες που θυσιάστηκαν περισσότερο κατά τα τελευταία έξι χρόνια", συνεχίζει το κείμενο.

Μεταξύ αυτών που υπέγραψαν την ανοιχτή επιστολή υπάρχουν εκπρόσωποι της αριστερής αντιπολίτευσης, ένας κεντροδεξιός πρώην υπουργός Οικονομικών, αλλά ακόμη και ο πρώην επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του PSD, του κόμματος του πρωθυπουργού. Υπάρχουν επίσης πανεπιστημιακοί, συνδικαλιστές και επιχειρηματίες.

Ο Πάσος Κοέλιο έχει καλέσει την Αθήνα να "σεβαστεί τους ευρωπαϊκούς κανόνες", απορρίπτοντας κατηγορηματικά κάθε αναδιαπραγμάτευση του χρέους και χαρακτηρίζοντας "παραμύθια" το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ.

Αργά το βράδυ της Τετάρτης περίπου 200 διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν έξω από τα γραφεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στη Λισαβόνα, εκφράζοντας την υποστήριξή τους στην Ελλάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση