GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ξύλο στο τουρκικό κοινοβούλιο – 4 βουλευτές στο νοσοκομείο – ΦΩΤΟ

Σκηνές απείρου κάλους στο κοινοβούλιο της Τουρκίας με βουλευτές να έρχονται στα χέρια. Δύο από αυτούς έφεραν τραύματα στο κεφάλι με χτυπήματ...

Ξύλο στο τουρκικό κοινοβούλιο – 4 βουλευτές στο νοσοκομείο – ΦΩΤΟ

Σκηνές απείρου κάλους στο κοινοβούλιο της Τουρκίας με βουλευτές να έρχονται στα χέρια. Δύο από αυτούς έφεραν τραύματα στο κεφάλι με χτυπήματα από το σφυρί του Προέδρου της Βουλής.

Πέντε βουλευτές της τουρκικής αντιπολίτευσης τραυματίσθηκαν στη διάρκεια της χθεσινής νύκτας, όταν βουλευτές ήρθαν στα χέρια πριν από την προγραμματισμένη έναρξη των συζητήσεων για ένα πολύ αμφιλεγόμενο νομοσχέδιο της ισλαμοσυντηρητικής κυβέρνησης που ενισχύει τις εξουσίες της αστυνομίας.

Δύο από τους βουλευτές τραυματίσθηκαν στο κεφάλι από χτυπήματα με το σφυρί που χρησιμοποιεί παραδοσιακά ο πρόεδρος του κοινοβουλίου για να ανοίξει και να κλείσει τις συνεδριάσεις και το οποίο πήραν και χρησιμοποίησαν εναντίον αντιπάλων τους βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος της Δικαιοσύνης και της Ανάπτυξης (AKP), μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Dogan.

Συνολικά τραυματίσθηκαν πέντε βουλευτές, οι τέσσερις από τους οποίους χρειάσθηκε να νοσηλευθούν, στη διάρκεια των επεισοδίων που στιγμάτισαν την έναρξη της εξέτασης ενός πολύ αμφιλεγόμενου νομοσχεδίου που ενισχύει τις εξουσίες της αστυνομίας και χαλαρώνει πολύ τις προϋποθέσεις για συλλήψεις προσώπων, έρευνες και τηλεφωνικές υποκλοπές χωρίς δικαστικό έλεγχο.

Η αντιπολίτευση χρησιμοποίησε επί ώρες παρελκυστικές τακτικές για να εμποδίσει την έναρξη των συζητήσεων για το νομοσχέδιο, όμως το AKP επέτυχε, χάρη στην πλειοψηφία του, το νομοσχέδιο να εξετασθεί.

Η συνεδρίαση τελικά διακόπηκε και θα επαναληφθεί σήμερα το απόγευμα.

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση