GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

7 στους 10 Έλληνες στηρίζουν τη στάση της κυβέρνησης με τους δανειστές

7 στους 10 Έλληνες πολίτες, δηλαδή ποσοστό 72% στηρίζει τη σκληρή στάση που τηρεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ απέναντι στους δανειστές και ...

7 στους 10 Έλληνες στηρίζουν τη στάση της κυβέρνησης με τους δανειστές

7 στους 10 Έλληνες πολίτες, δηλαδή ποσοστό 72% στηρίζει τη σκληρή στάση που τηρεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ απέναντι στους δανειστές και τους Ευρωπαίους ηγέτες και αξιωματούχους, σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου Μακεδονίας για το ΣΚΑΙ.

Αντίστοιχα το 22,5% των ερωτηθέντων διαφώνησαν με αυτή τη στάση.

Η έρευνα αποκαλύπτει και πολύ μεγάλη αξιοπιστία της κυβέρνησης στα μάτια των πολιτών. Το 75% των ερωτηθέντων, πιστεύει ότι η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα είναι αποφασισμένη να εφαρμόσει το σύνολο των προεκλογικών της υποσχέσεων, με μόλις το 19,5% να εκφράζει τις αμφιβολίες του.

Πάνω από 6 στους δέκα (65%) εκτιμά ότι η κυβέρνηση τις επόμενες εβδομάδες θα συνεχίσει την αντιπαράθεση με την τρόικα.

Μακράν την καλύτερη εντύπωση (63%) έκανε η επιλογή του Γιάννη Βαρουφάκη στη θέση του υπουργού Οικονομικών.

Το 35,5% φοβάται έξοδο από το ευρώ. Φόβο δημιουργεί μόλις στο 22,5% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ η προοπτική εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ ενώ αντιθέτως προκαλεί τρόμο στο 74% των ψηφοφόρων της ΝΔ.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει, τέλος, το γεγονός ότι η κυβέρνηση απολαμβάνει της στήριξης ακόμη και των ψηφοφόρων που δεν στήριξαν ΣΥΡΙΖΑ ή ΑΝΕΛ στις εκλογές του περασμένου Ιανουαρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση