GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Υποκλοπή 700 emails: Tι γράφει η γερμανική Die Zeit για τις σχέσεις του Ρώσου Αλ. Ντούγκιν στην Ελλάδα...

Ρήγματα στην Ευρωπαϊκή Ένωση μέσω της σχέσης Ελλήνων πολιτικών, επιχειρηματιών και δημοσιογράφων με Ρώσους ολιγάρχες, επιδιώκει να προκ...

Ρήγματα στην Ευρωπαϊκή Ένωση μέσω της σχέσης Ελλήνων πολιτικών, επιχειρηματιών και δημοσιογράφων με Ρώσους ολιγάρχες, επιδιώκει να προκαλέσει η Ρωσία, σύμφωνα με δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας Die Zeit.
Αυτό προκύπτει από περισσότερα από 700 emails, τα οποία υποκλάπηκαν από τον λογαριασμό του Γκεόργκι Γκάβρις, πρώην υπαλλήλου της ρωσικής πρεσβείας στην Αθήνας, ο οποίος σχετίζεται με τον Ρώσο ιδεολόγο και εκ των θεμελιωτών του δόγματος του ευρασιατισμού, Αλεξάντερ Ντούγκιν.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο Γκάβρις κατά την παραμονή του στην Αθήνα, από το 2009 έως το 2013, φρόντισε να "χτίσει" σχέσεις με αρκετούς πολιτικούς και επιφανείς πολίτες της χώρας, σε μια προσπάθεια να προωθήσει τις ρωσικές θέσεις.
Στη σχετική λίστα, όπως αναφέρει η Die Zeit, συμπεριλαμβάνονται τα ονόματα 90 ατόμων από την Ελλάδα, προερχόμενα από τον ΣΥΡΙΖΑ, τους Ανεξάρτητους Έλληνες αλλά και την Χρυσή Αυγή. Μεταξύ τους είναι και αυτό του υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου, ο οποίος μάλιστα ήταν καλεσμένος σε γάμο που οργάνωσε ο πολυεκατομμυριούχος Κονσταντίν Μαλοφέγιεφ στη Ρωσία.

Σε άλλο σημείο του δημοσιεύματος γίνεται λόγος για τη συγκρότηση από τον Ντούγκιν ενός "ελίτ κλαμπ", αναφέροντας τα ονόματα του Αλέξη Τσίπρα, του Μίκη Θεοδωράκη και του συγγραφέα και δημοσιογράφου Δημήτρη Κωνσταντακόπουλου.

Άλλο ένα πρόσωπο που αναφέρεται στο δημοσίευμα είναι ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, ο οποίος φέρεται να έχει σχέσεις με τον Ντούγκιν. Ο τελευταίος την άνοιξη του 2013 είχε έρθει για διάλεξη στο πανεπιστήμιο Πειραιά, εκεί όπου τότε ο κ. Κοτζιάς ήταν καθηγητής. Σύμφωνα με την εφημερίδα πάντως, οι δυο τους γνωρίζονταν από πριν, καθώς ο νυν υπουργός είχε κάνει μια σειρά μελετών με αντικείμενο τη στάση του ελληνικού πληθυσμού σε σχέση με τη Ρωσία.
Το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών πάντως, διέψευσε στην εφημερίδα ότι ο κ. Κοτζιάς είχε επαφές με τον Ντούγκιν, ωστόσο σε ένα από τα emails υπάρχουν φωτογραφίες που έχουν τραβηχτεί στην Ελλάδα και δείχνουν τον υπουργό μαζί με τον Ρώσο φιλόσοφο.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση