GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΗΠA: Στηρίζουν τις συμμαχίες κατά της Μπόκο Χαράμ

Τεχνική βοήθεια στις αφρικανικές συμμαχικές δυνάμεις ανακοίνωσε ότι θα παράσχει ο στρατός των Ηνωμένων Πολιτειών σε επίπεδο επικοινωνια...

ΗΠA: Στηρίζουν τις συμμαχίες κατά της Μπόκο Χαράμ

Τεχνική βοήθεια στις αφρικανικές συμμαχικές δυνάμεις ανακοίνωσε ότι θα παράσχει ο στρατός των Ηνωμένων Πολιτειών σε επίπεδο επικοινωνιακού εξοπλισμού και πληροφοριών, προκειμένου να συμβάλει στον αγώνα κατά της τζιχαντιστικής οργάνωσης της Νιγηρίας Μπόκο Χαράμ, δήλωσε ανώτερος αξιωματούχος των ειδικών δυνάμεων των ΗΠΑ στην Αφρική.

Οι επικεφαλής των στρατιωτικών δυνάμεων της δυτικής Αφρικής έχουν υποβάλει επανειλημμένως παράπονα ότι οι διασυνοριακές επιχειρήσεις εναντίον ισλαμιστικών οργανώσεων παρεμποδίζονται εξαιτίας της έλλειψης συμβατού επικοινωνιακού εξοπλισμού που καθιστά δύσκολη της ανταλλαγή πληροφοριών και τον συντονισμό.

Ο Αμερικανός υποστράτηγος Τζέιμς Λίντερ δήλωσε ότι στο πλαίσιο των ετήσιων γυμνασίων υπό την αιγίδα των ΗΠΑ που θα πραγματοποιηθούν φέτος στο Τσαντ, οι Ηνωμένες Πολιτείες θα παράσχουν τεχνολογικό εξοπλισμό και υποστήριξη που θα επιτρέπει στους Αφρικανούς εταίρους να επικοινωνούν μεταξύ τους μέσω κινητών τηλεφώνων, ραδιοπομπών και υπολογιστών.

Το σύστημα RIOS θα επιτρέπει στους στρατιώτες που βρίσκονται στο πεδίο της μάχης να αποστέλλουν φωτογραφίες από απομακρυσμένες τοποθεσίες απευθείας στην κεντρική μονάδα δεδομένων, ενώ θα είναι δυνατός ο εντοπισμός της ακριβούς τοποθεσίας στρατιωτικού προσωπικού, δήλωσε σήμερα αξιωματούχος των ενόπλων δυνάμεων των ΗΠΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση