GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Θρίαμβος του "Birdman" στα βραβεία Oscars...

Η 87η Τελετή Απονομής των Βραβείων Όσκαρ ολοκληρώθηκε με το "Birdman" ν' απογειώνεται και τον Νιλ Πάτρικ Χάρις να χάνει το ...

Η 87η Τελετή Απονομής των Βραβείων Όσκαρ ολοκληρώθηκε με το "Birdman" ν' απογειώνεται και τον Νιλ Πάτρικ Χάρις να χάνει το στοίχημα ως παρουσιαστής της βραδιάς με μεγάλες προσδοκίες. Αναλυτικά όλοι οι νικητές.

Η τελετή ανέδειξε ως νικητή της βραδιάς το «Birdman» του Αλεχάντρο Γκονζάλες Ινιάριτου, με τέσσερα βραβεία σε μεγάλες κατηγορίες, Καλύτερης Ταινίας, Σκηνοθεσίας, Πρωτότυπου Σεναρίου και Φωτογραφίας. Με τέσσερα Οσκαρ ολοκλήρωσε τη βραδιά και το «Ξενοδοχείο Grand Budapest», αλλά σε τεχνικές κατηγορίες. Το«Boyhood» του Ρίτσαρντ Λίνκλεϊτερ τιμήθηκε μόνο με το Οσκαρ Β' Γυναικείου Ρόλου για την Πατρίσια Αρκέτ, ενώ το «American Sniper» του Κλιντ Ιστγουντ που μέχρι τελευταίας στιγμής θα μπορούσε να έχει φέρει όλο το οσκαρικό ρεύμα πάνω του, κέρδισε το Οσκαρ Μοντάζ ήχου.
Ο οικοδεσπότης της τελετής, Νιλ Πάτρικ Χάρις, εξαιρετικά ταλαντούχος κωμικός, οξυδερκής και τολμηρός άνθρωπος, πεπειραμένος σε αντίστοιχες διοργανώσεις, αποδείχτηκε λίγος, ή ανέμπνευστος, ή μαζεμένος για τη βραδιά των Οσκαρ, χωρίς να μπορεί πραγματικά να προκαλέσει συγκίνηση, γέλιο ή ρυθμό σε μια απονομή που έμοιασε να τράβηκε πολύ. Το πνεύμα της βραδιάς είχε, εκτός από λαμπερές εμφανίσεις, και πολιτικές δηλώσεις και δυο στιγμές που έφεραν δάκρυ στα μάτια.

Ο Νιλ Πάτρικ Χάρις ξεκίνησε την τελετή με το μουσικοχορευτικό νούμερο «Moving Pictures», παρέα με την Ανα Κέντρικ, τον Τζακ Μπλακ και μια ντουζίνα χορευτές, με χάρη και γκλαμ παλαιού στιλ. Δείτε το εναρκτήριο βίντεο εδώ:

To Οσκαρ Ξενόγλωσσης Ταινίας κέρδισε η «Ida» του Πάβελ Παβλικόφσκι, με τον Πολωνό σκηνοθέτη να πρωτοπορεί και να καταχειροκροτείται υπερβαίνοντας κατά πολύ τον επιτρεπόμενο χρόνο ομιλίας για να ευχαριστήσει τους πάντες κι επίσης τη γυναίκα του που έχει φύγει απ' τη ζωή.

Τα highlights που δε θα ξεχάσουμε

Ο Τζέι Κέι Σίμονς, στα 60 του χρόνια, κέρδισε το πρώτο του Οσκαρ για το ρόλο του δασκάλου-τυράννου στο «Whiplash». Διαβάστε ακόμα: «Whiplash»: Να γιατί ο Τζέι Κέι Σίμονς θα κερδίσει το Οσκαρ Β' Ανδρικού Ρόλου!

H Σίρλεϊ ΜακΛέιν ανέβηκε στη σκηνή για να παρουσιάσει κάποιες από τις διαγωνιζόμενες Καλύτερες Ταινίες - ευκαιρία να την ξαναδούμε, μακριά κι από το Downton Abbey!




Η LEGO, κλείνοντας το μάτι στη μεγάλη απουσία του «Lego Movie» από τις οσκαρικές υποψηφιότητες, χάρισε σε κάθε καλεσμένο της βραδιάς από ένα Lego Oscar κι έγινε, έτσι, ο πρωταγωνιστής της βραδιάς!

O Νιλ Πάτρικ Χάρις, σε μια ευθεία αναφορά στο «Birdman», βγήκε στη σκηνή φορώντας μόνο το λευκό, τύπου Μινέρβα, σώβρακο που φορά ο ήρωας του Μάικλ Κίτον στην ταινία.


Η Πατρίσια Αρκέτ κέρδισε το Οσκαρ Β' Γυναικείου Ρόλου για το «Boyhood» και μίλησε για την ισότητα, κάνοντας τη Μέριλ Στριπ να σηκωθεί όρθια χειροκροτώντας: "Ηρθε η ώρα για μας. Ισος σημαίνει ίσος. Είναι απαράδεκτο ότι οι διάσημοι ταξιδεύουν στον κόσμο κηρύσσοντας την ισότητα ενώ εδώ οι γυναίκες, οι gay, όσοι δεν είναι λευκοί, αγωνίζονται διεκδικώντας την ισότητα. Πρέπει το σύνταγμα να διαμορφωθεί ανάλογα, διαφορετικά δε θ' αλλάξει τίποτα."

Το Οσκαρ Φωτογραφίας του Εμάνουελ Λουμπέσκι για το «Birdman» γιατί, ναι, είναι μάλλον ο καλύτερος και περισσότερο οραματιστής φωτογράφος της εποχής μας.



Η Σκάρλετ Τζοχάνσον κι η Μαριόν Κοτιγιάρ ήταν οι ωραιότερες παρουσίες της βραδιάς.


«Thank you Lady Gaga...» Η Τζούλι Αντριους συναντήθηκε με τη Lady Gaga στη σκηνή, για να τιμήσουν τα 50 χρόνια της «Μελωδίας της Ευτυχίας», όπου η δεύτερη τραγούδησε, σεμνά και με υπέροχη φωνή, τραγούδια από την ταινία.

O Αλεξάντρ Ντεσπλά κέρδισε το Οσκαρ Μουσικής για το «Grand Budapest Hotel» κι ευχαρίστησε την Ελληνίδα μαμά του!
Ακούστε εδώ ολόκληρη τη μουσική του Αλεξάντρ Ντεσπλά για το «Grand Budapest Hotel»

«Stay weird». Ο Γκρέιαμ Μουρ, παραλαμβάνοντας το Οσκαρ Διασκευασμένου Σεναρίου για το «Παιχνίδι της Μίμησης», μίλησε ανοιχτά για το πως στα 16 του έκανε απόπειρα αυτοκτονίας γιατί ένιωθε διαφορετικός - από τους πιο ειλικρινής και συγκινητικούς όλους της βραδιάς.


H Τζούλιαν Μουρ παρέλαβε το Οσκαρ Α' Γυναικείου Ρόλου (για το «Still Alice») από τον Μάθιου ΜακΚόναχεϊ. «Διάβασα μια έρευνα που λέει ότι το να κερδίζεις Οσκαρ σου επιμηκύνει τη ζωή και χαίρομαι τρομερά γιατί ο άντρας μου είναι νεώτερος από εμένα», είπε η υπέροχη Τζούλιαν Μουρ και στη συνέχεια ευχαρίστησε τον άντρα και τα παιδιά της γιατί της έδωσαν ζωή.


Αναλυτικά οι νικητές των Oscars 2015
Καλύτερη Ταινία: «Birdman»
Σκηνοθεσία: Αλεχάντρο Γκονζάλες Ινιάριτου, «Birdman»
A' Ανδρικός Ρόλος: Εντι Ρέντμεϊν, «Η Θεωρία των Πάντων»
Α' Γυναικείος Ρόλος: Τζούλιαν Μουρ, «Still Alice»
B' Ανδρικός Ρόλος: Τζέι Κέι Σίμονς, «Whiplash»
Β' Γυναικείος Ρόλος: Πατρίσια Αρκέτ, «Boyhood»
Κοστούμια: Μιλένα Κανονέρο, «The Grand Budapest Hotel»
Μακιγιάζ και Κομμώσεις: Φράνσις Χάνον, Μαρκ Κούλιερ, «The Grand Budapest Hotel»
Ξενόγλωσση Ταινία: «Ida» του Πάβελ Παβλικόφσκι
Μικρού Μήκους Ταινία: «The Phone Call»
Μικρού Μήκους Ντοκιμαντέρ: «Crisis Hotline: Veterans Press 1»
Πρωτότυπο Σενάριο: Αλεχάντρο Ινιάριτου, Νίκολας Τζιακομπόνε, Αλεξάντερ Ντινελάρις, Αρμάντο Μπο, «Birdman»
Διασκευασμένο Σενάριο: Γκρέιαμ Μουρ, «Το Παιχνίδι της Μίμησης»
Μιξάζ Ηχου: Κρεγκ Μαν, Μπεν Γουίλκινς, Τόμας Κέρλι, «Whiplash»
Μοντάζ Ηχου: Αλαν Ρόμπερτ Μάρεϊ, Μπαμπ Ασμαν, «American Sniper»
Ειδικά Εφέ: Ιαν Χάντερ, Σκοτ Φίσερ, Αντριου Λόκλεϊ, Πολ Φράνκλιν, «Interstellar»
Μικρού Μήκους Animation: «Feast»
Καλύτερη Ταινία Animation: «Big Hero Six»
Καλλιτεχνική Διεύθυνση: Ανταμ Στόκχαουζεν, Ανα Πίνοκ, «The Grand Budapest Hotel»
Φωτογραφία: Εμάνουελ Λουμπέσκι, «Birdman»
Μοντάζ: Τομ Κρος, «Whiplash»
Ντοκιμαντέρ: «Citizenfour»
Τραγούδι: «Glory» από την ταινία «Selma»
Μουσική: Αλεξάντρ Ντεσπλά, «The Grand Budapest Hotel»

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση