GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Οι επόμενοι υπάλληλοι είναι εδώ...

Maroupa Eirini Θέση. Έχω καιρό να γράψω και μου έλειψε. Είπα να δώσω χώρο και χρόνο στην ελπίδα, στη χαρά, να καταλαγιάσει να ατενίζει...

Θέση.
Έχω καιρό να γράψω και μου έλειψε. Είπα να δώσω χώρο και χρόνο στην ελπίδα, στη χαρά, να καταλαγιάσει να ατενίζει το παρόν και το μέλλον με την ψυχραιμία που αρμόζει στην περίσταση. Γιατί σε περίσταση, και μάλιστα έκτακτη βρισκόμαστε. Όχι λόγω της εκπληκτικής διαπραγμάτευσης, σκληρής και στέφθηκε μεταξύ σοιμπλε και γοητευτικου Βαρουφακη.
Η ΑΛΉΘΕΙΑ πονάει. Κι εγω την λέω πάντα. Και την κοιτάζω κατάματα, μπας και καταφέρω να την αλλάξω.
Η κυβέρνηση που προέκυψε απο τις εκλογές είναι ο,τι πιο επαναστατικό μπορούσαμε να έχουμε σε αυτήν τη συγκυρία.
13/1/15 ο Τσίπρας μιλώντας στο ch4 του BBC ΕΊΠΕ ότι θα διαγράψει άνω του 60% του ελληνικού χρέους και θα το δεχθεί η Γερμανία. Επανέλαβε τα όμοια στο reuters λίγο αργότερα. Πάντα προεκλογικά.
Εκλέχθηκε, ορκίστηκε, με τα ανοιχτά πουκάμισα που παρακαλαγαμε να μην είναι αδειανα, για μιαν Ελένη όπως ΕΊΠΕ κι ο ποιητής. Και η συμφωνία έγινε, με αξιολόγηση απο τους θεσμούς ως τέλη Απριλίου, με δάνειο, με ΈΝΑ αριστερό μνημόνιο κατα πως φαίνεται, απο την κυβέρνηση που ορκιζοταν πως 25 γίνονται εκλογές, 26 δεν υπάρχει μνημόνιο, ή συμφωνία γέφυρα ή όπως αλλιώς.
Κι επειδή είμαι καλόπιστη κι έτσι οφείλω να είμαι αφού αυτή η κυβέρνηση εκπροσωπεί κι έμενα και κρίνει τις ζωές και των δικών μου παιδιών, αναρωτιέμαι σε τι ΩΦΕΛΕΊ ΑΥΤΗ Η ΣΥΜΦΩΝΊΑ ΓΈΦΥΡΑ ή παράταση, ή οτιδήποτε άλλο ενθεν κακειθεν ακούσαμε.
Νωπή λαϊκή εντολή έχουμε. Ο κόσμος αριστερός και δεξιός, απο χρυσή αυγή ως ανταρσυα σύσσωμος στηρίζει αυτη την κυβέρνηση, και βγαίνει χαρούμενος στις πλατείες για να διαδηλωσει την παρουσία του δίπλα της, μαζί της, απέναντι τους. Σύσσωμος ένας λαός έχει εναποθέσει την ψυχή και την ελπίδα του στα χέρια της. Ναι είναι δυνατή αυτη η κυβέρνηση. Περισσότερο δυνατή απο κάθε προηγούμενη απο το 2009 και μετα που αποκαλυφθηκε η συνωμοσία εις βάρος της Ελλάδας.
Κι αναρωτιέμαι. Ποτε μια κυβέρνηση διαπραγματεύεται καλύτερα, και πιο ξεκάθαρα διεκδικεί τα δικιά του λαού της. Όταν έχει φρέσκια εντολή και τον κόσμο να διαδηλωνει στους δρόμους για την στήριξη της, ή έξι, ή τέσσερις όσο μας επέτρεψαν οι Γερμανοί τελικά, μήνες μετα, οπότε θα έχει και τη φθορά μικρή ασήμαντη, δεν έχει σημασία, φθορά της διακυβέρνησης με τεράστια προβλήματα, και έχοντας μπει πια στο καλούπι των υπεροπτικων εταίρων δανειστων υπαλλήλων των αγορών;
Τώρα, αυτη ήταν η στιγμή ν ακουστεί δυνατό το αίτημα διαγραφής, να ξεσηκωθούν οι ποδεμος, οι λαοί, της Ευρώπης, οι λαοί του κόσμου. Αυτο ήταν το σωστό, στρατηγικά, χρονικά, χωροθετικα, απο μια κυβέρνηση που ο αντίπαλος, εχθρός, εταίρος, ακόμα δεν έχει ψυχολογησει, και δεν ξέρει αν πραγματικά τραβήξει τη σκανδάλη. Γιατί εκείνοι θα υποφέρουν πιο πολυ απο εμάς.
Αντ αυτού ακούσαμε τον Βαρουφακη τη Δευτέρα να λέει ότι καμία μονομερής ενέργεια εκ της κυβέρνησης δεν θα γίνει, κι ενώ όλοι καταλάβαμε για διαγραφη ή κυρεμα, η βαλαβανη μας ανακοίνωσε Τετάρτη βράδυ ότι οι 100 δόσεις δεν μπορούν να θεωρηθούν μονομερής ενέργεια γιατί θα φέρουν χρήματα.
Ω Θεέ μου, πόσο πιο πολυ να σκύψουμε το κεφάλι. Μονομερής ενεργεια το Φάληρο των νοσοκομείων, οι δόσεις του δεκαρικου του μήνα για να ξεπληρωσουν οι ξεδοντιαρηδες του ολαντ στην ΕΛΛΆΔΑ το χιλιαρικο που παράνομα τους φόρτωσαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις;
ΜΟΝΟΜΕΡΗΣ ΕΝΈΡΓΕΙΑ ΜΈΣΑ ΣΤΟ ΣΠΊΤΙ ΜΑΣ, ΣΤΟ ΚΥΡΊΑΡΧΟ ΑΡΙΣΤΕΡΌ ΚΡΆΤΟΣ ΜΑΣ ΤΟ 5ευρω του κουρουμπλη απο τον τσλαιπωρο που δεν έχει ψωμί να φάει.
Κι όμως χρειαζόμαστε υπογραφή των θεσμών για το ταληρο, για το δεκαρικο, και μέχρι τη Δευτέρα πρέπει να τους πάμε τα ισοδυναμα για να μας ΕΠΙΤΡΈΨΟΥΝ ΟΙ ΕΠΙΣΤΑΤΕΣ ΤΗΣ ΖΩΉΣ ΜΑΣ ΣΤΟ ΒΙΟΣ ΜΑΣ ΝΑ ΚΆΝΟΥΜΕ ΚΟΥΜΆΝΤΟ. 15 καθαρίστριες θα πάρουμε, ποιους 15 θα διώξουμε.
Αυτά κυρίες και κύριοι, οι επόμενοι υπάλληλοι είναι εδώ. Κι αποκαλύπτονται.
Κι εμείς οι ε
ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΊΜΑΣΤΕ ΕΔΏ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΦΎΓΟΥΜΕ ΟΎΤΕ ΘΑ ΔΏΣΟΥΜΕ ΤΗ ΓΗ ΜΑΣ ΣΕ ΚΑΝΈΝΑΝ.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση