GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Πού να πάτε, τι να δείτε στην Αθήνα την Τρίτη

Στη συνέχεια θα δείτε έναν μικρό οδηγό με προτάσεις ψυχαγωγίας για την Τρίτη 24 Φεβρουαρίου. Η ατζέντα περιλαμβάνει κινηματογράφο, θέατ...

Πού να πάτε, τι να δείτε στην Αθήνα την Τρίτη Στη συνέχεια θα δείτε έναν μικρό οδηγό με προτάσεις ψυχαγωγίας για την Τρίτη 24 Φεβρουαρίου.

Η ατζέντα περιλαμβάνει κινηματογράφο, θέατρο, εικαστικά, μουσική, χορό, διαλέξεις.

ΣΙΝΕΜΑ

ΔΥΟ ΜΕΡΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΦΑΤΙΧ ΑΚΙΝ
Πολλές φορές επισκέφτηκε την Αθήνα ο Φατίχ Ακίν για να παρουσιάσει τα έργα του. Σχεδόν όλα. Είτε παρέα με τους πρωταγωνιστές της πρώτης του μεγάλου μήκους ταινίας ("Ακαριαίο χτύπημα"), είτε με τον Έλληνα φίλο του Αδάμ Μπουσδούκο ("Soul Kitchen") , είτε με Έλληνες σινεφίλ, είτε ως DJ - κάθε εμφάνισή του αποτελούσε γεγονός για την αθηναϊκή πολιτιστική σκηνή. Τώρα έρχεται για να παραστεί στην αθηναϊκή πρεμιέρα της τελευταίας του ταινίας "The Cut/Η μαχαιριά", που πραγματοποιείται σήμερα στον κινηματογράφο Δαναό. Για την ταινία του ο σκηνοθέτης θα συζητήσει με το κοινό σε μια ανοιχτή εκδήλωση στις 25/2 στο Goethe-Institut (Ομήρου 14-16). Με αφορμή την προβολή του "The Cut" στις αίθουσες το Goethe-Institut Athen παρουσιάζει και τις δυο πρώτες ταινίες της τριλογίας "Αγάπη, Θάνατος και Διάβολος". Η ταινία βγαίνει στις αίθουσες της Αθήνας στις 5 Μαρτίου και της Θεσσαλονίκης στις 23 Μαρτίου. Δαναός : Λεωφόρος Κηφισίας 109, τηλέφωνο: 210 6922655, Αμπελόκηποι. Στις 20:30. Είσοδος μόνον με προσκλήσεις.

ΕΚΘΕΣΕΙΣ

Ο ΦΙΛΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΤΕΧΝΗ: ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΛΛΟΓΗ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΑΣ ΒΑΡΚΑΡΑΚΗ
Ο φιλελληνισμός ως ιδέα άρχισε να αναπτύσσεται στη Δύση κατά την Αναγέννηση. Στα χρόνια, όμως, του Διαφωτισμού έγινε αντιληπτό το πόσο βοήθησε το ελληνικό πνεύμα στη διαμόρφωση των νέων πολιτικών ιδεών. Μια από τις σημαντικότερες εκδηλώσεις συμπάθειας προς τον ελληνικό λαό ήταν και η καλλιτεχνική δημιουργία σε όλες τις μορφές της: ποίηση, δραματουργία, μουσική και ιδίως ζωγραφική και άλλες εικαστικές τέχνες. Αυτή η έκφραση παρουσιάζεται μέσα από πίνακες Ευρωπαίων ζωγράφων του 19ου αιώνα, αντικείμενα διακοσμητικά και χρηστικά (πιάτα, ρολόγια, αγαλματίδια, φιαλίδια για αρώματα, σερβίτσια φαγητού, κηροπήγια, μετάλλια, επιτραπέζια παιχνίδια, μελανοδοχεία κ.ά.) σε μια ποικιλία θεμάτων, χρωμάτων και ημιπολύτιμων υλικών. Επιμέλεια έκθεσης: Φανή-Μαρία Τσιγκάκου. Ίδρυμα Β. και Μ. Θεοχαράκη : Βασιλίσσης Σοφίας 9 & Μέρλιν 1, τηλέφωνο: 210-3611206. Δευτέρα- Τρίτη- Τετάρτη- Παρασκευή- Σάββατο- Κυριακή : 10:00 με 18:00. Πέμπτη: 10:00 με 20:00. Εισιτήρια- Κανονικό: 6 ευρώ, Μειωμένο: 3 ευρώ.

ΟΜΑΔΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ "THIVA KM102"
Η Μ.Κ.Ο. ΑMAKA οργανώνει στον πολιτιστικό χώρο ΡOMAΝΤΣΟ την εικαστική έκθεση «THIVA KM102», με καλλιτεχνικά έργα των κρατουμένων των γυναικείων φυλακών της Θήβας. Τα έργα είναι αποτέλεσμα του ομώνυμου εργαστηρίου Δημιουργικής Τέχνης και Θεραπείας που εφαρμόστηκε στο Κατάστημα Κράτησης την χρονιά 2013-2014, ως κομμάτι ενός μεγαλύτερου ευρωπαϊκού προγράμματος με τίτλο: «PAROL - writing and art beyond borders, beyond walls». Η έκθεση περιλαμβάνει φωτογραφίες, ζωγραφιές, βίντεο - εγκαταστάσεις , πλούσιο γραφικό υλικό, καθώς και έργα από τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές φυλακές που συμμετείχαν στο πρόγραμμα. BIOS Ρομάντσο : Αναξαγόρα 3-5, Μεταξουργείο, τηλέφωνο: 2167003325. Δευτέρα έως Παρασκευή: 17:00 με 22:00. Σάββατο- Κυριακή: 12:00 με 22:00. Είσοδος ελεύθερη.

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΣΥΜΠΟΣΙΟ ΤΟΥ ΜΗΝΑ "ΕΛΠΙΖΟΝΤΑΣ ΣΤΗΝ ΑΒΕΒΑΙΟΤΗΤΑ"
Το Εθνικό Θέατρο και ο καλλιτεχνικός διευθυντής Σωτήρης Χατζάκης, συνεχίζοντας το δημόσιο διάλογο πάνω σε κεντρικά θέματα της θεατρικής, αλλά και της ευρύτερης, πολιτισμικής ζωής, προσκαλούν το κοινό στο δεύτερο "Συμπόσιο του Μήνα" στην Κεντρική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου με θέμα "Ελπίζοντας στην αβεβαιότητα - Η παράλληλη ανατροπή στη φυσική, στις τέχνες και στο θέατρο". Ομιλητής του συμποσίου είναι ο διακεκριμένος καθηγητής Φυσικής υψηλών ενεργειών του Πανεπιστημίου Τέξας Α&Μ και Πρόεδρος της Ακαδημίας Αθηνών κ. Δημήτρης Νανόπουλος. Συντονιστής του συμποσίου είναι ο συγγραφέας και κριτικός θεάτρου Ηρακλής Δ. Λογοθέτης. Εθνικό Θέατρο - Κτίριο Τσίλλερ - Κεντρική Σκηνή: Αγίου Κωνσταντίνου 22-24, τηλέφωνο: 210 5288170-171. Στις 20:00. Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

ΝΙΚΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ, ΤΑΞΙΔΕΥΤΗΣ ΣΤΗ ΝΟΤΙΑ ΕΥΡΩΠΗ ΕΛΛΑΔΑ, ΓΑΛΛΙΑ, ΙΤΑΛΙΑ, ΙΣΠΑΝΙΑ, ΚΥΠΡΟΣ".
Το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος και η Διεθνής Εταιρεία Φίλων Νίκου Καζαντζάκη προσκαλούν το κοινό στη βραδιά: "Νίκος Καζαντζάκης, Ταξιδευτής στη Νότια Ευρώπη Ελλάδα, Γαλλία, Ιταλία, Ισπανία, Κύπρος". Αναγνώσεις: Αθηνά Βουγιούκα, Ποτίτσα Γρηγοράκου, Celine Dewas, Γιώργος Στασινάκης. Μουσικό Ιντερμέδιο: Κώστας Αχλιόπτας (κρητική λύρα )Γιώργος Στρατάκης (κρητικό λαούτο ), Αβραάμ Αβραμίδης (κρητικό λαούτο). Ταυτόχρονη μετάφραση. Γαλλικό Ινστιτούτο: Σίνα 31, τηλέφωνο: 210 3398600. Στις 19:00. Είσοδος ελεύθερη.

ΜΟΥΣΙΚΗ

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΚΟΤΖΙΑ & ΚΟΥΑΡΤΕΤΟ ΕΓΧΟΡΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ "ΑΠΟ ΤΟΝ ΒΙΒΑΛΝΤΙ ΣΤΟΝ ΠΙΑΤΣΟΛΛΑ"
Μια βραδιά με μουσικές από τον Βιβάλντι και τον Παγκανίνι ως τα έργα του 20ού αιώνα, όπως το "Τάνγκο του Μπουένος Άιρες" του Άστορ Πιατσόλλα και το "Solo Guitar Chant" του Τζον Τάβενερ, εμπνευσμένο από το βυζαντινό "Φως Ιλαρόν", θα ακουστούν στη σκηνή του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών από την Ελευθερία Κοτζιά( κιθάρα) και το Κουαρτέτο Εγχόρδων Αθηνών (Γιώργος Μάνδυλας, Παναγιώτης Τζιώτης, Πάρις Αναστασιάδης, Ισίδωρος Σιδέρης). Με σύντομο σχολιασμό του προγράμματος για το κοινό πριν από την έναρξη της συναυλίας. Μέγαρο Μουσικής Αθηνών: Βασιλίσσης Σοφίας & Κόκκαλη, τηλέφωνο: 210 7282333. Στις 20:30. Εισιτήρια- Ζώνη Α: 20 ευρώ, Ζώνη Β: 12 ευρώ, Πολύτεκνοι, 65+: 8 ευρώ, Φοιτητές, νέοι, άνεργοι, ΑΜΕΑ: 5 ευρώ.

ΜΟΥΣΙΚΟ ΤΑΞΙΔΙ ΜΕΤΑΞΥ ΑΝΑΤΟΛΗΣ ΚΑΙ ΔΥΣΗΣ ΜΕ ΤΟΥΣ RIMA OUD DUO
Μουσικό ταξίδι μεταξύ Ανατολής και Δύσης με τους RIMA oud duo (Χρήστος Σύγγελος και Σταύρος Παπακυρίτσης). Συμμετέχει στη λύρα ο Μύρωνας Γρεβετζάκης. Σπίτι της Κύπρου : Ξενοφώντος 2Α , τηλέφωνο: 2103734934. Στις 20:00.

ANAMATEUR & LIEBER PANOS
Οι Lieber Panos (Πάνος Γερακάκης) και Anamateur (Γεώργιος Αναματερός) καλούν το κοινό στο jazz point για μια ξεχωριστή βραδιά. Θα ακουσθούν μεταξύ άλλων οι νέες συνθέσεις του Anamateur «Dilemma of a fashion icon, suddenly invaded by Hope» και «Μὴν μοῦ δυσφημῆτε τὸν Μαυρογιαλοῦρον», καθώς και συνθέσεις των Cole Porter, Fats Waller και Χρήστου Χαιρόπουλου. Jazz Point: Ακαδημίας 18, τηλέφωνο: 2103235910. Στις 21:30. Δωρεάν είσοδος - Υπάρχει χρέωση στην κατανάλωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση