GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Έκκληση του Ομπάμα για την αντιμετώπιση του "βίαιου εξτρεμισμού"

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, απηύθυνε σήμερα έκκληση στις αμερικανικές μουσουλμανικές κοινότητες να κάνουν ό,τι είναι δυνατόν προ...

Έκκληση του Ομπάμα για την αντιμετώπιση του

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, απηύθυνε σήμερα έκκληση στις αμερικανικές μουσουλμανικές κοινότητες να κάνουν ό,τι είναι δυνατόν προκειμένου να αντιμετωπίσουν αυτό που χαρακτήρισε ως «βίαιο εξτρεμισμό», μιλώντας σε μια τριήμερη σύνοδο κορυφής του Λευκού Οίκο με αυτό το θέμα.

Επικριτές έχουν κατηγορήσει τον Λευκό Οίκο ότι αποφεύγει να αντιμετωπίσει την πιθανότητα ότι ο εξτρεμισμός συνδέεται με το Ισλάμ, ιδιαίτερα μετά τις επιθέσεις από ισλαμιστές μαχητές στο Παρίσι και την Κοπεγχάγη.

«Οι μουσουλμάνοι ηγέτες θα πρέπει να κάνουν περισσότερα προκειμένου να απωθήσουν την αντίληψη ότι τα έθνη μας είναι αποφασισμένα να καταπνίξουν το Ισλάμ», δήλωσε αναφερόμενος στους ισχυρισμούς ισλαμιστών μαχητών ότι οι δυτικές χώρες βρίσκονται σε πόλεμο κατά του Ισλάμ.

Ο Ομπάμα δήλωσε ότι νεαροί μουσουλμάνοι είναι ιδιαίτερα επιρρεπείς στην εξτρεμιστική προπαγάνδα, η οποία μπορεί να τους οδηγήσει στην απόφαση να ενταχθούν σε οργανώσεις όπως το Ισλαμικό Κράτος στη Συρία ή να πραγματοποιήσουν επιθέσεις εντός της χώρας τους.

Περίπου 150 Αμερικανοί έχουν προσπαθήσει να ταξιδέψουν στη Συρία για να πολεμήσουν στο πλευρό των ισλαμιστών, δήλωσαν την περασμένη εβδομάδα αξιωματούχοι των υπηρεσιών πληροφοριών των ΗΠΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση