GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Κομισιόν: Επαρκής η λίστα Βαρουφάκη

Η Ελλάδα έστειλε λίστα σχεδίων οικονομικών μεταρρυθμίσεων περί τα μεσάνυκτα στους ευρωπαϊκούς θεσμούς και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, ...

Η Ελλάδα έστειλε λίστα σχεδίων οικονομικών μεταρρυθμίσεων περί τα μεσάνυκτα στους ευρωπαϊκούς θεσμούς και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, δήλωσε πηγή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

«Κατά την άποψη της Επιτροπής, αυτή η λίστα είναι επαρκώς περιεκτική ώστε να αποτελέσει αποδεκτό σημείο εκκίνησης για μία επιτυχή ολοκλήρωση της αξιολόγησης», δήλωσε η πηγή.

"Είμαστε ιδιαιτέρως ενθαρρυμένοι από την ισχυρή δέσμευση για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και της διαφθοράς", πρόσθεσε η πηγή. Κατά την άποψη της Επιτροπής ο κατάλογος αυτός είναι επαρκώς περιεκτικός (sufficiently comprehensive) ώστε να αποτελέσει ένα αξιόπιστο σημείο εκκίνησης για μια επιτυχή ολοκλήρωση της αξιολόγησης όπως ζητήθηκε από την Ευρωομάδα στην τελευταία συνεδρίασή της. Ιδιαίτερα ενθαρρυντικό στοιχείο είναι η ισχυρή δέσμευση για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και της διαφθοράς.

Οι ίδιες πηγές τονίζουν ότι περαιτέρω εξειδίκευση των μεταρρυθμίσεων αναμένεται να κατατεθεί και να συμφωνηθεί πριν από τα τέλη Απριλίου σύμφωνα και με την ανακοίνωση της Ευρωομάδας της περασμένης εβδομάδας. Υπογραμμίζουν επίσης ότι η αποφασιστική και άμεση εφαρμογή όλων των δεσμεύσεων όσον αφορά τις μεταρρυθμίσεις αποτελούν κλειδί για την επιτυχή ολοκλήρωση της αξιολόγησης.

Ντάισελμπλουμ: Τώρα εξετάζουμε την επιστολή
Λάβαμε την επιστολή, αρκετά αργά χθες το βράδυ, αλλά έγκαιρα, δήλωσε ο πρόεδρος της Ευρωομάδας Γερούν Ντάισελμπλουμ, προσερχόμενος στην συνεδρίαση της επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Ευρωβουλής, όπου -μεταξύ άλλων- θα εξεταστεί η απόφαση του Eurogroup της περασμένης Παρασκευής.
Ο επικεφαλής της Ευρωζώνης υπογράμμισε ακόμη «ότι τώρα την εξετάζουμε», ενώ, κληθείς να απαντήσει εάν κρίνεται επαρκής η συγκεκριμένη επιστολή, περιορίστηκε να δηλώσει: «θα σας ενημερώσουμε».
(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση