GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Κοινοβουλευτική πρεμιέρα για τους τριακόσιους

Εν μέσω των τελευταίων ραγδείων εξελίξεων μετά την παύση που επέβαλε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα στα ελληνικά ομόλογα, σήμερα στις 11....

Κοινοβουλευτική πρεμιέρα για τους τριακόσιους
Εν μέσω των τελευταίων ραγδείων εξελίξεων μετά την παύση που επέβαλε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα στα ελληνικά ομόλογα, σήμερα στις 11.00 πραγματοποιείται η τελετή ορκωμοσίας των βουλευτών, που εξελέγησαν στις εθνικές εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015.

Στο πλαίσιο της διαδικασίας θα πραγματοποιηθούν τρεις διαδικασίες για τους βουλευτές που θα δώσουν θρησκευτικό όρκο, πολιτικό και για τους τρείς έλληνες μουσουλμάνους που θα ορκιστούν στο κοράνι.  Στην νέα Βουλή η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ θα έχει 149 βουλευτές, της ΝΔ 76, της Χρυσής Αυγής και του Ποταμιού 17, του ΚΚΕ 15 ενώ τέλος των ΑΝΕΛ και του ΠΑΣΟΚ από 13 βουλευτές.

Στο σύνολο των βουλευτών, οι γυναίκες βουλευτές ανέρχονται σε μόλις 69 (23%). Πάντως, παρά το γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί πλέον την μεγαλύτερη σε δύναμη κοινοβουλευτική ομάδα, οι γραβάτες θα εξακολουθήσουν να υπερέχουν των ανοικτών πουκάμισων. Αυτό γιατί οι βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος ανέρχονται σε 105 σε σύνολο 231 ανδρών βουλευτών.  

Το τριήμερο των προγραμματικών που ξεκινά το ερχόμενο Σάββατο αποτελεί για την κυβέρνηση την πρώτη άσκηση ισορροπίας μεταξύ των προεκλογικών εξαγγελιών της και των ενδεχόμενων νέων δεδομένων που δημιουργούν οι εν εξελίξει διαπραγματεύσεις.

Εν τω μεταξύ ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, θα παρουσιάσει το Σάββατο της προγραμματικές δηλώσεις τις κυβέρνησής του. 

Ο κύριος Τσίπρας αναμένεται να επαναλάβει ουσιαστικά τις προεκλογικές δεσμεύσεις της κυβέρνησης, και να ενημερώσει επί της ουσίας για τη μέχρι στιγμής πορεία των διαπραγματεύσεων με τους εταίρους μας, σε ό,τι αφορά στο πρόγραμμα σταθερότητας και τη διαχείριση του ελληνικού χρέους.

Όποιες τροποποιήσεις ακολουθήσουν-κάτι που θεωρείται βέβαιο -θα λαμβάνουν υπόψη και τους συμβιβασμούς που θα υπάρξουν από το αποτέλεσμα των διαπραγματεύσεων με τους εταίρους, πιθανόν και τα νέα μέτρα που στην πορεία χρειαστεί να ληφθούν.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση