GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τσουχτερό κρύο, χιόνια και κλειστά σχολεία στη Βόρεια Ελλάδα

Τσουχτερό κρύο με θερμοκρασίες κάτω από το μηδέν και πυκνή χιονόπτωση είναι το σκηνικό του καιρού στη Βόρεια Ελλάδα. Στα λευκά είναι ντ...

Τσουχτερό κρύο, χιόνια και κλειστά σχολεία στη Βόρεια Ελλάδα

Τσουχτερό κρύο με θερμοκρασίες κάτω από το μηδέν και πυκνή χιονόπτωση είναι το σκηνικό του καιρού στη Βόρεια Ελλάδα. Στα λευκά είναι ντυμένη η Δυτική Μακεδονία, Φλώρινα, Κοζάνη και Γρεβενά, ενώ οι πρώτες νιφάδες έπεσαν και στο κέντρο της πόλης της Θεσσαλονίκης.

Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία έχει ανακοινώσει ότι οι συνθήκες παγετού θα επικρατήσουν όλη τη διάρκεια της μέρας.

Στη Χαλκιδική, η κίνηση στο ορεινό οδικό δίκτυο διεξάγεται μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες. Κλειστά θα παραμείνουν σήμερα σχολεία στους δήμους Φλώρινας, Πρεσπών και Βοΐου Κοζάνης, όπως επίσης στη δημοτική ενότητα Ελλησπόντου Κοζάνης. Κλειστά θα παραμείνουν, σήμερα, όλα τα δημοτικά σχολεία, γυμνάσια και λύκεια στον δήμο Αμφίπολης στις Σέρρες, μετά τη σφοδρή χιονόπτωση, που πλήττει την περιοχή από τα ξημερώματα.

Σε πολλές περιοχές ο υδράργυρος, είναι κάτω από το μηδέν. Νωρίτερα το πρωί, στη Φλώρινα έπεσε στους -4 βαθμούς, ενώ στην Πτολεμαΐδα και την Καστοριά έδειξε -3 και -2 βαθμούς, αντίστοιχα.

Στο Νομό Ιωαννίνων το θερμόμετρο δείχνει -4 βαθμούς στο Μέτσοβο και -3 στο Ανατολικό Ζαγόρι.

Σε όλο το επαρχιακό οδικό δίκτυο του νομού, εργάζονται 37 μηχανήματα της περιφέρειας και των δήμων, προκειμένου να μην κλείσουν οι δρόμοι και αποκλειστούν χωριά.

Την ίδια ώρα, αντιολισθητικές αλυσίδες είναι απαραίτητες για όσα οχήματα κινούνται στον επαρχιακό δρόμο Σερρών - Βροντούς, ενώ στο σημείο αναμένεται και εκχιονιστικό μηχάνημα από την Περιφερειακή Ενότητα Σερρών.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση