GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

«Η κυβέρνηση δεν είναι ικανοποιημένη από την εξέλιξη του προγράμματος ιδιωτικοποιήσεων»

Η Ιταλία τα πηγαίνει «λίγο καλύτερα σε σύγκριση με πριν από 12 μήνες» όμως ο ρυθμός των ιδιωτικοποιήσεων δεν είναι ικανοποιητικός, ε...


Η Ιταλία τα πηγαίνει «λίγο καλύτερα σε σύγκριση με πριν από 12 μήνες» όμως ο ρυθμός των ιδιωτικοποιήσεων δεν είναι ικανοποιητικός, επισήμανε σήμερα ο υπουργός Οικονομικών της χώρας Πιερ Κάρλο Πάντοαν σε μια συνέντευξη που παραχώρησε στο περιοδικό L’ Espresso και θα δημοσιευτεί αύριο.
«Η χώρα τα πάει λίγο καλύτερα σε σύγκριση με ένα 12μηνο πριν. Θα μου άρεσε να σκεφτώ ότι αυτό γίνεται χάρη και στην κυβέρνηση» του πρωθυπουργού Ματέο Ρέντσι, που ανέλαβε καθήκοντα πριν από 1 χρόνο, επισήμανε ο Πάντοαν στο περιοδικό, σύμφωνα με τα αποσπάσματα που δόθηκαν στη δημοσιότητα.
Η στρατηγική της κυβέρνησης επικεντρώνεται στις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και τη μείωση της φορολογίας το κόστος των οποίων θα καλυφθεί από την περικοπή των δαπανών στον προϋπολογισμό, επανέλαβε ο ίδιος.
«Υπάρχει κάτι που δε με ικανοποιεί κι αυτό είναι ο ρυθμός των ιδιωτικοποιήσεων. Είναι βραδύτερος απ’ όσο θα έπρεπε» προσέθεσε ο ίδιος.
Ο Πάντοαν είχε δηλώσει το Δεκέμβριο ότι στόχευε φέτος να προχωρήσει στην ιδιωτικοποίηση των ομίλων Poste Italiane, Enav (έλεγχος εναέριας κυκλοφορίας) και FS (δημόσια επιχείρηση σιδηρόδρομων) και στην αποκρατικοποίηση μέρους της δημόσιας εταιρείας ηλεκτρικής ενέργειας Enel, με στόχο να συγκεντρώσει το ποσό των 10 δισεκατομμυρίων ευρώ.
Ο ίδιος είχε υπογραμμίσει ότι η αγορά το 2014 είχε αντιμετωπίσει «δυσμενώς» τα σχέδια της κυβέρνησης.
Πηγή: www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση