GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Σκληρό "μπρα ντε φερ" μεταξύ Αθήνας και Βερολίνου

Σε ένα σκληρό "μπρα ντε φερ" επιδίδονται τις τελευταίες μέρες η νέα ελληνική κυβέρνηση και με το Βερολίνο, μετά και την πρόθε...

Σκληρό

Σε ένα σκληρό "μπρα ντε φερ" επιδίδονται τις τελευταίες μέρες η νέα ελληνική κυβέρνηση και με το Βερολίνο, μετά και την πρόθεση της νέας ελληνικής κυβέρνησης να μην συνεχίσει το πρόγραμμα λιτότητας αλλά να συνάψει ένα καινούργιο με ανατπυξιακά χαρακτηριστικά.

Μέχρι στιγμής η Άνγκελα Μέρκελ κρατά κλειστά τα χαρτιά της και ουσιαστικά "αποφεύγει" να συναντηθεί με τον Αλέξη Τσίπρα. Ωστόσο το Βερολίνο δείχνει να έχει τα αυτιά του ανοικτά προκειμένου να ακούσει τις θέσεις της νέας ελληνικής κυβέρνησης και τι ακριβώς επιθυμεί να πράξει.

Χθες ο γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανκ Σόιμπλε δήλωσε έτοιμος να συναντηθεί με τον υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Βαρουφάκη και επισήμανε ότι το Βερολίνο δεν πρόκειται να δεχθει μονομερείς ενέργειες από την πλευρά της Ελλάδας.

"Θέλουμε η Ελλάδα να συνεχίσει αυτό τον επιτυχημένο δρόμο για το συμφέρον της Ελλάδας και των Ελλήνων, αλλά δεν θα αποδεχθούμε μονομερείς αλλαγές στο πρόγραμμα", δήλωσε σε συνέντευξή του στο πρακτορείο Reuters.

Ο κ. Σόιμπλε εξέφρασε παράλληλα την ανησυχία του για το γεγονός ότι φθίνει η στήριξη των πολιτών στο ευρώ εν μέρει και εξαιτίας της απόφασης της ΕΚΤ να αγοράσει κρατικά ομόλογα αξίας δισεκατομμυρίων ευρώ.

Νωρίτερα η εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών, Κριστίν Βριτς, είχε αναφέρει ότι επίκειται συνάντηση μεταξύ των δύο ανδρών, δίχως ωστόσο να αναφέρει συγκεκριμένη ημερομηνία, ενώ σημείωσε ότι ο κ. Τσίπρας είναι ευσπρόδεκτος στο Βερολίνο.

"Το Βερολίνο επιθυμεί να έχει μία καλή και φιλική επαφή με την ελληνική κυβέρνηση", δήλωσε η εκπρόσωπος υπενθυμίζοντας ότι κατά την προσεχή ευρωπαϊκή σύνοδο κορυφής στις 12 Φεβρουαρίου στις Βρυξέλλες, είναι βέβαιο ότι θα δοθεί η δυνατότητα μίας συνάντησης ανάμεσα στους δύο αρχηγούς κυβερνήσεων.

"Η θέση της γερμανικής κυβέρνησης είναι να περιμένει να δει ποιες είναι οι ιδέες της νέας ελληνικής κυβέρνησης", διευκρίνισε.

Το θέμα της Ελλάδος αναμένεται να συζητηθεί την επόμενη εβδομάδα και μεταξύ του αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα και της Άνγκελα Μέρκελ σε συνάντηση που θα έχουν στις ΗΠΑ, έπειτα από πρόσκληση του αμερικανού προέδρου.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ, δημόσια στήριξε τις ελληνικές θέσεις σε ότι αφορά το πρόγραμμα λιτότητας που ακολουθεί, ενώ με προσωπική τυο εντολή ετοιμάζεται να φτάσει στην Αθήνα αποστολή αμερικανών αξιωματούχων προκειμένου να συνδράμουν την ελληνική κυβέρνηση στο θέμα των διαπραγματεύσεων με τους ευρωπαίους.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση