GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Πάτρα: Εξαρθρώθηκαν δύο εγκληματικές οργανώσεις

Στην εξάρθρωση δύο εγκληματικών οργανώσεων οι οποίες διέπραταν ληστείες και κλοπές, αλλά και διακίνηση όπλων, προχώρησαν οι αστυνομικές...

Πάτρα: Εξαρθρώθηκαν δύο εγκληματικές οργανώσεις

Στην εξάρθρωση δύο εγκληματικών οργανώσεων οι οποίες διέπραταν ληστείες και κλοπές, αλλά και διακίνηση όπλων, προχώρησαν οι αστυνομικές αρχές στην Πάτρα,

Οι δύο οργανώσεις είχαν αναπτύξει πλούσια δράση σε περιοχές της Αχαΐας, της Αρκαδίας, της Μεσσηνίας και της Θεσσαλίας.

Σε μία περίπτωση, μέλη της μίας εγκληματικής οργάνωσης αποπειράθηκαν να βιάσουν μια 67χρονη, ενώ όπως προέκυψε από τις έρευνες, σε πολλές περιπτώσεις προκαλούσαν σωματικές βλάβες στα θύματά τους.

Ειδικότερα, σε ό,τι αφορά την πρώτη εγκληματική οργάνωση, αστυνομικοί της Ασφάλειας συνέλαβαν χθες το πρωί, στα Εξαμίλια Κορίνθου, τρεις υπηκόους Αλβανίας, ηλικίας 42, 39, και 33 ετών σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, ληστείες, διακεκριμένες κλοπές, διακίνηση όπλων, παράνομη οπλοκατοχή και οπλοχρησία.

Με τις ίδιες κατηγορίες βαρύνονται ακόμη τρεις υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 39,33 και 32 ετών, τα πλήρη στοιχεία των οποίων, σύμφωνα με την Αστυνομία, έχουν εξακριβωθεί κατά την προανάκριση, ενώ αναζητούνται δύο ακόμη άτομα.

Σε έρευνες που ακολούθησαν στα σπίτια των δραστών, στην περιοχή των Εξαμιλίων, οι αστυνομικοί βρήκαν τρία πιστόλια, από τα οποία τα δύο ήταν οπλισμένα με φυσίγγια στους γεμιστήρες, 174 φυσίγγια πιστολιών και πολεμικών τυφεκίων, έξι κινητά τηλέφωνα, και μεγάλο αριθμό καρτών κινητών τηλεφώνων.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης είχαν τελέσει από τις 26 Μαΐου του 2013 μέχρι και 8 Νοεμβρίου του ίδιου χρόνου, 11 ληστείες και πέντε κλοπές σε περιοχές της Αχαΐας, Αρκαδίας, Μεσσηνίας και Θεσσαλίας, καθώς και διακίνηση όπλων.

Σχετικά με τον τρόπο δράσης των μελών της εγκληματικής οργάνωσης, προέκυψε ότι δρούσαν κυρίως σε απομακρυσμένες περιοχές. Αφού πρώτα εντόπιζαν εξοχικές κατοικίες ή κατοικίες που διέμεναν ηλικιωμένα άτομα, στη συνέχεια επέστρεφαν τις νυκτερινές ώρες και παραβιάζοντας πόρτες ή παράθυρα, εισέβαλλαν στα σπίτια, τη στιγμή που βρίσκονταν μέσα οι ένοικοι.

Στη συνέχεια, με την απειλή όπλων, ανάγκαζαν τους ενοίκους να τους παραδώσουν χρηματικά ποσά, χρυσαφικά κ.λπ., ενώ κατά τη διαφυγή τους, τους έδεναν σε έπιπλα του σπιτιού και αφαιρούσαν τα κινητά τους τηλέφωνα, ώστε να μην ειδοποιήσουν την Αστυνομία.

Επίσης, σε πολλές περιπτώσεις τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης προξενούσαν σωματικές βλάβες στα θύματά τους ακόμη και με αιχμηρά αντικείμενα, για να τους αναγκάσουν να παραδώσουν τα χρήματα.

Μάλιστα, σε δύο ληστείες που έγιναν στις 30 Μαΐου του 2013, σε χωριό των Καλαβρύτων, με θύματα έναν 82χρονο και έναν 81χρονο, τα τραύματα που τους προκάλεσαν οι δράστες ήταν, σύμφωνα με την Αστυνομία, τόσο σοβαρά που σε συνδυασμό με την προχωρημένη ηλικία τους, ύστερα από σύντομο χρονικό διάστημα απεβίωσαν.

Επίσης, χαρακτηριστική είναι η περίπτωση της ληστείας που έγινε στις 20 Ιουνίου του 2013 σε χωριό των Καλαβρύτων. Ειδικότερα, οι δράστες εισέβαλλαν σε σπίτι αντρόγυνου, ηλικίας 83 και 77 ετών και προκαλώντας σωματικές βλάβες στην 77χρονη, ανάγκασαν τον σύζυγό της να τους παραδώσει το χρηματικό ποσό των 5.500 ευρώ. Στη συνέχεια έδεσαν το ανδρόγυνο με σεντόνια και τράπηκαν σε φυγή. Η υγεία της 77χρονης επιδεινώθηκε τις επόμενες ημέρες, με αποτέλεσμα τρεις μήνες μετά τη ληστεία να αποβιώσει.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, οι δράστες λάμβαναν ιδιαίτερα μέτρα προφύλαξης, χρησιμοποιώντας πολλούς αριθμούς κινητών τηλεφώνων που είχαν στοιχεία κατόχου τρίτου προσώπου ή πλαστά στοιχεία, ενώ συχνά έφευγαν για κάποιο χρονικό διάστημα στην Αλβανία, ώστε να μην εντοπίζονται εύκολα.

Ακόμη, από την προανάκριση προέκυψε ότι ο 39χρονος συλληφθείς εμπορευόταν και πωλούσε όπλα, που προμηθευόταν από την Αλβανία και αποκόμιζε από την κάθε συναλλαγή το χρηματικό ποσό των 800 έως 1.500 ευρώ, ανάλογα με τον τύπο του όπλου.

Σχετικά με τη δεύτερη εγκληματική οργάνωση, οι αστυνομικοί έχουν εξακριβώσει τα πλήρη στοιχεία ταυτότητας των μελών της. Πρόκειται για τον 39χρονο υπήκοο Αλβανίας που αναζητείται, ο οποίος συμμετείχε και στην πρώτη εγκληματική ομάδα, δύο ακόμη 30χρονων ομοεθνών συνεργών του και ενός ακόμη συνεργού τους, που και αυτός αναζητείται.

Σε βάρος των προαναφερόμενων σχηματίστηκε δικογραφία για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, ληστείες, απόπειρα βιασμού, παράνομη οπλοκατοχή και οπλοχρησία.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, τα μέλη της είχαν τελέσει από τις 22 Δεκεμβρίου του 2012 μέχρι και τις 29 Δεκεμβρίου του ίδιου χρόνου πέντε ληστείες και μια απόπειρα βιασμού σε περιοχές της Αχαΐας.

Ειδικότερα, οι δράστες εισέβαλλαν νύχτα σε σπίτια, αφού πρώτα παραβίαζαν πόρτες ή παράθυρα.

Στη συνέχεια, με τη χρήση βίας και υπό την απειλή όπλων, ανάγκαζαν τους ενοίκους να τους παραδίδουν χρήματα και κοσμήματα, ενώ κατά τη διαφυγή τους αφαιρούσαν τα τηλέφωνα των θυμάτων τους, τους έδεναν και τους φίμωναν.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση της εισβολής σε σπίτι στην Πάτρα που έγινε στις 27 Δεκεμβρίου του 2012. Οι δράστες αφού μπήκαν στο σπίτι που διέμενε ανδρόγυνο, ηλικίας 64 και 67 ετών, στη συνέχεια άσκησαν βία, τους φίμωσαν και αποπειράθηκαν να βιάσουν την 67χρονη γυναίκα, χωρίς όμως να ολοκληρώσουν την πράξη τους. Στη συνέχεια αφαίρεσαν κοσμήματα συνολικής αξίας 25.000 ευρώ και το χρηματικό ποσό των 150 ευρώ και τράπηκαν σε φυγή. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση