GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Βρετανική χείρα βοηθείας κατά της φοροδιαφυγής τείνει ο Κάμερον

Το ενδιαφέρον του για την εξέλιξη των συζητήσεων και την ανάγκη να υπάρχει σταθερότητα στην Ευρωζώνη εξέφρασε στον Αλέξη Τσίπρα ο Βρε...

Βρετανική χείρα βοηθείας κατά της φοροδιαφυγής τείνει ο Κάμερον
Το ενδιαφέρον του για την εξέλιξη των συζητήσεων και την ανάγκη να υπάρχει σταθερότητα στην Ευρωζώνη εξέφρασε στον Αλέξη Τσίπρα ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον, κατά τη  συνάντησή τους, στις Βρυξέλλες.

Μάλιστα, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές που επικαλείται το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο Βρετανός πρωθυπουργός πρότεινε την παροχή τεχνογνωσίας για την ενίσχυση των φοροελεγκτικών μηχανισμών και την πάταξη της φοροδιαφυγής στην Ελλάδα.

Επιπλέον, συζητήθηκε και το ζήτημα των εξελίξεων στην Ουκρανία και η ανάγκη διασφάλισης της ειρήνης και της σταθερότητας στην περιοχή.

Ο πρωθυπουργός, στο πλαίσιο της Συνόδου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις Βρυξέλλες, είχε εξάλλου συνάντηση και με τον Βέλγο ομόλογό του, Σαρλ Μισέλ, ο οποίος μετά το τέλος της συνάντησης εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι θα υπάρξει θετική έκβαση στις διπραγματεύσεις της Ελλάδας με τους Ευρωπαίους εταίρους της.

“Η συνάντηση αυτή έδειξε ότι ο διάλογος, όταν είναι έντιμος και ειλικρινής, συνεισφέρει στην προσέγγιση και την καλύτερη κατανόηση των απόψεων από όλες τις πλευρές και υπό αυτή την έννοια, ευχαριστώ τον Έλληνα πρωθυπουργό για αυτή την ανταλλαγή απόψεων, καθώς και τους υπουργούς που τον συνοδεύουν. Έχουμε κάποια κοινά σημεία, περίπου την ίδια ηλικία, είμαστε και οι δύο νέοι στην άσκηση των καθηκόντων μας και μοιραστήκαμε σήμερα τη θέληση – πέρα από διαφορές που μας χωρίζουν - για να εργαστούμε με βούληση και δημιουργικότητα. Θα ήθελα μόνο να σας πω ότι είναι πεποίθησή μου ότι η μαγεία της Ευρώπης έγκειται στο γεγονός ότι πάντοτε επιτυγχάνουμε να βρούμε λύσεις, ακόμα και όταν απαιτούνται αρκετά βήματα. Είμαι βέβαιος ότι για μια ακόμα φορά, η μαγεία της Ευρώπης θα λειτουργήσει στο τέλος”, σημείωσε μεταξύ άλλων.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση