GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Οι Έλληνες εγκρίνουν τη ρωσική ηγεσία περισσότερο από αυτήν της ΕΕ

Η ελληνική κοινή γνώμη εγκρίνει σε μεγαλύτερο βαθμό τις ενέργειες της ηγεσίας της Ρωσίας, παρά εκείνες των επικεφαλής της Ευρωπαϊκής ...

Οι Έλληνες εγκρίνουν τη ρωσική ηγεσία περισσότερο από αυτήν της ΕΕ
Η ελληνική κοινή γνώμη εγκρίνει σε μεγαλύτερο βαθμό τις ενέργειες της ηγεσίας της Ρωσίας, παρά εκείνες των επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως προκύπτει από έρευνα τής διεθνούς εταιρείας δημοσκοπήσεων Gallup.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, το 2014 το ποσοστό των Ελλήνων που εγκρίνουν τις ενέργειες της ρωσικής ηγεσίας ανέρχεται σε 35%, το υψηλότερο από το 2009 (όταν και είχε φτάσει στο 47%), έναντι 23% που εγκρίνει τους χειρισμούς της ΕΕ (αν και το 2013 το ποσοστό αυτό ήταν ακόμα χαμηλότερο, 19%).
Όπως επισημαίνουν οι ερευνητές, “Τα υψηλά ποσοστά αποδοχής από πλευράς των Ελλήνων ενδέχεται να αντανακλούν τις πολιτιστικές, θρησκευτικές και οικονομικές σχέσεις που απολαμβάνει η Ελλάδα κατά τη διάρκεια πολλών ετών με τη Ρωσία, έναν από τους βασικούς εμπορικούς της εταίρους. Όμως απηχούν επίσης την ισχυρή δυσαρέσκεια των Ελλήνων με την ευρωπαϊκή ηγεσία”.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση