GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Γιούνκερ: Αν η Ελλάδα βγει από το ευρώ, θα πρέπει να φύγει από την ΕΕ

H Ελλάδα δε θα βγει από το ευρώ, γιατί τότε θα έπρεπε να βγει και από την Ευρωπαϊκή Ένωση και αυτό δε θα το ήθελε κανένας, τόνισε χθες ...

Γιούνκερ: Αν η Ελλάδα βγει από το ευρώ, θα πρέπει να φύγει από την ΕΕ

H Ελλάδα δε θα βγει από το ευρώ, γιατί τότε θα έπρεπε να βγει και από την Ευρωπαϊκή Ένωση και αυτό δε θα το ήθελε κανένας, τόνισε χθες ο Πρόεδρος της Κομισιόν.

Λάθη επιρρίπτει στην ελληνική κυβέρνηση ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, σημειώνοντας ωστόσο στη συνέντευξη που παραχώρησε στο γερμανικό wirtsaftswoche ότι μία έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ δεν πρόκειται να συμβεί.

Σε ερώτηση για τη στάση που κράτησαν οι Αλέξης Τσίπρας και Γιάννης Βαρουφάκης απέναντι στους εταίρους επί σειρά εβδομάδων και κατά πόσο κρίνονται ως «άπειροι» ή «τολμηροί» ο κ. Γιούνκερ σημείωσε ότι «ακόμα θα πρέπει να περιμένουμε. Μέχρι στιγμής δεν έχουμε συναντήσει υψηλά επίπεδα εμπειρίας, ωστόσο δεν πρέπει να βιαστούμε να βγάλουμε βιαστικα συμπεράσματα.

Παράλληλα, ο επικεφαλής της Κομισιόν σημείωσε ότι το κλίμα μεταξύ της Ευρώπης και της ελληνικής κυβέρνησης θα πρέπει να είναι φιλικό και να αποκλιμακωθεί η ένταση. 

«Η κυβέρνηση στην Ελλάδα διαθέτει κατά τεκμήριο το πλέον έμπειρο πολιτικό προσωπικό στην επιλογή λέξεων» σχολίασε δηκτικά ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, σημειώνοντας ότι «εάν ένας πρωθυπουργός μέσα σε μία εβδομάδα δύο φορές με τις δηλώσεις της κυβέρνησής του καταφέρνει να προσβάλει τη Γερμανία, τότε αυτό δεν είναι ένδειξη πολιτικής ικανότητας. Αντίθετα αναζωπυρώνει τη δυσαρέσκεια του Βερολίνου.

Επιπλέον, ο κ. Γιούνκερ τόνισε ότι από κοινού με τον επικεφαλής του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, εργάζονται για την επιτυχή ολοκλήρωση της επέκτασης της δανειακής σύμβασης. Μέχρι το καλοκαίρι θα πρέπει να είμαστε σε θέση να συμφωνήσουμε με την ελληνική κυβέρνηση για ένα νέο πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων με αναπτυξιακό χαρακτήρα για την Ελλάδα.

«Θα δουλεύω μέρα και νύχτα ασταμάτητα για αυτό ώστε να υπάρχει η αναγκαία κοινωνική ισορροπία στην Ελλάδα. Είναι αυτονόητο παράλληλα ότι θα πρέπει να τηρούνται όλες οι οικονομικές υποχρεώσεις προς τους ευρωπαίους εταίρους. Αυτό αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο της νέας συμφωνίας» σημείωσε χαρακτηριστικά ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση