GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τιμητική επιτύμβια πλάκα για τη Ντόλι το κλωνοποιημένο πρόβατο

Ενθάδε κείται... η "Ντόλι το πρόβατο, 1996 - 2003. Το πρώτο θηλαστικό που κλωνοποιήθηκε από ενήλικο κύτταρο". Αυτό θα γράφει...

Τιμητική επιτύμβια πλάκα για τη Ντόλι το κλωνοποιημένο πρόβατο
Ενθάδε κείται... η "Ντόλι το πρόβατο, 1996 - 2003. Το πρώτο θηλαστικό που κλωνοποιήθηκε από ενήλικο κύτταρο". Αυτό θα γράφει μια επιτύμβια αναμνηστική πλάκα που θα στηθεί εκεί που ετάφη η διάσημη Ντόλι, το πρώτο πρόβατο (και θηλαστικό) που κλωνοποιήθηκε ποτέ.
Η μπλε πλάκα θα αναρτηθεί στη διάρκεια μιας τελετής στο Ινστιτούτο Ρόσλιν του Πανεπιστημίου του Εδιμβούργου, όπου γεννήθηκε και έζησε η Ντόλι. Για πολλούς το θηλυκό πρόβατο είναι μια "αφανής ηρωίδα" της σύγχρονης βιολογίας.
Η απόδοση τιμής στη Ντόλι είναι μια πρωτοβουλία της βρετανικής Εταιρείας Βιολογίας και στόχος είναι, πέρα από το πρόβατο, να τιμηθεί η επιστημονική ομάδα, με επικεφαλής τον σερ Ίαν Γουίλμουτ, που πέτυχε την κλωνοποίηση - ορόσημο.
Η Ντόλι, που γεννήθηκε στις 5 Ιουλίου 1996, πέθανε σε ηλικία εξήμισι ετών από ασθένεια των πνευμόνων. Η γέννησή της είχε κρατηθεί μυστική, έως ότου γίνει η επίσημη επιστημονική ανακοίνωση τον Φεβρουάριο του 2007. Όταν βαφτίστηκε, πήρε το όνομα της country τραγουδίστριας Ντόλι Πάρτον.
Δεν είναι πάντως η πρώτη φορά που θα τιμηθεί ένα ζώο, καθώς ο "Νίπερ", ένας ασπρόμαυρος σκύλος, έχει ήδη αποκτήσει τη σχετική πλακέτα στο Πικαντίλι του κεντρικού Λονδίνου.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση