GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Στρατούλης: Γκρεμίσαμε τα γεφύρια, δεν έχουμε δρόμο επιστροφής

Η νέα κυβέρνηση θα τηρήσει όσα εξήγγειλε ήδη από το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης και αυτό είναι μονόδρομος, δηλώνει ο αναπληρωτής υπουργό...

Στρατούλης: Γκρεμίσαμε τα γεφύρια, δεν έχουμε δρόμο επιστροφής

Η νέα κυβέρνηση θα τηρήσει όσα εξήγγειλε ήδη από το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης και αυτό είναι μονόδρομος, δηλώνει ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Δημήτρης Στρατούλης. Όπως είπε χαρακτηριστικά, «τα γεφύρια πίσω μας τα έχουμε γκρεμίσει. Δεν έχουμε δρόμο επιστροφής. Θα εφαρμόσουμε το Πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης κατά τη διάρκεια της θητείας μας», δήλωσε μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Ο αναπληρωτής υπουργός υπογράμμισε ότι δεν πρόκειται να αλλάξουν τα κριτήρια για το ΕΚΑΣ, ούτε θα αυξηθούν τα όρια ηλικίας για συνταξιοδότηση που προβλεπόταν να αυξηθούν από 1η του έτους. Ενώ τόνισε ότι θα δοθεί κανονικά η 13η σύνταξη για συντάξεις κάτω των 700 ευρώ, ενώ επιπλέον θα επανέλθει η σύνταξη των 360 ευρώ για άπορους υπερήλικες.

Αναφορικά με τα Ταμεία των αυτοαπασχολούμενων, ο κ. Στρατούλης είπε πως θα αποποινικοποιηθεί και θα αλλάξει το όριο οφειλών για την απονομή σύνταξης. Ακόμη, θα παραταθεί το καθεστώς των 50 ενσήμων για να έχει κάποιος βιβλιάριο Υγείας.

Θα διορθωθεί η σημερινή ρύθμιση που υποχρεώνει άνεργους να συγκεντρώσουν 100 ένσημα κατά τα τελευταία δυο χρόνια πριν λάβουν σύνταξη.

Είπε επίσης ότι θα επεναπροσληφθούν οι 170 υπάλληλοι που απομακρύνθηκαν από τα ασφαλιστικά Ταμεία λόγω διαθεσιμότητας, προκειμένου να καλυφθούν κενά στη στελέχωση. Ανέφερε μάλιστα ότι στο ΙΚΑ έχουν απομείνει μόνο 18 ελεγκτές για την ανασφάλιστη εργασία.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση