GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Εκδικάζεται στο Επικρατείας η προσφυγή για τις Σκουριές

Στην είσοδο του Συμβουλίου της Επικρατείας βρίσκονται αυτή τη στιγμή κάτοικοι της Χαλκιδικής, καθώς σήμερα εκδικάζεται η προσφυγή τους ...

Εκδικάζεται στο Επικρατείας η προσφυγή για τις Σκουριές

Στην είσοδο του Συμβουλίου της Επικρατείας βρίσκονται αυτή τη στιγμή κάτοικοι της Χαλκιδικής, καθώς σήμερα εκδικάζεται η προσφυγή τους κατά της κατασκευής φραγμάτων αποβλήτων σε δύο φυσικά ρέματα από την εταιρία Ελληνικός Χρυσός ΑΕ/Eldorado Gold.

Η εταιρία επιδιώκει να δημιουργήσει τέλματα μεταλλευτικών αποβλήτων πάνω στον μεγαλύτερο υδροφορέα της Χαλκιδικής, κοντά στο ενεργό σεισμικό ρήγμα Στρατωνίου-Βαρβάρας, όπου θα αποτεθούν 148 εκατομμύρια τόνοι αποβλήτων, σύμφωνα με όσα είπε σε συνέντευξη Τύπου ο Χρήστος Αδαμίδης, μέλος της Επιτροπής Αγώνα Βόρειας Χαλκιδικής.

Στη συνέντευξη Τύπου, που έγινε πριν δύο μέρες, παρουσιάστηκαν στοιχεία που αποδεικνύουν ότι η υγεία των ανθρώπων της περιοχής έχει επιβαρυνθεί από τις μεταλλευτικές δραστηριότητες των τελευταίων δεκαετιών.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση