GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Μάρτιν Σουλτς: Τι θέλει ο Σόιμπλε, να δει γονατισμένους τους Έλληνες;

Με θετικό τρόπο εκφράστηκε για την επιστολή της ελληνικής κυβέρνησης, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς, ο οποίος πα...

Μάρτιν Σουλτς: Τι θέλει ο Σόιμπλε, να δει γονατισμένους τους Έλληνες;

Με θετικό τρόπο εκφράστηκε για την επιστολή της ελληνικής κυβέρνησης, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς, ο οποίος παράλληλε εξέφρασε την έκπληξη του για το απότομο "όχι" του γερμανού υπουργού Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Κατά τις συνομιλίες του στη Βιέννη με τον ομοσπονδιακό καγκελάριο της Αυστρίας Βέρνερ Φάιμαν, ο κ. Σουλτς επισήμανε ότι η επιστολή της ελληνικής κυβέρνησης έχει "πολλή ουσία" και θα πρέπει να εξεταστεί.
Ο κ. Σουλτς διερωτήθηκε επίσης αν η άλλη επιλογή είναι "να θέλουμε να δούμε τους Έλληνες γονατισμένους" και προειδοποίησε για μια ιδεολογική μάχη αρχών τη στιγμή που, όπως είπε, απαιτούνται ρεαλιστικές λύσεις.

Από την πλευρά του, ο Αυστριακός καγκελάριος ζήτησε για επανειλημμένη φορά, να υπάρξει κατανόηση για την Ελλάδα και να δοθεί η δυνατότητα στη νέα ελληνική κυβέρνηση να αλλάξει συγκεκριμένα σημεία του προγράμματος, προειδοποιώντας συγχρόνως ότι μια αποτυχία των διαπραγματεύσεων με την Ελλάδα θα σήμαινε πως και οι άλλες χώρες του ευρώ θα έχαναν χρήματα.

Όπως επισήμανε ο καγκελάριος, οι Έλληνες έχουν κάνει ένα βήμα και τώρα εναπόκειται στις άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης να προχωρήσουν μαζί τους ένα δεύτερο βήμα και αυτός είναι ο μοναδικός εποικοδομητικός δρόμος.

Κατά την άποψή του, η Ελλάδα πρέπει να προσεγγίσει την Ευρώπη και οι συμφωνίες πρέπει να τηρούνται, ωστόσο είναι επιτακτικό να υπάρξει ανταπόκριση απέναντι στους Έλληνες λαμβάνοντας υπόψη την ιδιαίτερη κατάστασή τους, καθώς, όπως πρόσθεσε, αποκλειστικά με λιτότητα μόνον δεν μπορεί να αναπτυχθεί η οικονομία.

Σύμφωνα με τον κ. Φάιμαν, το ερώτημα είναι αν η ΕΕ, υπό την ηγεσία της Γερμανίας, θέλει τώρα να περάσει κάτι μόνον για να αποδείξει πως έχει δίκαιο ή κτίζοντας γέφυρες, όμως σε κάθε περίπτωση, όπως είπε, πρέπει να εξεταστούν οι αλλαγές στο πρόγραμμα λιτότητας τις οποίες ζητά η Ελλάδα.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση