GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Επιτέλους η μεγάλη στιγμή: Όταν ο Αλέξης συνάντησε την Άγκελα!

Η συγκεκριμένη φωτογραφία εκτός από την ιστορική της σημασία, αξίζει μιας μεγαλύτερης προσοχής. Κι αυτό γιατί μετά από πολλές αφορμές ...

Επιτέλους η μεγάλη στιγμή: Όταν ο Αλέξης συνάντησε την Άγκελα!
Η συγκεκριμένη φωτογραφία εκτός από την ιστορική της σημασία, αξίζει μιας μεγαλύτερης προσοχής. Κι αυτό γιατί μετά από πολλές αφορμές που είχαν οι δύο πολιτικοί ηγέτες να συναντηθούν, η συνάντηση... συνέβη τελικά  στο πλαίσιο της Συνόδου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις Βρυξέλλες.
Ας μην ξεχνάμε ότι ο κύριος Τσίπρας, όντας ακόμα στην αντιπολίτευση, είχε επιδιώξει να συναντήσει τη Γερμανίδα καγκελάριο, ωστόσο είχε λάβει διακριτικά αρνητική απάντηση.
Παρόλ' αυτά το τελευταίο χρονικό διάστημα και μετά την ανάληψη της πρωθυπουργίας από τον Αλέξη Τσίπρα, το Βερολίνο έκανε άνοιγμα προς το μέρος του.Η πρώτη επίθεση φιλίας από την Ανγκελα Μέρκελ ήρθε την περασμένη εβδομάδα δια της κυβερνητικής εκπροσώπου Μαριάνα Βιρτς, η οποία δήλωνε πως: "Ο Αλέξης Τσίπρας είναι καλοδεχούμενος στο Βερολίνο».
Τη στιγμή που το κρυφτό για τη συνάντηση των δύο πλευρών συνεχίζεται, και το Βερολίνο άφηνε χθες - στο περιθώριο του Εurogroup - να διαφανεί ότι περιμένει κίνηση από την ελληνική πλευρά για να επέλθει η πολυπόθητη συνάντηση, τελικά αυτή έγινε εκ των πραγμάτων. Και πώς θα μπορούσε να συμβεί άλλωστε διαφορετικά, από τη στιγμή που οι ευρωπαϊκές υποχρεώσεις των δύο επικεφαλής των κυβερνήσεων Ελλάδας και Γερμανίας είναι τόσο αυξημένες;
Έτσι, Μέρκελ και Τσίπρας βρέθηκαν στη σημερινή Σύνοδο, και ο φωτογραφικός φακός τους συνέλαβε να συνομιλούν. Ο Αλέξης Τσίπρας μάλιστα εμφανίζεται χαμογελαστός. Δεν ξέρουμε αν συμβαίνει κάτι ανάλογο και με την καγκελάριο της Γερμανίας, αλλά το χέρι της που αγγίζει τον Έλληνα πρωθυπουργό και το κεφάλι της που... γέρνει, συνηγορούν ότι μάλλον ανταποδίδει.
Όσο για τον μεταξύ τους διάλογο; "Συγχαρητήρια για την εκλογή σας. Ελπίζω ότι θα έχουμε καλή συνεργασία, αν και υπάρχουν δυσκολίες", είπε η κ. Μέρκελ στον πρωθυπουργό. "Ευχαριστώ. Το ελπίζω", απάντησε ο Αλέξης Τσίπρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση