GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Νέος πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών ο Θάνος Δημόπουλος

Ο πρόεδρος της Ιατρικής Σχολής, Θάνος Δημόπουλος, εξελέγη πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών στις εκλογές που πραγματοποιήθηκαν ηλεκτρονικ...

Ο πρόεδρος της Ιατρικής Σχολής, Θάνος Δημόπουλος, εξελέγη πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών στις εκλογές που πραγματοποιήθηκαν ηλεκτρονικά σήμερα. Ο κ. Δημόπουλος απέσπασε το 57% (844 ψήφους) και εξελέγη από τον πρώτο γύρο, ενώ διαδέχεται τον Θεόδωρο Φορτσάκη, ο οποίος παραιτήθηκε έπειτα από 5 μήνες στη θέση, λόγω της εκλογής του στη Βουλή.
Σύμφωνα με παλαιότερο δημοσίευμα της εφημερίδας Δημοκρατία, ο νεοεκλεγείς πρύτανης του Πανεπιστημίου είχε συναντηθεί σε δείπνο με τον τωρινό πρωθυπουργό (τότε αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης), τον κύριο Δραγασάκη και τον παλαιότερο πρύτανη Θεοδόση Πελεγρίνη.
Ο γεννημένος στο Παρίσι της Γαλλίας 54χρονος πρύτανης, έχει πλούσιο ερευνητικό έργο με περισσότερες από 700 δημοσιεύσεις, 23.688 βιβλιογραφικές αναφορές και πλήθος διεθνών διακρίσεων. Είναι γιος του πρώην πρύτανη του ΕΚΠΑ, Κωνσταντίνου Δημόπουλου.
Τη θέση του πρύτανη διεκδίκησαν, επίσης, η κοσμήτορας της Φιλοσοφικής, Ελένη Καραμαλέγκου, και ο καθηγητής Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών, Γιάννης Ιωαννίδης.
Με πληροφορίες από ΑΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση