GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Σακελλαρίδης: Η ελληνική δημοκρατία ούτε εκβιάζει, ούτε εκβιάζεται

Ως μέτρο πολιτικής πίεσης χαρακτήρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γαβριήλ Σακελλαρίδης, την απόφαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας γι...

Σακελλαρίδης: Η ελληνική δημοκρατία ούτε εκβιάζει, ούτε εκβιάζεται

Ως μέτρο πολιτικής πίεσης χαρακτήρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γαβριήλ Σακελλαρίδης, την απόφαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για παύση αγοράς των ελληνικών ομολόγων, μιλώντας στην εκπομπή "Κοινωνία Ώρα MEGA".

Μεταξύ άλλων ανέφερε ότι σε μία διαπραγμάτευση είναι φυσιολογικό να υπάρχουν όλες αυτές οι κινήσεις στη σκακιέρα. "Σημασία έχει να υπάρχει καλή διάθεση για συμφωνία. Αυτό που ζητάμε είναι να σταματήσει ο παραλογισμός της λιτότητας".

"Αυτή τη στιγμή η ελληνική κυβέρνηση ζητάει να υπάρχει μία μεταβατική συμφωνία, κατά τη διάρκεια της οποίας να μπορέσουν να γίνουν πραγματικές συζητήσεις και να δώσουμε τα πρώτα δείγματα γραφής, σε ζητήματα πάνω στα οποία συμφωνούμε με τους εταίρους και έχουμε την πολιτική διάθεση να κάνουμε, καθώς υπάρχει συμφωνία με τους εταίρους. Στόχος είναι να καταλήξουμε σε ένα νέο σχέδιο για το διάστημα 2015 - 2018", σημείωσε ο κύριος Σακελλαρίδης.

"Δεν είναι κανόνας της ευρωπαϊκής ένωσης, η τήρηση ενός προϋπάρχοντος προγράμματος. Δεν λέει κάπου ότι θα υπάρχει πρωτογενές πλεόνασμα 4,5% του ΑΕΠ. Υπάρχουν πολλές φωνές που λένε ότι η λιτότητα πρέπει να χαλαρώσει".

"Αν μας ζητηθεί να εφαρμόσουμε αυτά που προβλέπονταν στο mail Χαρδούβελη, καταλαβαίνετε ότι δεν μπορεί να γίνει. Ψυχραιμία καταρχήν, αυτό έχω να απαντήσω στον κόσμο που παρακολουθεί. Αυτό που λέμε είναι ότι έχουμε πολύ καλή διάθεση. Έχουμε παρουσιάσει ένα πρόγραμμα στη διάρκεια των επαφών που κάνουμε, βάζοντας μπροστά σημεία στα οποία μπορεί να υπάρξει συμφωνία. Σε όλες τις συναντήσεις παρά τις διαφωνίες υπήρχε καλό κλίμα. Και ο κύριος Ντάισελμπλουμ και ο κύριος Σουλτς συμφώνησαν ότι χρειαζόμαστε χρόνο", ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

"Η ελληνική δημοκρατία ούτε θέλει να εκβιάσει, ούτε να εκβιαστεί από κανέναν. Ο ελληνικός λαός πρέπει να ξέρει ότι η κυβέρνηση έχει απόλυτη νηφαλιότητα και τη βούληση να βρεθεί μία κοινά αποδεκτή λύση για τη σταθερότητα της οικονομικής κατάστασης και της κοινωνίας", πρόσθεσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση