GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τι μπορείτε να κάνετε με τα παιδιά μια μέρα που χιονίζει

Για τα παιδιά, δεν υπάρχει μεγαλύτερη χαρά τον χειμώνα από το χιόνι, ειδικά αν τα σχολεία μένουν κλειστά! Για τους γονείς πάλι είνα...


Τι μπορείτε να κάνετε με τα παιδιά μια μέρα που χιονίζει Για τα παιδιά, δεν υπάρχει μεγαλύτερη χαρά τον χειμώνα από το χιόνι, ειδικά αν τα σχολεία μένουν κλειστά!

Για τους γονείς πάλι είναι μια ευκαιρία για διασκέδαση και παιχνίδι με τα παιδιά!
Αν λοιπόν στην περιοχή σας το έχει «στρώσει», έχετε αποκλειστεί και δεν μπορείτε να πάτε στις δουλειές σας, κανένα πρόβλημα!
Εδώ είναι 10 δραστηριότητες που μπορείτε να κάνετε με τα μικρά σας οικογενειακώς στο σπίτι!

Ξετυλίξτε το ρολό της τουαλέτας

Ξετυλίξτε το χαρτί της τουαλέτας στο σπίτι και απολαύστε έναν χορό με το παιδί σας, όπως στις ταινίες. Μπορείτε επίσης να παίξετε κι ένα παιχνίδι. Παίξτε το κυνήγι του χαμένου θησαυρού! Εάν το παιδί είναι πολύ μικρό, ξετυλίξτε το ρολό από το χαρτί τουαλέτας και ζητήστε του να το ακολουθήσει για να βρει το θησαυρό. Φροντίστε μόνο να έχετε κρύψει τον θησαυρό σε ένα όχι και τόσο δύσκολο σημείο του σπιτιού.

Ετοιμάστε ένα υγιεινό πρωινό

Σήμερα κανείς δεν σας βιάζει. Αφήστε το μωρό να παίξει με τη ησυχία του και ετοιμάστε ένα πρωινό πλούσιο σε θρεπτικές αξίες!

Παρακολουθήστε κινούμενα σχέδια

Καθίστε αναπαυτικά στον καναπέ σας και δείτε παρέα με τα μικρά σας τα αγαπημένα τους κινούμενα σχέδια. Αναλύστε πότε και γιατί οι χαρακτήρες είναι διαφορετικοί και ρωτήστε τους ποια είναι τα στοιχεία εκείνα που θαυμάζουν στον ήρωα τους;

«Παίξτε» με τα συρτάρια

Ανοίξτε και κλείστε (προσεκτικά) τα συρτάρια του σπιτιού σας επανειλημμένα. Τα μικρά παιδιά λατρεύουν το παιχνίδι αυτό και ανακαλύπτουν κάτι καινούργιο κάθε φορά! 

Με τα μούτρα στο γιαούρτι

Ποιος είπε ότι το γιαούρτι το τρώμε μόνο με το κουταλάκι; Δοκιμάστε να φάτε ένα γιαούρτι με το μωρό σας με τα χέρια. Μπορεί να γίνετε «χάλια» και οι δύο αλλά είναι ένα παιχνίδι που προωθεί το δέσιμο και την υγιεινή διατροφή! 

Σειρά έχει το παιχνίδι με την μύτη

Πιέστε την μύτη σας στο παράθυρο. Πιο δυνατά. Πιο δυνατά! Το παιδάκι σας θα το βρει πάρα πολύ αστείο κι αυτό επειδή τα μικρά παιδιά διασκεδάζουν με τα πιο απλά και αθώα πράγματα του κόσμου! 

Ώρα για δουλειές

Στο παιδί σας αρέσει να κάνει ό,τι κάνετε κι εσείς. Αυτό επειδή αισθάνεται ότι ενσωματώνεται στην καθημερινότητά σας και αρχίζει να αντιλαμβάνεται τις συνέπειες των πράξεών του. Επιλέξτε λοιπόν να κάνετε κάτι απλό στο οποίο θα μπορέσει να σας ακολουθήσει, όπως το δίπλωμα των ρούχων.

Υπόδειγμα γειτόνων

Αν τα παιδιά σας είναι αρκετά μεγάλα και μπορούν να το κάνουν, τότε ενθαρρύνετε τα να καθαρίσουν από το χιόνι το πεζοδρόμιο μπροστά από το σπίτι ενός ηλικιωμένου γείτονα. Είναι μια καλή άσκηση για εσάς και τα παιδιά σας και μια πράξη καλοσύνης που σίγουρα θα εκτιμηθεί.

Πυτζάμα πάρτι

Αν όχι σήμερα, τότε πότε θα έχει η πυτζάμα την τιμητική της; Ζήτω η τεμπελιά!

Ώρα κοινής ησυχίας

Αν έχετε μωρά ή μικρά παιδιά, αυτό λέγεται υπνάκος. Αν όμως τα παιδιά σας είναι λίγο μεγαλύτερα, τότε εξηγήστε τους πώς το μεσημέρι προς απόγευμα (14:00 – 17:30) είναι οι λεγόμενη ώρα της κοινής ησυχίας. Όσοι γονείς θα έπρεπε κανονικά σήμερα να είστε στα γραφεία σας, είναι ευκαιρία τις ώρες αυτές να τακτοποιήσετε τυχόν εκκρεμότητες που δεν προλάβατε να κάνετε. Για τους υπόλοιπους, ευκαιρία για ξεκούραση!  
Από Βιολέττα Αθανασιάδου

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση