GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Γλέζος: Το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων δεν έχει λήξει

Αυστηρή προειδοποίηση με αποδέκτη το Βερολίνο αναφορικά με το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων έστειλε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Μαν...

Γλέζος: Το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων δεν έχει λήξει
Αυστηρή προειδοποίηση με αποδέκτη το Βερολίνο αναφορικά με το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων έστειλε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Μανώλης Γλέζος.
Όπως αναφέρει σε συνλεντευξή του στο "Βήμα της Κυριακής", το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων δεν έχει λήξει και ξεκαθαρίζει ότι δεν τίθεται θέμα συμψηφισμού με τα σημερινά χρέη της Ελλάδας.
"Υπάρχει η ρηματική διακοίνωση της ελληνικής κυβέρνησης από το 1995 που λέει ότι η Γερμανία συνεχίζει να έχει υποχρεώσεις έναντι της Ελλάδας. Άρα το θέμα δεν έχει λήξει" τονίζει ο κ. Γλέζος και συμπληρώνει:
"Τα δύο θέματα είναι εντελώς διαφορετικά μεταξύ τους. Για αυτό και θα γίνουν για αυτά ξεχωριστές διαπραγματεύσεις" σημειώνει χαρακτηριστικά.
Παράλληλα, εκτιμά ότι η Γερμανία μπορεί να πληρώσει επανορθώσεις χωρίς να βλάψει την οικονομία της. "Μερικά παραδείγματα: γερμανικές υποτροφίες σε φοιτητές και νεαρούς επιστήμονες από την Ελλάδα με προτεραιότητα σε απογόνους των θυμάτων, μεταφορά τεχνογνωσίας στην Ελλάδα ή ανάληψη από το γερμανικό κράτος των γερμανικών επιχειρήσεων που πραγματοποιούν έργα υποδομής στην Ελλάδα."
Στην ίδια συνέντευξη, ο κ. Γλέζος αναφέρεται και στην πολιτική επικαιρότητα σημειώνοντας ότι γίνεται προσπάθεια να αποτύχει η νέα ελληνική κυβέρνηση. "Σε αυτήν συμμετέχει και ο Μάρτιν Σουλτς χωρίς να έχει οποιαδήποτε εξουσιοδότηση από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.
"Τον προειδοποιώ λοιπόν ότι όσοι επιχειρούν να αποτρέψουν την εγκαθίδρυση της εθνικής ανεξαρτησίας στην Ελλάδα και όσοι προσπαθήσουν να εμποδίσουν τον ελληνικό λαό να βγάλει από το λαιμό τη θηλιά των δανειστών θα σπάσουν τα μούτρα τους!"    

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση