GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Σόιμπλε κατά Βαρουφάκη και νέες απειλές

Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε δήλωσε σήμερα κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης των συντηρητικών βουλευτών των CDU-CSU...

Σόιμπλε κατά Βαρουφάκη και νέες απειλές
Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε δήλωσε σήμερα κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης των συντηρητικών βουλευτών των CDU-CSU ότι οι πρόσφατες δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών της Ελλάδας έθεσαν σε δοκιμασία την ευρωπαϊκή αλληλεγγύη και ότι η παράταση της δανειακής σύμβασης μπορεί να ανακληθεί, εάν η χώρα δεν τηρήσει τις δεσμεύσεις της, σύμφωνα με πληροφορίες των συμμετασχόντων βουλευτών.
Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε συναντήθηκε με τους συντηρητικούς βουλευτές του γερμανικού κυβερνητικού συνασπισμού εν όψει της αυριανής ψηφοφορίας για την έγκριση της παράτασης της δανειακής σύμβασης της Ελλάδας από την γερμανική κάτω Βουλή (Bundestag).
Βουλευτές που μίλησαν υπό τον όρο της ανωνυμίας δήλωσαν ότι ο Βόλφαγκνγκ Σόιμπλε είπε ότι ο υπουργός Οικονομικών της Ελλάδας Γιάνης Βαρουφάκης "θέτει σε δοκιμασία την αλληλεγγύη των ευρωπαίων εταίρων" με συνεντεύξεις στις οποίες επαναφέρει τη συζήτηση για ένα κούρεμα του ελληνικού χρέους και εκφράζει αμφιβολίες για την ικανότητα της χώρας να αποπληρώσει τα διεθνή της χρέη.

1 σχόλιο

  1. Με 20 δις που έχουμε να πληρώσουμε ως τον Αύγουστο; ακόμα και τώρα ψάχνουν τα χρήματα του ΔΝΤ.

    Ζήτησαν να κόψουν ομόλογα τους είπαν ΟΧΙ, ζήτησαν τα κέρδη των ομολόγων τους είπαν ΟΧΙ να ολοκληρώσετε το παρόν πρόγραμμα (μέσα σε αυτό και οι ιδιωτικοποιήσεις).

    Τι κάθονται και διαπραγματεύονται; Τι; Θα τους διαλύσουν.


    "Ζητάμε άμεση προσφυγή στη λαϊκή ετυμηγορία και ισχυρή εντολή διαπραγμάτευσης με στόχο:

    Τη διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους της ονομαστικής αξίας του χρέους, ώστε να γίνει βιώσιμο. Έγινε για τη Γερμανία το 1953. Να γίνει και για την Ελλάδα το 2014.

    «Ρήτρα ανάπτυξης» στην αποπληρωμή του υπόλοιπου, έτσι ώστε να εξυπηρετείται από την ανάπτυξη και όχι από το πλεόνασμα του προϋπολογισμού.

    Περίοδο χάριτος, δηλαδή «moratorium», στην εξυπηρέτησή του, για την άμεση εξοικονόμηση πόρων για την ανάπτυξη.

    Εξαίρεση του προγράμματος δημόσιων επενδύσεων από τους περιορισμούς του Συμφώνου Σταθερότητας και Ανάπτυξης.

    Συμφωνία για «Ευρωπαϊκό New Deal», με δημόσιες επενδύσεις για την ανάπτυξη και χρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων.

    Ποσοστική χαλάρωση από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, με απευθείας αγορά κρατικών ομολόγων."

    Και επαναλαμβάνω δεν μας δίνουν τα κέρδη των ομολόγων για να αποπληρώσουμε το ΔΝΤ, και εσύ μου λες "αυτή η διαπραγμάτευση για το χρέος θα γίνει στη συνέχεια" όταν θα χρειαζόμαστε 20 δις. Οκ. Μπορείς να το πιστέψεις, επέτρεψε μου να βλέπω πως η ευκαιρία χάθηκε, όταν πια διαπραγματεύεσαι καλύτερους όρους για να αποπληρώσεις το χρέος και όχι το ίδιο χρέος, αλλά ούτε αυτό δεν στο επιτρέπουν. Δεν είναι μόνο τι ζητάμε εμείς αλλά τι απαντούν οι άλλοι.

    Κυρίως το δεύτερο για να συνειδητοποιήσεις πως αυτή η μάχη είναι χαμένη από χέρι για χέρι...


    ΑΡΙΣΤΕΡΉ ΠΑΡΈΝΘΕΣΗ ΕΊΝΑΙ ΑΠΌ ΣΉΜΕΡΑ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΤΟ ΈΧΟΥΝ ΚΑΤΑΛΆΒΕΙ ..ΑΠΛΟΣ ΓΥΡΝΆΝΕ ΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΚΑΙ ΛΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΤΗΝ ΜΑΛΑΚΙΑ ΤΟΥ...ΚΑΙ ΓΕΛΆ Ο ΑΔΩΝΙΣ, O ΚΡΑΝΙΔΙΩΤΗΣ, Ο ΒΟΡΙΔΗΣ ΚΑΙ Ο ΣΑΜΑΡΟΒΕΝΙΖΛΕΛΟΣ ΘΕΩΔΟΡΑΚΟΜΠΟΜΠΟΛΑΣ ... ΡΙΞΗ ΞΈΡΕΤΕ ΤΙ ΘΑ ΠΕΙ?? .ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΏΡΑ ..ΕΝΑ ΕΡΏΤΗΜΑ ΘΕΛΕΤΕ ΓΕΜΑΝΟΕΥΡΩΠΗ ΚΑΙ ΕΥΡΩ Η ΡΙΞΗ ΚΑΙ ΟΠΟΥ ΒΓΕΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση