GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Οι Γερμανοί ζητούν από τον Σόιμπλε να δει την ταινία του Αυγερόπουλου!

Ιδιαίτερα θερμές ήταν οι ανταποκρίσεις που ακολούθησαν την πρώτη προβολή του ντοκιμαντέρ AGORΑ, του δημοσιογράφου, Γιώργου Αυγερόπουλου...

Οι Γερμανοί ζητούν από τον Σόιμπλε να δει την ταινία του Αυγερόπουλου!

Ιδιαίτερα θερμές ήταν οι ανταποκρίσεις που ακολούθησαν την πρώτη προβολή του ντοκιμαντέρ AGORΑ, του δημοσιογράφου, Γιώργου Αυγερόπουλου στη Δημόσια Γερμανική Τηλεόραση WDR, τόσο από τα Μέσα Ενημέρωσης όσο και από το κοινό της ταινίας στη Γερμανία, που κατέκλυσε με μηνύματα τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

«Ίσως ο Βαρουφάκης θα μπορούσε να προσκαλέσει τον Σόιμπλε να παρακολουθήσουν μαζί το ντοκιμαντέρ AGORA του Αυγερόπουλου απόψε στο WDR»σχολίασε ένας χρήστης του Twitter την ημέρα της συνάντησης των υπoυργών Οικονομικών Ελλάδας και Γερμανίας στο Βερολίνο, ημέρα γερμανικής πρεμιέρας της ταινίας.

Εκτενές άρθρο από τον Διογένη Δημητρακόπουλο στη Deutsche Welle παρουσιάζει αναλυτικά τις απόψεις της υπεύθυνης του τμήματος ντοκιμαντέρ του WDR, Γιούτα Κρουγκ, η οποία δήλωσε χαρακτηριστικά: «Με την προβολή του AGORA ελπίζουμε να συμβάλουμε στη διαφοροποιημένη και πολυδιάστατη κάλυψη του ελληνικού προβλήματος, δηλαδή να μεταφέρουμε μία εσωτερική οπτική, η δυναμική της οποίας έχει μεγάλη ιστορική διάσταση. Θέλαμε να δώσουμε μία εναλλακτική διάσταση σε μία ιδιαίτερα σύνθετη θεματική και ανταμειφθήκαμε. Αυτή είναι η δημόσια τηλεόραση σε όλη της τη σημασία. Το πώς φαίνεται αυτό στην κυβερνητική πολιτική είναι δευτερεύον ζήτημα.»

Το Γερμανικό Κέντρο Ντοκιμαντέρ Haus des Dokumentarfilms στη Στουτγκάρδη δημοσίευσε στην ιστοσελίδα του μια διθυραμβική κριτική για το AGORΑ: «Είναι ίσως το πιο σημαντικό ντοκιμαντέρ της χρονιάς» σύμφωνα με τον Τόμας Σνάιντερ, ο οποίος εστιάζει στις ανθρωπιστικές διαστάσεις της κρίσης που μαστίζει την Ελλάδα τα τελευταία τέσσερα χρόνια. Στη γερμανική ιστοσελίδα κριτικών απόψεων NachDenkSeiten, ο Ορλάντο Πασάιτ σχολιάζει: «Καλό θα ήταν η κυβέρνησή μας να βρίσκει που και που το χρόνο να βλέπει ταινίες σαν αυτήν, για να μη χάνει την επαφή της με την πραγματικότητα, για να θυμάται ότι στόχος των πολιτικών της είναι να προλαμβάνει τέτοιες καταστάσεις και όχι να τις προκαλεί».

Συγκινητική ήταν και η ανταπόκριση του διάσημου έλληνα κινηματογραφιστή της Γαλλίας, Κώστα Γαβρά, που τίμησε τον Γιώργο Αυγερόπουλο με ένα καίριο σχόλιο, αναφερόμενος τόσο στην ταινία όσο και στη σύγχρονη ελληνική τραγωδία: «Είδα το ντοκιμαντέρ σας με μεγάλο ενδιαφέρον και συχνά με μια δυνατή συγκίνηση. Είναι μια σοβαρή και απαραίτητη ταινία που δείχνει τα τρομερά χρόνια που περνά ο ελληνικός λαός. Η ταινία σας είναι ένα ιστορικό γεγονός. Ελπίζω κάποια αλλαγή να έρθει γρήγορα».

Περισσότερες πληροφορίες για τις επόμενες προβολές του AGORΑ σε κινηματογραφικές και πολιτιστικές λέσχες στην Ελλάδα, την Κύπρο και τον κόσμο θα ακολουθήσουν πολύ σύντομα.

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΕΣ ΑΙΘΟΥΣΕΣ & ΩΡΕΣ ΠΡΟΒΟΛΩΝ ΑΠΟ ΠΕΜΠΤΗ 12/2

ΑΑΒΟΡΑ (Ιπποκράτους 180, Νεάπολη Εξαρχείων, Αθήνα): 20:00
ΤΑΚΗΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ (Μουσείο Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, Αποθήκη Α, Λιμάνι): Τρίτη 17/2 & Τετάρτη 18/2 19:00 – 21:30
Β. ΚΟΡΝΑΡΟΣ (Μαλικούτη 18-20, Ηράκλειο Κρήτης): 20:00
CINELAND ΠΑΝΤΕΛΗΣ (Εμμ. Πορτάλιου 3-5, Ρέθυμνο): 19:50 – 22:15 
* Την Παρασκευή 13/2 προβολές στις 19:30 (συζήτηση του σκηνοθέτη με το κοινό μέσω Skype) και στις 22:30

ΠΡΟΒΟΛΕΣ ΣΕ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΕΣ ΛΕΣΧΕΣ

ΦΙΛΟΙ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΛΑΜΙΑΣ (Δημοτικό Θέατρο Λαμίας): Παρασκευή 20/2, 21:15
* Με την παρουσία του σκηνοθέτη
ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΙΤΕΑΣ (Κυριακοπούλειο Πολιτιστικό Κέντρο, Δημαρχείο Ιτέας): Σάββατο 28/2, 19:30
* Με την παρουσία του σκηνοθέτη

πηγή: exandasdocumentaries.com

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση