GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η Βόρεια Κορέα καλεί τον λαό να... βελτιωθεί

"Ας φυσήξει ο ισχυρός άνεμος από τις ιχθυοκαλλιέργειες σε όλη τη χώρα!" "Ας γίνουν οι γυναίκες των αξιωματικών εξαρτημέν...

Η Βόρεια Κορέα καλεί τον λαό να... βελτιωθεί

"Ας φυσήξει ο ισχυρός άνεμος από τις ιχθυοκαλλιέργειες σε όλη τη χώρα!"

"Ας γίνουν οι γυναίκες των αξιωματικών εξαρτημένες βοηθοί των συζύγων τους!"

"Ας μετατρέψουμε ολόκληρη τη Βόρεια Κορέα σε μία σοσιαλιστική Νεραϊδοχώρα μέσα από την κοινή επιχείρηση του στρατού και του λαού!"

Η Βόρεια Κορέα κυκλοφόρησε σήμερα έναν κατάλογο με περισσότερα από 300 νέα πολιτικά συνθήματα με αφορμή τον εορτασμό των 70 χρόνων από την ίδρυση του κυβερνώντος Κόμματος Εργατών της Κορέας και την απελευθέρωση της Κορεατικής Χεσρονήσου από τους Ιάπωνες.

Τα συνθήματα που στη μετάφραση ξεπερνούν τις 7.000 λέξεις και καταλαμβάνουν πάνω από δύο σελίδες στην μεγάλου σχήματος εφημερίδα του κόμματος καλούν τον λαό να βελτιωθεί σε μία ευρεία κατηγορία τομέων, όπως για παράδειγμα να φοράει "σχολικές ποδιές με περισσότερο στυλ" και να "καλλιεργεί σε ευρεία κλίμακα οργανικά προϊόντα".

Τα νέα συνθήματα περιλαμβάνουν αρκετή από την ρητορική που χρησιμοποιεί συχνά η Βόρεια Κορέα εναντίων των εχθρών της, των ΗΠΑ και της Νότιας Κορέας:

"Αν τολμήσει ο εχθρός να εισβάλει στη χώρα μας, εξοντώστε τους μέχρι τον τελευταίο ώστε να μην επιβιώσει κανένας τους για να υπογράψει την συνθήκη παράδοσής του".

Κάποια από αυτά, που κυκλοφόρησαν από κοινού από την πολιτική και την στρατιωτική επιτροπή του κόμματος, παρέχουν συγκεκριμένες οδηγίες και για τη βιομηχανία:

"Ας κάνουμε τη χώρα μία χώρα μανιταριών καθιστώντας την καλλιέργεια μανιταριών επιστημονική, εντατική και βιομηχανοποιημένη!"

Τα περισσότερα ωστόσο αντανακλούν τις μεγάλες ανάγκες του κράτους όπως την παροχή περισσότερου φαγητού στα παιδιά, την σταθερή προμήθεια ηλεκτρικής ενέργειας και τον περιορισμό της γραφειοκρατίας.

Η εξαθλιωμένη αυτή χώρα έχει υποσχεθεί εδώ και χρόνια να βελτιώσει το επίπεδο διαβίωσης των πολιτών της καθώς μαστίζεται από τις χρόνιες ελλείψεις σε τρόφιμα, από την έλλειψη ηλεκτροδότησης και από τη διεθνή απομόνωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση