GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Διεθνής Αμνηστία: Σκάνδαλο το βέτο στον ΟΗΕ, σκοτώνονται άνθρωποι

"Σκανδαλώδη" χαρακτηρίζει η Διεθνής Αμνηστία, τη νωθρότητα και ανικανότητα της διεθνούς κοινότητας να προστατεύσει αμάχους π...

Διεθνής Αμνηστία: Σκάνδαλο το βέτο στον ΟΗΕ, σκοτώνονται άνθρωποι

"Σκανδαλώδη" χαρακτηρίζει η Διεθνής Αμνηστία, τη νωθρότητα και ανικανότητα της διεθνούς κοινότητας να προστατεύσει αμάχους που σκοτώνονται και εκτοπίζονται από τις εμπόλεμες συγκρούσεις που σπαράζουν τον πλανήτη. Η Οργάνωση, στην ετήσια έκθεση της, χαρακτηρίζει το 2014 "καταστροφική χρονιά".

Κατά τη διάρκεια της χρονιάς αυτής, η οποία ήταν "εξαιρετικά" βεβαρυμένη από συρράξεις (Συρία, Ουκρανία, Γάζα, Νιγηρία κλπ), "εκατομμύρια πολίτες σκοτώθηκαν και "15 εκατομμύρια" άνθρωποι αναγκάσθηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους, γεγονός που έχει ως αποτέλεσμα "ίσως τον μεγαλύτερο αριθμό προσφύγων από τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο", δήλωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο γενικός γραμματέας της Διεθνούς Αμνηστίας Σαλίλ Σέτι.

Σταματήστε το βέτο

Η έκθεση βάζει στο "στόχαστρο" και τον Οργανισμό των Ηνωμένων Εθνών ενώ επικρίνει το δικαίωμα βέτο που έχουν τα κράτη. "Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, ένα οργανισμός που ιδρύθηκε για να προστατεύσει τους πολίτες και να εγγυηθεί την ειρήνη και την ασφάλεια απέτυχε παταγωδώς", καταγγέλλει ο Σαλίλ Σέτι. "Τα πέντε μόνιμα μέλη (ΗΠΑ, Βρετανία, Γαλλία, Ρωσία και Κίνα) κατά την άποψή μας καταχράσθηκαν το δικαίωμα και τα προνόμια του βέτο για να προωθήσουν τα δικά τους πολιτικά και γεωπολιτικά συμφέροντα εις βάρος της προστασίας των πολιτών", καταγγέλλει η Διεθνής Αμνηστία.

"Εγκαταλείποντας το δικαίωμα του βέτο, τα πέντε μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας θα διεύρυναν τα περιθώρια δράσης των Ηνωμένων Εθνών και θα έστελναν ένα μήνυμα στους υπεύθυνους μαζικών ωμοτήτων ότι ο κόσμος δεν θα μείνει με σταυρωμένα τα χέρια", δήλωσε ο Σαλίλ Σέτι.

Τουλάχιστον 35 χώρες υποφέρουν εξαιτίας των ισλαμιστών

Από τις 160 χώρες που εξετάζει στην έκθεση της η Αμνηστία, ένας εντυπωσιακά μεγάλος αριθμός 35 (!) χωρών υποφέρουν από τις ωμότητες ένοπλων οργανώσεων όπως το Ισλαμικό Κράτος και η Μπόκο Χαράμ.

"Αυτό πρέπει και μπορεί να αλλάξει", επιμένει ο Σαλίλ Σέτι. "Οι ηγέτες του κόσμου απέτυχαν παγωδώς να προστατεύσουν τους πιο ευάλωτους", καταγγέλλει ο γενικός γραμματέας της Διεθνούς Αμνηστίας στο εισαγωγικό σημείωμα που συνοδεύει την ετήσια έκθεση.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση