GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Χορήγηση άδειας ξενάγησης χωρίς αμοιβή σε εκπαιδευτικούς

Ξεναγήσεις σε αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία επιτρέπεται να γίνονται πλέον και από τον εκπαιδευτικό που συνοδεύει τους φοιτητές, σπο...

Χορήγηση άδειας ξενάγησης χωρίς αμοιβή σε εκπαιδευτικούς

Ξεναγήσεις σε αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία επιτρέπεται να γίνονται πλέον και από τον εκπαιδευτικό που συνοδεύει τους φοιτητές, σπουδαστές και μαθητές σχολείων, τηρώντας μια σειρά διαδικασιών  σύμφωνα με έγγραφο του Υπουργείου Παιδείας. 

Προκειμένου να υπάρχει η δυνατότητα της εποπτείας σε κεντρικό επίπεδο από το Υπουργείο Πολιτισμού των πραγματοποιούμενων ξεναγήσεων χωρίς αμοιβή από τους έχοντες το δικαίωμα σύμφωνα με το ισχύον θεσμικό πλαίσιο και με στόχο την εύρυθμη λειτουργία των Μουσείων και των χώρων αρμοδιότητας του Υπουργείου Πολιτισμού θα πρέπει να ακολουθηθεί η  εξής διαδικασία: 

Η Διεύθυνση Μουσείων θα πρέπει να ενημερώνεται εγκαίρως με το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο (dm@culture.gr)  σχετικά με τις ημερομηνίες της ξενάγησης, το όνομα του καθηγητή ξεναγού και τα μουσεία μνημεία και χώρους επίσκεψης, προκειμένου να προωθεί τα σχετικά αιτήματα με το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο προς τις αρμόδιες Υπηρεσίες. 

Οι επισκέψεις θα πραγματοποιούνται εντός του προβλεπόμενου ωραρίου λειτουργίας και εφόσον αυτοί είναι ανοιχτοί και επισκέψιμοι στο κοινό. 

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να έχουν μαζί τους τα απαραίτητα έγγραφα, από τα οποία θα τεκμαίρεται η ιδιότητά τους και τα οποία εξάλλου είναι δυνατόν να τεθούν ανά πάσα στιγμή στη διάθεση των εξουσιοδοτημένων προς έλεγχο οργάνων. 

Σύμφωνα με έγγραφο του Υπουργείου Πολιτισμού εφεξής δεν απαιτείται η σχετική άδεια για ξεναγήσει εκπαιδευτικού περιεχομένου χωρίς αμοιβή σε αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία που είχε αναπτυχθεί  ή αναπτύσσεται επιστημονική και ανασκαφική δραστηριότητα από καθηγητές ανώτατων σχολών και αρχαιολογίας, διευθυντές και καθηγητές ημεδαπών και αλλοδαπών σχολών αρχαιολογίας στην Ελλάδα». 

Προκειμένου να υπάρχει η εποπτεία, όπως προειπώθηκε, θα πρέπει να ακολουθείται η διαδικασία που παρουσιάστηκε πιο πάνω. 

Καλόγηρος Βασίλειος

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση