GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Μεταπτυχιακό για εκπαιδευτικούς χωρίς γραπτές εξετάσεις

Έως 40 θέσεις προσφέρονται στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα «Μοντέλα Σχεδιασμού και Ανάπτυξης Εκπαιδευτικών Μονάδων» του Τμήματος Επιστημών Π...

Μεταπτυχιακό για εκπαιδευτικούς χωρίς γραπτές εξετάσεις

Έως 40 θέσεις προσφέρονται στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα «Μοντέλα Σχεδιασμού και Ανάπτυξης Εκπαιδευτικών Μονάδων» του Τμήματος Επιστημών Προσχολικής Αγωγής και Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

Εκτός από τους πτυχιούχους υποψήφιοι μπορούν να είναι και φοιτητές/τριες  οι οποίοι/ες αναμένεται να καταστούν πτυχιούχοι/διπλωματούχοι μέχρι το τέλος της περιόδου των εγγραφών  (Σεπτέμβριος 2015).

Δίδακτρα: 2.500 ευρώ

Για την παρακολούθηση του Π.Μ.Σ. προβλέπεται η καταβολή διδάκτρων, ύψους 2.500€, τα οποία θα καταβάλλονται σε τρεις δόσεις: 500€, 15 ημέρες από την ανακοίνωση των επιτυχόντων/ουσών, 1.000€ κατά την εγγραφή στο Α‟ εξάμηνο και 1.000€ κατά την έναρξη του Β‟ εξαμήνου.

Σημειώνεται ότι, σε περίπτωση μη εγγραφής ή διακοπής της φοίτησης, το ποσό των διδάκτρων το οποίο έχει ήδη καταβληθεί, δεν επιστρέφεται. Χορηγείται υποτροφία στους/ις μεταπτυχιακούς/ές φοιτητές/τριες με την υψηλότερη επίδοση.

Εισαγωγή χωρίς γραπτές εξετάσεις

Για την εισαγωγή στο εν λόγω μεταπτυχιακό πρόγραμμα δεν απαιτούνται γραπτές εξετάσεις αλλά η επιλογή πραγματοποιείται βάσει μορίων που συγκεντρώνει ο υποψήφιος από τα τυπικά  προσόντα που διαθέτει καθώς και από προφορική συνέντευξη που συμμετέχει σε ποσοστό 30% στη διαμόρφωση της τελικής βαθμολογίας.

Η προφορική συνέντευξη γίνεται σε θέματα ευρύτερου παιδαγωγικού επιστημονικού και κοινωνικού ενδιαφέροντος.

Διάρκεια σπουδών

Για την απόκτηση του Μ.Δ.Ε. απαιτείται:

α) η παρακολούθηση και επιτυχής εξέταση σε δέκα (10) μαθήματα (α‟ & β‟ εξάμηνο),

β) η εκπόνηση Μεταπτυχιακής Ερευνητικής ή Συνθετικής Διατριβής (γ‟ εξάμηνο).

 Κατά τη διάρκεια των δύο εξαμήνων είναι υποχρεωτική η παρακολούθηση των μαθημάτων και κάθε άλλου είδους εκπαιδευτικών και ερευνητικών δραστηριοτήτων του Π.Μ.Σ. καθώς και η επιτυχής εξέταση σε αυτά. Για την επιτυχή ολοκλήρωση κάθε εξαμηνιαίου μαθήματος απαιτούνται δέκα τρία (13) τρίωρα διδασκαλίας.

Η γλώσσα διδασκαλίας των μαθημάτων είναι η Ελληνική και η Αγγλική. Σα μαθήματα θα διεξάγονται κατά κύκλους (modules) όπου συμπεριλαμβάνονται και Σαββατοκύριακα και αργίες.

Οι αιτήσεις γίνονται δεκτές από την 23η Φεβρουαρίου μέχρι και την 18η Μαρτίου 2015. Η αίτηση υποψηφιότητας πρέπει υποχρεωτικά να υποβληθεί ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα http://pmsmsaem-conference.gr/recordspms/.

Στα απαραίτητα δικαιολογητικά που θα πρέπει να καταθέσουν εμπρόθεσμα οι υποψήφιοι για το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών είναι:

  • Ηλεκτρονική αίτηση
  • Ηλεκτρονικό αντίγραφο του βασικού τίτλου σπουδών
  • Ηλεκτρονικά αντίγραφα του πιστοποιητικού αναλυτικής βαθμολογίας

Στην ίδια διεύθυνση θα  βρουν οι ενδιαφερόμενοι και οδηγίες για τη συμπλήρωση της ηλεκτρονικής αίτησης.

Η αξιολόγηση των υποψηφιοτήτων θα γίνει σε δύο φάσεις. Στην πρώτη φάση, δεν υποβάλλεται ο πλήρης φάκελος με όλα τα δικαιολογητικά, καθώς η αρχική αξιολόγηση γίνεται βάσει των τυπικών προσόντων των υποψηφίων, όπως αυτά δηλώνονται στην ηλεκτρονική αίτηση του/της υποψηφίου/ας.

Με βάση την αρχική αυτή αξιολόγηση, προκρίνονται στη δεύτερη φάση οι υποψήφιοι που πληρούν τα τυπικά προσόντα. Η δεύτερη φάση περιλαμβάνει την προφορική συνέντευξη και τις εξετάσεις για τους/τις υποψηφίους που δε διαθέτουν πιστοποιητικό επάρκειας στη ξένη γλώσσα ή/και πιστοποιητικό επάρκειας στη χρήση Σ.Π.Ε.

Στα αποτελέσματα της αρχικής αξιολόγησης, καθώς και ο τόπος και η ώρα που θα διεξαχθεί η συνέντευξη, θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα του Π.Μ.Σ. μετά την 20η Μαρτίου 2015. Οι συνεντεύξεις θα πραγματοποιηθούν στην έδρα του Π.Μ.Σ. στη Ρόδο το διάστημα 2-3 Απριλίου 2015.

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι/ες μπορούν να απευθύνονται στη Γραμματεία του Π.Μ.Σ., Φυτώριο ΚΕΓΕ “Δήμητρα”, Λ. Ρόδου - Καλιθέας Σ.Κ.85100, Ρόδος (τηλ. επικοινωνίας 2241099421 από 10:00 έως 15:00 καθημερινά ή στο email msaem@rhodes.aegean.gr).

Επίσημες πληροφορίες μπορούν να αντλήσουν και από την προκήρυξη του μεταπτυχιακού.

Ιστοσελίδα του μεταπτυχιακού

 

Καλόγηρος Βασίλειος

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση