GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Αμερικανικός Τύπος: Τέλος στην πικρή ψυχρότητα για Ελλάδα - Ε.Ε.

Στην Ελλάδα ήταν για ακόμη μια μέρα επικεντρωμένα τα πρωτοσέλιδα του αμερικανικού Τύπου. Τα αμερικανικά μίντια σχολιάζουν της αποδοχής ...

Αμερικανικός Τύπος: Τέλος στην πικρή ψυχρότητα για Ελλάδα - Ε.Ε.

Στην Ελλάδα ήταν για ακόμη μια μέρα επικεντρωμένα τα πρωτοσέλιδα του αμερικανικού Τύπου. Τα αμερικανικά μίντια σχολιάζουν της αποδοχής που έλαβε από τους υπουργούς Οικονομικών της Ευρωζώνης ο κατάλογος των μεταρρυθμίσεων που παρουσίασε η Ελλάδα.

Κοινοί άξονες σε όλα τα σχετικά δημοσιεύματα είναι:

- Η δήλωση αποδοχής των ελληνικών προτάσεων από τους υπουργούς Οικονομικών του Eurogroup κλείνει και επίσημα ένα κεφάλαιο της "πικρής ψυχρότητας" μεταξύ της Ελλάδας από τη μια πλευρά και της Γερμανίας και Φινλανδίας από την άλλη.

- Οι ελληνικές προτάσεις για το πρόγραμμα διάσωσης σκοπεύουν να διευθετήσουν αυτό που η νέα ελληνική κυβέρνηση περιέγραψε ως "ανθρωπιστική κρίση".

- Οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης δήλωσαν ότι δεν θα υπάρξει καταβολή κεφαλαίων του προγράμματος προς την Ελλάδα έως ότου διαπιστωθεί ότι τα μέτρα που υποσχέθηκε έχουν πράγματι τεθεί σε εφαρμογή.

- Η καγκελάριος Μέρκελ και ο υπουργός Οικονομικών Σόιμπλε παρότρυναν τους Γερμανούς νομοθέτες να στηρίξουν την επέκταση του προγράμματος βοήθειας για την Ελλάδα.

New York Times

Σε ανταπόκριση από τις Βρυξέλλες στη Νιου Γιορκ Τάιμς επισημαίνεται ότι "οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης ενέκριναν τις ελληνικές προτάσεις που αποσκοπούν στην άμβλυνση των δυσμενών επιπτώσεων που δημιουργήθηκαν από το πρόγραμμα διάσωσης, επεκτείνοντας το εν λόγω πρόγραμμα κατά τέσσερις μήνες".

Στο δημοσίευμα διατυπώνεται η άποψη ότι "η δήλωση αποδοχής των ελληνικών προτάσεων από τους υπουργούς Οικονομικών του Eurogroup κλείνει και επίσημα ένα κεφάλαιο της "πικρής ψυχρότητας" μεταξύ της Ελλάδας από τη μια πλευρά και της Γερμανίας και Φινλανδίας από την άλλη, όπου υπάρχει βαθειά δυσπιστία έναντι της νέας κυβέρνησης στην Αθήνα, η οποία είναι κατά του προγράμματος λιτότητας".

Wall Street Journal

Και η WSJ αναφέρει ότι, "σύμφωνα με δύο Ευρωπαίους αξιωματούχους που δεν κατονομάζονται, οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης ενέκριναν την παράταση κατά τέσσερις μήνες, μέχρι το τέλος Ιουνίου, του προγράμματος διάσωσης της Ελλάδας, αλλά η συμφωνία που επιτεύχθηκε πρέπει να εγκριθεί από τα κοινοβούλια μερικών χωρών της ευρωζώνης, όπως είναι αυτά της Γερμανίας και της Φινλανδίας. Παρά την έγκριση της λίστας των μεταρρυθμίσεων, η Αθήνα εξακολουθεί να αντιμετωπίζει διάφορα εμπόδια προτού μπορέσει να λάβει νέα δόση από το πρόγραμμα διάσωσης".

Όπως επισημαίνεται, "οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης δήλωσαν ότι δεν θα υπάρξει καταβολή κεφαλαίων του προγράμματος προς την Ελλάδα έως ότου διαπιστωθεί ότι τα μέτρα που υποσχέθηκε έχουν πράγματι τεθεί σε εφαρμογή. Δήλωσαν, επίσης ότι οι ελληνικές προτάσεις χρειάζεται να συμπληρωθούν".

Bloomberg

Σε δημοσίευμα στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Bloomberg αναφέρεται ότι "η καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ και ο υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, παρότρυναν τους Γερμανούς νομοθέτες να στηρίξουν την επέκταση του προγράμματος βοήθειας για την Ελλάδα, σύμφωνα με κομματικά στελέχη, κατά την ψηφοφορία που απαιτείται για την επίσημη έγκριση από την ΕΕ".

Ακόμη επισημαίνεται ότι "οι βουλευτές στη Γερμανία, τη Φινλανδία και τις Κάτω Χώρες δήλωσαν ότι δεν θα σταθούν εμπόδιο από τη στιγμή που οι κυβερνήσεις τους συμφώνησαν με την επέκταση της βοήθειας. Η φινλανδική κυβέρνηση σχεδιάζει να θέσει σε ψηφοφορία την επέκταση σε μια 25μελή κοινοβουλευτική επιτροπή όπου έχει την πλειοψηφία, ενώ η ολλανδική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι δεν θα προχωρήσει στη διεξαγωγή κοινοβουλευτικής ψηφοφορίας. Η κα Μέρκελ μπορεί να υπολογίζει σε μια πλειοψηφία στον συνασπισμό της διότι το σύνολο των διαφωνούντων δεν ξεπερνά τους 10 στην Κάτω Βουλή και στην Μπούντεσταγκ".

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση