GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Στα λευκά όλη η χώρα, προβλήματα στους δρόμους - ΒΙΝΤΕΟ - ΦΩΤΟ

Σε λευκό κλοιό βρίσκεται η χώρα με αρκετές περιοχές να αντιμετωπίζουν προβλήματα από τις χιονοπτώσεις, τους ισχυρούς ανέμους και τις χαμηλ...

Στα λευκά όλη η χώρα, προβλήματα στους δρόμους - ΒΙΝΤΕΟ - ΦΩΤΟ
Σε λευκό κλοιό βρίσκεται η χώρα με αρκετές περιοχές να αντιμετωπίζουν προβλήματα από τις χιονοπτώσεις, τους ισχυρούς ανέμους και τις χαμηλές θερμοκρασίες.
Χιονοπτώσεις, παγετός, καταιγίδες, αλλά και θυελλώδεις άνεμοι στο Αιγαίο είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού, ενώ ο υδράργυρος σε πολλές περιοχές έχει υποχωρήσει κάτω από το μηδέν.
Λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών και του παγετού δεν θα λειτουργήσουν σήμερα τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στους δήμους Κοζάνης, Εορδαίας Κοζάνης και Φλώρινας, ενώ με μια ώρα καθυστέρηση θα ανοίξουν στους δήμους Καστοριάς και Άργους Ορεστικού Καστοριάς. Με καθυστέρηση θα λειτουργήσουν σήμερα και ορισμένα σχολεία στο Δήμο Αριστοτέλη Χαλκιδικής.
Σε ό,τι αφορά το οδικό δίκτυο, στο νομό Θεσσαλονίκης, όπου σημειώθηκε πυκνή χιονόπτωση χθες, είναι κλειστή λόγω παγετού η επαρχιακή οδός Χορτιάτη - Αγ. Βασιλείου (διασταύρωση Αγ. Βασιλείου), ενώ στο Κιλκίς, από τις βροχοπτώσεις και την υπερχείλιση του Γαλλικού ποταμού, διακόπηκε η κυκλοφορία στην επαρχιακή οδό Μανδρών - Γαλλικού.
Στη Φλώρινα, λόγω κατολίσθησης, διακόπηκε η κυκλοφορία στην επαρχιακή οδό Φλώρινας - Καστοριάς (μέσω Βιτσίου), από 18ο έως 30ο χλμ., ενώ εξαιτίας της πυκνής χιονόπτωσης, διακόπηκε η κίνηση των οχημάτων, στον ίδιο δρόμο, από το 22ο έως το 28ο χλμ., αλλά για τα οχήματα που κινούνται από Καστοριά προς Φλώρινα. Να σημειωθεί, ότι σ’ ολόκληρο το εθνικό και επαρχιακό δίκτυο του νομού Φλώρινας, η κυκλοφορία των οχημάτων γίνεται με αλυσίδες, εκτός από τις πεδινές περιοχές του δήμου Αμυνταίου.
Στο νομό Ημαθίας, η κυκλοφορία διεξάγεται με αλυσίδες στην παλιά Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης - Βέροιας - Κοζάνης (μέσω Καστανιάς), από 76ο έως 98ο χλμ., Βέροιας - χιονοδρομικού Κέντρου Σελίου, από το 4,5ο έως το 26ο χλμ., Βέροιας - Δασκίου (μέσω Πολυδενδρίου), από το 8,1 έως το 43ο χλμ., Νάουσας - Χιονοδρομικού Τριών - Πέντε Πηγαδιών, από το 10ο έως το 17ο χλμ., Νάουσας - Ροδοχωρίου από το 1ο έως το 14ο χλμ. και Νάουσας - χιονοδρομικού κέντρου Σελίου, από το 10ο έως το 17ο χλμ.
Σημειώνεται ότι λόγω των θυελλωδών ανέμων, διεκόπη η κυκλοφορία στην Εγνατία Οδό, από Δυτικό Κόμβο Κομοτηνής έως Κόμβο Ιάσμου και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας για οχήματα άνω των 3,5 τόνων. Για τον ίδιο λόγο, διεκόπη η κυκλοφορία στην Εγνατία Οδό, από το 524,7ο (Α.Κ. Βάφικων) έως το 545,6ο χλμ. (Α.Κ. Ιασμού), για οχήματα άνω των 3,5 τόνων. Η κυκλοφορία των οχημάτων αυτών θα διεξάγεται κανονικά από την Παλαιά Εθνική Οδό Ξάνθης - Λάγους.
Δρόμοι – «παγοδρόμια» στα ορεινά του νομού Λάρισας

Ιδιαίτερα προσεκτικοί θα πρέπει να είναι οι οδηγοί που κινούνται στα ορεινά του νομού, καθώς σε πολλά σημεία υπάρχει παγετός και ο υδράργυρος παραμένει στους -6 και -7 βαθμούς Κελσίου.
Ειδικότερα παγετός υπάρχει σε σημεία στο επαρχιακό οδικό δίκτυο για Κρανιά, Πυργετό, Καρίτσα, Ανατολή, Λιβάδι, Άγιο Δημήτριο, Βερδικούσια κ.α.
Όλα τα χωριά του νομού έχουν πρόσβαση και από τις 9 το πρωί άνοιξε και ο δρόμος προς Σπηλιά.
Σε επιφυλακή εξακολουθεί να βρίσκεται ο μηχανισμός της Περιφέρειας Θεσσαλίας.
Θυελλώδεις άνεμοι «χτυπούν» τα Χανιά

Σε κλοιό κακοκαιρίας που έχει ως κύριο χαρακτηριστικό τους θυελλώδεις ανέμους βρίσκονται από τα ξημερώματα τα Χανιά.
Τα περισσότερα προβλήματα έχουν αναφερθεί στο βόρειο παραλιακό μέτωπο και στη ζώνη από το Καλαμάκι μέχρι και την πόλη των Χανίων με την κακοκαιρία να χτυπά το ενετικό λιμάνι της πόλης, όπου αναφέρθηκαν ζημιές σε εξωτερικές κυρίως κατασκευές καταστημάτων από τη συνοικία Νέα Χώρα μέχρι το Φρούριο Φιρκά, την ακτή Ενώσεως και την ακτή Κουντουριώτη, όπου η κυκλοφορία έχει απαγορευτεί λόγω του υψηλού κυματισμού.
Σε πολλά σημεία τόσο στην πόλη όσο και στην ύπαιθρο έσπασαν δέντρα και ξηλώθηκαν πινακίδες και άλλες κατασκευές ενώ επί ποδός βρίσκεται το σύνολο του κρατικού μηχανισμού και των δήμων.
Προβλήματα στην ηλεκτροδότηση αναφέρθηκαν στην περιοχή του δήμου Σελίνου, ενώ για προληπτικούς λόγους δεν λειτούργησαν σχολεία στα Σφακιά.
Τα πλοία παραμένουν δεμένα στα λιμάνια, καθώς έως και τις 6 το απόγευμα είναι σε ισχύ η απαγόρευση του απόπλου.
Αυτοκίνητο έπεσε στο λιμάνι του Ρεθύμνου - ΦΩΤΟ
Σε ορμητικό ποτάμι έχει μετατραπεί ο δρόμος δίπλα στο Ενετικό λιμάνι του Ρεθύμνου λόγω της κακοκαιρίας και των θυελλωδών ανέμων.
Η θάλασσα που βγήκε κυριολεκτικά στη στεριά και πλημμύρισε το σημείο έξω από το Λιμεναρχείο. Ήδη έχει παρασυρθεί από τα νερά ένα σταθμευμένο αυτοκίνητο που κατάληξε στον πυθμένα του ενετικού λιμανιού.
Κρήτη - Κατολισθήσεις και… κύματα στην εθνική οδό
Ιδιαίτερα προσεκτικοί πρέπει να είναι οι οδηγοί που κινούνται στον Βόρειο Οδικό Άξονα της Κρήτης, καθώς τα ακραία καιρικά φαινόμενα και οι θυελλώδεις άνεμοι δημιουργούν πολλά προβλήματα στην κυκλοφορία.
Συγκεκριμένα στην εθνική οδό Ρεθύμνου – Χανίων, στο ύψος του Γερανίου, έχουν πέσει πέτρες και χώματα στο οδόστρωμα ενώ υπάρχει και σοβαρός κίνδυνος ατυχήματος από κατολισθήσεις.
Στο σημείο έσπευσαν άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας για να καθαρίσουν το οδόστρωμα, ενώ διεκόπη για λίγα λεπτά η κυκλοφορία στο ρεύμα Χανιά – Ρέθυμνο.
Παράλληλα σε κάποια σημεία τα πελώρια κύματα σκεπάζουν το οδόστρωμα.
Κατά τη διάρκεια της ημέρας τα έντονα καιρικά φαινόμενα αναμένεται να ενταθούν για αυτό οι πολίτες θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί στις μετακινήσεις τους.
Μπλακ άουτ και σφοδρή χιονόπτωση στην εθνική οδό 
Σφοδρή χιονόπτωση αυτή την ώρα στο ύψος του Μαρτίνου μέχρι και τη διασταύρωση της Μαλεσίνας και από το Ακραίφνιο μέχρι τη Θήβα.
Μηχανήματα και αλατιέρες επιχειρούν συνεχώς αλλά δεν προλαβαίνουν το χιόνι που έχει καλύψει το οδόστρωμα σε πολλά σημεία.
Η κυκλοφορία γίνεται χωρίς αλυσίδες, αλλά με πολύ αργές ταχύτητες, αφού πάντα παραμονεύει ο κίνδυνος να διπλώσει κάποια νταλίκα και να κλείσει ο δρόμος.
Ένα άλλο μεγάλο πρόβλημα που προέκυψε είναι το μπλακ άουτ της ΔΕΗ από τον Άγιο Στέφανο Αττικής μέχρι την Αγία Τριάδα Μώλου, προφανώς κάποιας σοβαρής βλάβης του δικτύου.
Χιονοθύελλα στη Μάνδρα - ΤΩΡΑ - ΦΩΤΟ
Σε εξέλιξη αυτή την ώρα χιονοθύελλα στη Μάνδρα Αττικής. Δείτε την φωτογραφία που μας έστειλε, αναγνώστης του enikos.gr:
Τα επιβλητικά Μετέωρα την ώρα που χιονίζει - ΒΙΝΤΕΟ
Δείτε βίντεο και φωτογραφίες την ώρα που χιονίζει στην πόλη της Καλαμπάκας και πως φαίνονται οι επιβλητικοί βράχοι των Μετεώρων.

Δείτε το βίντεο:

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση