GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η Ελληνίδα δημοσιογράφος που έκανε τον Ολάντ και την Μέρκελ να "παγώσουν"

Στη συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν ο Ολάντ και η Μέρκελ μετά τη συνάντησή τους στο Παρίσι, ερωτήματα θα έθεταν μόνο Γάλλοι και Γερμαν...

Στη συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν ο Ολάντ και η Μέρκελ μετά τη συνάντησή τους στο Παρίσι, ερωτήματα θα έθεταν μόνο Γάλλοι και Γερμανοί δημοσιογράφοι. Ωστόσο η Ελληνίδα δημοσιογράφος Μαρία Δεναξά από το Mega βρήκε τρόπο να κάνει ερώτηση και έκανε τους δυο ηγέτες να...παγώσουν!

"Εγώ έφτασα στο Ελιζέ την ώρα περίπου που έφτανε και η Μέρκελ" λέει η ανταποκρίτρια του Mega στο Παρίσι και συνεχίζει "μπήκα κανονικά με την δημοσιογραφική μου ταυτότητα και κάποια στιγμή γύρω στις 14.00 μας βάλανε μέσα στο χώρο που θα γινόταν η συνέντευξη τύπου.
Προηγουμένως είχα απευθυνθεί στην γραμματεία του Φρανσουά Ολάντ που είναι υπεύθυνη για τον τύπο για το αν θα μπορούσα να υποβάλλω κάποια ερώτηση. Μου είπαν οτι είναι αυστηρά δύο ερωτήματα για την Ελλάδα από Γερμανούς δημοσιογράφους και δύο ερωτήματα για την Ελλάδα από Γάλλους δημοσιογράφους και οτι θα έπρεπε να τα βρω με τους συναδέλφους μου.
Μπαίνοντας μέσα στην αίθουσα που θα γινόταν η συνέντευξη τύπου, κάθισα στην πλευρά των Γερμανών δημοσιογράφων μαζί με την Γερμανική διπλωματική αποστολή. Ρωτάω εκεί τους Γερμανούς δημοσιογάφους αν θα μπορούσα να υποβάλλω κάποια ερώτηση και μου απάντησαν πως έπρεπε να ρωτήσουν τους Γερμανούς διπλωμάτες.
Η απάντηση που μου έδωσε μια γυναίκα ήταν "όχι, όχι, αυστηρά θα πρέπει να υποβάλλουμε τις ερωτήσεις Γάλλοι και Γερμανοί δημοσιογράφοι, έτσι γίνεται στη Γερμανία, έτσι θα πρέπει να γίνει και εδώ, αλλά αφήστε με να ρωτήσω μέσα στο επιτελείο της Μέρκελ".

Στη συνέχεια οπως λέει η Μαρία Δεναξά "η γυναίκα αυτή έκανε οτι κάτι έστελνε με το κινητό της. "Ερχεται τότε προς το μέρος μου και μου λέει "να ενσωματώσουμε την ερώτησή σας με την ερώτηση του Γερμανού συναδέλφου σας". Εγώ απάντησα "πως το μέσο μου με έστειλε εδώ για να απευθύνω ερώτηση, δε με στέλνει για να δώσω την ερώτησή μου στον Γερμανό συνάδελφό μου. Θέλω να κάνω ερώτηση" και μου απάντησε "όχι, όχι, αποκλείεται".
Ακούει τη συζήτηση εκείνη την ώρα μια Γαλλίδα δημοσιογράφος που δουλευει για ιδιωτικό σταθμό και με παίρνει παράμερα και μου λέει οτι θα συννενοηθει με τους Γάλλους συναδέλφους για να μου παραχωρήσουν μια από τις δύο ερωτήσεις.

Δεν είναι δυνατόν ειπε η Γαλλίδα δημοσιογράφος να μιλάει ο Ολάντ με τη Μέρκελ για την Ελλάδα και η Ελλάδα να μην έχει βήμα, να μη μπορεί να υποβάλλει ερώτηση Έλληνας δημοσιογράφος. Πήγε συνεννοήθηκε και με πήρε δίπλα της για να μπορέσω να ρωτήσω εγώ τη Μέρκελ αντί ενας Γάλλος συνάδελφος.
Και φυσικά, αυτό δεν το είπαμε σε κανέναν εκεί, ούτε στη Γαλλική διπλωματική αντιπροσωπεία αλλά ούτε και στη Γερμανική και έτσι μπόρεσα και υπέβαλλα την ερώτηση.

Και βεβαίως, οταν ο Ολάντ άκουσε, Μαρία Δεναξά απο την Ελλάδα για το Μega, ενοχλήθηκε πάρα πολύ, πήρε ένα σκληρό και αυστηρό ύφος την ώρα της απάντησης. Δεν με κοιτούσε καθόλου, σε αντίθεση με την Άγκελα Μέρκελ η οποία με έψαχνε μέσα στο πλήθος και με κοιτούσε μέσα στα μάτια οταν μου απαντούσε και αυτό μου έκανε μεγάλη εντύπωση.
Βέβαια μεγαλύτερη εντύπωση μου έκανε η αλληλεγγύη των Γάλλων συναδέλφων, δε το περίμενα αυτό και δε μου έχει ξανατύχει όσα χρόνια είμαι στη Γαλλία".

Για την ιστορία, η Μαρία Δεναξά θύμισε το ερώτημα που έθεσε στον Ολάντ και την Μέρκελ και το οποίο ήταν "το Spiegel σήμερα έγραψε οτι η Ευρωπαϊκή κεντρική τράπεζα προετοιμάζεται για ένα Grexit. Αν παρασκηνιακά το Βερολίνο και το Παρίσι, εξετάζουν ένα τέτοιο σενάριο" για να λάβει την απάντηση "δεν εξετάζουν ένα τέτοιο σενάριο και οτι αναζητούν λύση".

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση