GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Το δημόσιο μήνυμα του Ζουγανέλη στον Γλέζο

Ο Γιάννης Ζουγανέλης σχολίασε μέσω Facebook το άρθρο-παρέμβαση του Μανώλη Γλέζου και του έστειλε ένα δημόσιο μήνυμα. Αναλυτικά το σχόλιο ...

Ο Γιάννης Ζουγανέλης σχολίασε μέσω Facebook το άρθρο-παρέμβαση του Μανώλη Γλέζου και του έστειλε ένα δημόσιο μήνυμα.
Αναλυτικά το σχόλιο του καλλιτέχνη:

5 σχόλια

  1. ΟΧΙ ΑΛΛΕΣ ΨΕΥΔΑΙΣΘΗΣΕΙΣ

    Ο καπιταλισμός δεν ξεσαμαρώνεται και δεν ανατρέπεται με στημένες εκλογές και πεντοζάλια, με ‘αριστερά’ σοσιαλδημοκρατικά ματζούνια καμωμένα με τη συνταγή της ‘αριστερής διαχείρισης’ του συστήματος και με τις ευλογίες του πάπα και του κεφάλαιου.
    Καπιταλισμός σημαίνει κοινωνική ανισότητα, παγκοσμιοποίηση, θρησκευτικό φονταμενταλισμό, νάτο και αστική δημοκρατία, κι όποιος υπόσχεται κοινωνική ισότητα, δικαιοσύνη, δημοκρατία και ελευθερία σε συνθήκες καπιταλισμού είναι τουλάχιστον αφελής ή ψεύτης.
    Όχι άλλη καπιταλιστική βαρβαρότητα, όχι άλλα εξουσιαστικά κόμματα, εξουσιομανείς πρωτοπορίες και επαγγελματίες πολιτικούς υπαλλήλους του σκοταδισμού και του κεφάλαιου.
    Όχι άλλα διλήμματα επιλογής του ‘μικρότερου κακού’, που όταν γίνεται εξουσία κάνει το κακό χειρότερο.

    Όχι άλλες ψευδαισθήσεις

    Ήρθε η ώρα να εκφραστεί η κοινωνία χωρίς διαμεσολαβητές-αντιπροσώπους.
    Ήρθε η ώρα να συνειδητοποιήσουμε ότι κοινωνία δεν είναι μόνο οι άλλοι, αλλά κι’ εμείς. Ήρθε η ώρα της ισοκτησίας, της ισοκατανομής, της κοινωνικής ισότητας.
    Ήρθε η ώρα αυτά να μην τα περιμένουμε από τους άλλους, αλλά να τα κάνουμε και δική μας υπόθεση και να μην τα φορτώνουμε όλα στα παιδιά μας και στις επόμενες γενιές.
    Ήρθε η ώρα της άμεσης δημοκρατίας και της αταξικής κοινωνίας σε τοπική, εθνική, ευρωπαϊκή και οικουμενική κλίμακα.

    Είμαστε ρεαλιστές επιδιώκουμε τώρα την κοινωνική ισότητα

    Άμεση Αταξική Δημοκρατία Τώρα και Παντού
    24.01.2015
    Πρωτοβουλία για την Άμεση Δημοκρατία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δημήτρης Κλ.23 Φεβ 2015, 12:16:00 π.μ.

    Φίλτατε Γιάννη Ζουγανέλη, δυστυχώς με το να κρύβεις την αλήθεια,δεν κερδίζεις!
    Απλά, αυταπατάσαι!
    Ο οξυδερκής και μπαρουτοκαπνισμένος Μανώλης Γλέζος, σήμανε το καμπανάκι (καμπάνα) για την έγκαιρη αντίδραση και γράφει: "Πριν, όμως, προχωρήσει το κακό.
    Πριν να είναι πολύ αργά, ας αντιδράσουμε"...
    Είναι κρίμα η τόση σύντομη απογοήτευσή μας, αν και προσωπικά ήμουν επιφυλακτικός, γιατί όταν πας σε διαπραγμάτευση με κάποιον, ΔΕΝ τον ειρωνεύεσαι λέγοντάς του "καλή όρεξη κ. Μέρκελ"!
    Η ειρωνεία δεν σου προσθέτει, αντίθετα σου αφαιρεί όπλα και εξαγριώνει τον αντίπαλο.
    Αυτό έγινε δυστυχώς....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τα περισσοτερα ειδησιογραφικα πρακτορια στον κοσμο παρουσιασαν την συμφωνια που επετευχθει στο eurogroup το απογευμα τις παρασκευης ως μια υπαναχωριση της ελληνοκης κυβερνησης στην μετεκλογικη πραγματικοτητα. Η Ελλαδα μας με την νεα σταση της νεας ελληνικης κυβερνησης εχασε ακομη περισσοτερο την εμπιστοσυνη αλλα και την συνεπεια των οσον προ καιρο ειχε υπογραψει. Ο Μανωλης Γλεζος ως ευρωβουλευτης ειχε την δυνατοτητα σε αυτο το χρονικο διαστημα να παρακολουθησει τις κινησεις της νεας κυβερνησης ( μελος της οποιας ειναι και ο ιδιος) απο την αλλα πλευρα των λαων της ευρωπης και οχι μονο απο την ελληνικη πλευρα και ειχε το σθενος και την ειλικρινια της συγνωμης. Ευχομαι αυτο να το κανει και ο Τσιπρας για το λαικισμο του και το φτηνο επικοινωνιακο του παιχνιδι που λιγο ελειψε να βρεθει η ελλαδα εκτος ευρω. Ειναι λοιπον η τελευταια μας αυτη η ευκαιρια ? Πιστευω ακραδαντα ναι. Δεν θα υπαρξη αλλη στο μελλον τοσο απο την ιδια οσο και απο αλλη ελληνικη κυβερνηση. Τα ψεματα τελειωνουν σε πολυ λιγο χρονικο διαστημα. Η συμφωνια ελειφθει το πρωι της παρασκευης στην συναντηση Μερκελ-Ολαντ κατοπιν αιτηματος της Γαλλιας που βρισκεται περισσοτερο εκτεθημενη σε ενα πιθανο Grexeit αυτην την περιοδο σε σχεση με τον ερχομενο Ιουλιο. Ας ειμαστε λοιπον ειλικρινης τοσο με υους ραυτους μας οσο και με τις επομενες γενιες που ερχονται. Η Ελλαδα μας εχει ενα χρεως το οποιο ειναι μη βιωσιμο και το οποιο σε κσνρναν απο τους δανειστες μας δεν συμφερει να γινει βιωσιμο. Οι δανειστες μας γνωριζαν πολυ καλα οπως και το πετυχανε να μας φερουν σε αυτη τη θεση προκειμενου να καρποθουν τα ωφελη της απο καιρο πραγραμματισμενης ελληνικης πτωχευσης. Γι' αυτο μας εδειναν αλλωστε τοσο καιρο αυτα τα χρηματα και μαλιστα χωρις ελεγχο. Ας το πουμε λοιπον ανοιχτα στα παιδια μας οτι πολυ συντομα θα πτεπει να ειναι προετοιμασμενοι για το Grexit και των οσων θα ακολουθησουν στην ελληνικη κοινωνια αλλα και των κοσμο ολο. Ας ειμαστε προετοιμασμενοι λοιπον ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ζουγανελη τα μαλια σου φυγανε καί τα μυαλα σου εχουν πάρει πολύ αέρα. Γιαυτό τον λόγο γραφεις μαλακιες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Κωνσταντίνος Παπ.23 Φεβ 2015, 5:03:00 μ.μ.

    Ο Μανώλης Γλέζος θα έπρεπε να έχει αντιληφθεί απο την παραμονή του στις Βρυξέλλες και απο τον ακαρπο αγωνα που δινει για την αποπληρωμη του κατοχικου δανειου & των Γερμανικων αποζημιωσεων, οτι για καμμία Ελληνική Κυβερνηση , η οποία δεν έχει την αποφασιστική στήριξη μιας Μεγαλης Δυναμης, δεν πρόκειται να επιτύχει απολύτως τίποτα ουσιαστικό, "διαπραγματευόμενη" με σκληρούς πιστωτες.
    Το περιφημο Plan B , δηλ. η σωτηρια Grexit έχει απωλεσθεί ως διαπραγματευτικο όπλο εκ προοιμίου και σχεδόν άπαντες συμπεριλαμβανομένου του Μ. Γλέζου την θεωρούν ως πανώλη μιλώντας για δήθεν καταστρεπτικές συνέπειες, χωρίς ταυτόχρονα να αναλύουν με συγκεκριμενα στοιχεια εαν οι ισχυρισμοί τους στέκουν. Απλως αρκούνται σε αοριστιες.
    Όταν η Γερμανία σχεδίασε την βελούδινη GREXIT το 2012 ,που ματαιώθηκε λόγω veto του Obama, δεν ηταν καταστρεπτική;
    Όταν τον Μάιο του 2011 ο J.C. Juncker έκανε μυστικη Διάσκεψη στο Λουξεμβούργο με θέμα την GREXIT( που ματαιώθηκε γιατί διέρρευσε στον Der Spiegel) δεν ηταν καταστρεπτική ;
    Επομένως οτι και να λέει ο Μ.Γλέζος, οτι και να λέει η κανει η Κυβερνηση είμαστε τελειωμενοι. Το χρέος δεν αποπληρώνεται περιμένοντας τα δανεικα η αναμένοντας μακροχρόνια την περιβόητη ανάπτυξη, όταν θα έχουμε όλοι πεθάνει. Η Ελλάδα έχει χρεοκοπήσει, απλως δεν τολμά κανεις να το επισημοποιησει !
    Η έκκληση του Μ. Γλέζου προς τον λαο και τους οπαδούς του ΣΥΡΙΖΑ να αναλάβουν πρωτοβουλίες μου θυμίζει την βαρετή και διαχρονική έκκληση του ΚΚΕ για πάλη και διαπάλη στο εργοστάσιο και αλλά φαιδρα !
    Τελειωνω με την αδιάσειστη αρχή που διδάσκεται σε όλα τα Οικονομικά Παναπιστημια : Όταν χάσεις το προνόμιο έκδοσης χρήματος, εχεις χασει τον έλεγχο της Οικονομίας σου και την Εθνική σου Ανεξαρτησία !
    Την μονη βελτίωση που βλέπω στις αεναες διαπραγματεύσεις μας με τους κατα καιρους Πιστωτές μας είναι οτι το 1825 εκαλούντο "ΑΙ ΤΡΕΙΣ ΑΓΧΟΝΑΙ" , το 2010 "ΤΡΟΙΚΑ", και το 2015 ΘΕΣΜΟΙ" !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση