GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Υποστηρικτές της Αλ Κάιντα δήλωσαν πίστη στον αρχηγό του ΙΚ

Μία ομάδα ενόπλων ισλαμιστών στην Υεμένη απέσυραν την υποστήριξή τους προς τον ηγέτη της Αλ Κάιντα και δήλωσαν πίστη στον αρχηγό του Ισ...

Υποστηρικτές της Αλ Κάιντα δήλωσαν πίστη στον αρχηγό του ΙΚ

Μία ομάδα ενόπλων ισλαμιστών στην Υεμένη απέσυραν την υποστήριξή τους προς τον ηγέτη της Αλ Κάιντα και δήλωσαν πίστη στον αρχηγό του Ισλαμικού Κράτους, σύμφωνα με ένα μήνυμα στο Twitter, το οποίο εντόπισε το αμερικανικό κέντρο παρακολούθησης ισλαμιστικών ιστοσελίδων SITE.

Το SITE δεν ήταν σε θέση να επιβεβαιώσει άμεσα αν η ανακοίνωση αναρτήθηκε σκοπίμως στο Twitter από υποστηρικτές της Αλ Κάιντα στην Αραβική Χερσόνησο (AQAP), η οποία εδρεύει στην κεντρική Υεμένη.

"Ανακοινώνουμε τον σχηματισμό των ένοπλων ταξιαρχιών, που ειδικεύονται σε σφοδρά πλήγματα εναντίον των αποστατών στη Σαναά και την Νταμάρ", έγραψαν οι φερόμενοι ως πρώην υποστηρικτές της AQAP αναφερόμενοι σε δύο επαρχίες της κεντρικής Υεμένης.

"Ανακοινώνουμε ότι αποσύρουμε την υποστήριξή μας προς τον σεϊχη, τον ιερό πολεμιστή και λόγιο σεϊχη Αϊμάν αλ-Ζαουάχρι... Δηλώνουμε πίστη προς τον χαλίφη των πιστών Ιμπραήμ μπιν Αουάντ αλ-Μπαγκντάντι, τον οποίο θα ακούμε και θα υπακούμε", ανέφεραν.

Η AQAP θεωρείται η πιο ισχυρή πτέρυγα του διεθνούς τρομοκρατικού δικτύου του οποίου ηγείται ο Αϊμάν αλ Ζαουάχρι και στο παρελθόν είχε απορρίψει την εξουσία του Ισλαμικού Κράτους, το οποίο ανακήρυξε χαλιφάτο σε περιοχές του Ιράκ και της Συρίας.

Την περασμένη εβδομάδα, ανέλαβαν επισήμως την εξουσία οι σιίτες αντάρτες Χούτι μετά τη διάλυση του κοινοβουλίου της Υεμένης. Οι σουνίτες μαχητές της Αλ Κάιντα στην Αραβική Χερσόνησο (AQAP) έχουν επανειλημμένα συγκρουστεί με τους Χούτι, γεγονός που προκαλεί φόβους για το ξέσπασμα ενός ολοκληρωτικού σεκταριστικού πολέμου.

Ένοπλοι στην Χερσόνησο του Σινά της Αιγύπτου και στη Λιβύη έχουν επίσης ενταχθεί στις τάξεις του ΙΚ, σηματοδοτώντας έτσι έναν "ανταγωνισμό πίστης" ανάμεσα σε ένοπλους ισλαμιστές που δραστηριοποιούνται κατά της κρατικής εξουσίας σε χώρες της Μέσης Ανατολής και της Βόρειας Αφρικής.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση